LA CE A FOST BUN DIALOGUL ECUMENIC?

In Siria, creştinii continuă să fie prigoniţi. Rebelii islamici au atacat pe 2 decembrie mănăstirea ortodoxă  Sf. Tecla din Nordul Damascului şi au răpit 12 călugăriţe.

Date despre această ultimă tragedie găsiţi AICI. http://http://www.byztex.blogspot.ro/2013/12/orthodox-nuns-of-st-thekla-monastery.html

Opinia mea este că bisericile ortodoxe surori ar trebui să întrerupă orice dialog ecumenic cu islamul până la încetarea  atacurilor asupra  creştinilor din teritoriile lor. Tragediile creştinilor din Siria, Egipt sau alte ţări islamice dovedesc clar că dialogul ecumenic purtat până acum nu a avut nici un folos, ci doar au aruncat ,,mărgăritare la porci,,.

Iar pe maicile răpite să le apere Dumnezeu de toată reaua întâmplare!

4 thoughts on “LA CE A FOST BUN DIALOGUL ECUMENIC?

 1. Aici nu e vorba de Islam. De altminteri, miliţiile Hezbollah au fost primite ca adevăraţi eliberatori de către creştinii sirieni. Cel ce înarmează guerilele Al-Qaeda, adică… OBAMA, acela este prigonitorul.

 2. La ce a fost buna semnarea tratatelor de ne-agresiune a femeilor si copiilor in vremei de restriste de la Geneva? Tot la cit a folosit si Ecumenismul…Eu nu am citit sa se impotriveasca sau sa reactioneze cumva organizatiile islamice la auzirea acestor vesti. Nici acum nici altadata. Personal eu vad problema pusa nu numai in lumina celor intamplate recent in Siria ci si in celelalte zone ale acestei lumi ( de ex. Egipt). De aceea cred ca opinia Emiliei e bine punctata.
  Spor in toate tuturor,
  cu drag,
  cristina

 3. La ce bun dialogul cu Bisericile Ortodoxe atata vreme cat un pastor american neoprotestant a dat foc Coranului?… ar spune un musulman. Bine, ar spune ortodocsii, dar intre noi, traditia noastra si comportamentul fata de musulmani si cel al pastorului neoprotestant e deosebire de la cer la pamant.
  La fel si la noi ar spune alevitii sirieni..noi nu suntem wahabiti sauditi, ci aprindem lumanari de Pasti, deci nu ne mai priviti si scrieti asa despre noi ca musulmani, ci rugati-va pentru noi.
  Este o mare deosebire intre traditiile care asteapta de milenii sa fie judecate de Dumnezeu impreuna si intre curentele religioase efemere care vor sa imparateasca ACUM lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.