COLECŢIA KRAI

Cei doi tineri care sunt firma Ruvix poartă tricouri şi  mai ales vând tricouri de calitate.  Asta este mica lor afacere din care trăiesc. Greu, dar se încăpăţânează! Decorează serigrafic tricouri din bumbac 100%  dar şi alte haine, bluze sau hanorace. Nu e simplu. In zilele noastre, pe tricouri au început să fie imprimate de la reclame până la filosofii de viaţă, de parcă tricoul ar fi tribună de orator, spaţiu de reclamă, loc de dat cu părerea, experiment artistic  şi nu… haină. Cu toţii am uitat că în calitate de haină, tricoul  are un singur scop, acela de a te face frumos sau măcar de a contribui la imaginea noastră.

De aceea, Ruvix a apelat la Ilinca Damian, doctorand pe antropologia artei,  care le-a creat o serie întreagă de modele din care unele unicat şi altele inspirate din arta românească medievală. Aşa a apărut colecţia KRAI, având la bază expoziţia de autor Păsări şi Flori (dezvoltată apoi de Arte Vechi). O scurtă prezentare a conceputului găsiţi pe Experimentalist.  Pe tricourile sau bluzele  de construcţie  tubulară, fără cusătură, care se mulează, sunt imprimate compoziţii florale cu volute, păsări, elani etc. De o originalitate aparte sunt Fata cu flori şi  Fata cu pasăre. O parte din această colecţie a apărut deja pe piaţă. La altele încă se lucrează, imprimarea serigrafică fiind ceva mai complexă, decât aceea digitală.

Evident, că acestea nu ating frumuseţea şi eleganţa cusăturilor şi broderiilor pe care le purtau strămoşii noştri, dar sunt undeva în acelaşi gând, adică de a purta o haină de calitate, decorată frumos. Şi cred că acesta ar trebui să fie un criteriu de a selecta oarecum ceva bun din grămada de chinezării, turcisme şi alte nimicuri sintetice de pe piaţa românească.

Le dorim succes!

Mai multe la RUVIX

2 thoughts on “COLECŢIA KRAI

    • Dragă Catrinel,

      Intri pe site-ul firmei Ruvix şi selectezi ce îţi place în coşul de cumpărături. E simplu! Primeşti coletul prin curier.
      Mulţumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published.