CONSECINŢE

In urma postării ,, Am declarat război nemerniciei,, Dana Mihai mă ameninţă cu acţionarea în judecată,  atât prin mesaj pe mail cât şi pe telefon. Nu m-ar mira ca şi ceilalţi trei să procedeze la fel, dat fiind că nu ar fi prima dată.

Vă spun ca în faţa lui Dumnezeu că lucrurile s-au petrecut aşa cum le-am scris pe blog. Dacă vor să meargă la judecată nu au decât. Mă rog ca Domnul să îi lumineze pe judecători şi să judece cu dreptate şi nepărtinire. Eu voi cere judecată de la Dumnezeu. Ii rog pe toţi fraţii şi surorile din mănăstiri, pe cei care mă cunosc şi pe cei care nu mă cunosc, să mă miluiască cu rugăciunile lor, că aici e război mare,  şi începând din această vineri să treacă la acatist şi pe vrăjmaşii mei: Florin, Elena, Tudoriţa, Dana. Să facă Dumnezeu judecată dreaptă între mine şi ei!

Mesajul Danei Mihai pe telefon suna aşa:

,,Fii atentă ce-ţi spun aici! Du-te la psiholog şi caută-te! In plus o să te dau în judecată pentru calomnie ca să ştii!,, mesaj primit in data de 25/07/2013 la ora 16,22.,,

Pentru că nu am răspuns nici la mesaj, nici la apelul telefonic, mi-a mai trimis unul pe mail:

A new comment on the post “SCRISOARE DESCHISĂ. AM DECLARAT RĂZBOI NEMERNICIEI” is waiting for your approval
http://emiliacorbu.ro/2013/07/scrisoare-deschisa-am-declarat-razboi-nemernicie/

Author : dana (IP: 86.104.255.75 , 86.104.255.75)
E-mail : danelise@hotmail.com
URL    :
Whois  : http://whois.arin.net/rest/ip/86.104.255.75
Comment:
Nu comentez ce scrii despre muzeu, ca nu e treaba mea! Dar sa stii clar ca pentru invectivele şi pentru ce ai spus despre mine, eu te dau in judecata..Te stie toata lumea de procesomana, ca te judeci de cand existi ! Alte comentarii, sunt de prisos, cat ai fost directaore nu ai facut nimci, si nu stii decat sa critici! ca atata poti !

Approve it: http://emiliacorbu.ro/wp-admin/comment.php?action=approve&c=1556
Trash it: http://emiliacorbu.ro/wp-admin/comment.php?action=trash&c=1556
Spam it: http://emiliacorbu.ro/wp-admin/comment.php?action=spam&c=1556
Currently 2 comments are waiting for approval. Please visit the moderation panel:
http://emiliacorbu.ro/wp-admin/edit-comments.php?comment_status=moderated

Pentru că Dana Mihai insistă îi voi răspunde pe scurt aici:

 1. Nu am de ce să merg la psiholog pentru că am duhovnic care îmi iartă şi păcatele. Ţie, cine ţi le iartă?
 2. Nu am ştiut că la tine adevărul se numeşte calomnie. Dar te asigur că vei învăţa şi semnificaţia reală a cuvântului ,,adevăr,,.
 3. Procesoman conform DEX este o persoană care are mania de a intenta procese juridice. Eu nu am dat niciodată în judecată pe nimeni. Pentru că nu am încredere în judecata oamenilor. Mi s-au intentat însă trei procese în toată viaţa mea:

a)      Matei Gheorghe  m-a dat în judecată, pe motiv că l-am sanţionat cu avertisment. Menţionez că avertismentul era pentru neclarităţile din colecţia Maia. Nu au vrut să le îndrepte atunci când se putea. Acum e prea târziu. Maia este în proces şi cu siguranţă vor pierde. Deci, istoric vorbind, avertismentul meu era întemeiat.

b)      Elena Renţa m-a dat în judecată că am sancţionat-o pentru hărţuiala lunară pe care mi-o administra prin reclamaţii. In fiecare lună, Renţa reclama la câte o instituţie. După verificări se dovedeau reclamaţii false. In acelaşi timp nu îşi îndeplinea obligaţiile profesionale.

c)      Stoica Elena m-a dat în judecată că am sanţionat-o cu 10 % . Făcuse praf corectura la volumul Ialomiţa III.

 1. In perioada scurtă, de doar un an, cât am fost directoare am realizat următoarele:

a)      am renovat toate sălile de expoziţie. Adică am zugrăvit, schimbat instalaţia electrică, sistemul de alarmă, am dotat  sălile cu 20 vitrine noi .

b)      In cadrul Consiliului Ştiinţific a fost lucrată mai mult de jumătate tematica pentru expoziţia de bază a muzeului.

c)      A fost editat volumul de studii şi comunicări ,,Ialomiţa,, III.

d)     Restauratorii au primit pentru prima dată sporul de toxicitate.

e)      Am investit cât am putut şi în baza de şantier de la Borduşani.

f)       Am organizat aproape în fiecare lună expoziţii temporare, din care unele cu piese de importanţă naţională.

g)      Lunar trebuia să răspund verificărilor prilejuite de reclamaţiile Elenei Renţa.

h)      Am verificat şi înnoit toate documentaţiile pentru PSI, pază etc.

Toate acestea într-un an de zile. Ai auzit, Dana, într-un an de zile câte s-au făcut ?

Declar şi în faţa lui Dumnezeu că am refuzat propunerea Consiliului Judeţean Ialomiţa şi a Direcţiei pentru Cultură de a ridica o statuie lui Mihai Viteazul la Oraşul de Floci. Costa prea mult. Era vorba de peste două miliarde de lei vechi investiţi într-un bust, adică mai mult decât bugetul de atunci al muzeului pe un an de zile. Am fost demisă fără să mi se aducă la cunoaştinţă nici o acuzaţie. Nu am acţionat în judecată pe nimeni, deşi aveam dreptul. Dar, Dumnezeu a făcut dreptate ! O singură individă mai e în funcţie şi aceea, se vorbeşte în târg, că are dosar penal. Îşi ţine scaunul cu procese şi Ministerul Culturii se face că nu vede.

Cine e vinovat?

Această situaţie se datorează neglijenţei cu care Consiliul Judeţean Ialomiţa a tratat memoriul meu. Memoriul nu trebuia să ajungă în muzeu. Traseul lui era altul. Vicepreşedintele Moşoiu trebuia să îl trimită comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Ialomiţa şi mă refer aici la Comisia pentru Cultură şi la Comisia Juridică. Consilierii trebuiau să verifice cele arătate de mine. Pentru verificările de specialitate şi mă refer la condiţiile de conservare din depozit  trebuia solicitată o comisie de specialitate de la Ministerul Culturii.

După ce toate aceste comisii făceau verificările de rigoare, memoriul putea ajunge la conducerea muzeului pentru explicaţii.

Rapiditatea cu care memoriul a ajuns la muzeu mă face să mă îndoiesc de bunacredinţă a  Consiliului Judeţean. După cum vedeţi, în loc să fie verificate cele arătate de mine, am ajuns ţinta ameninţărilor.

 

4 thoughts on “CONSECINŢE

 1. Repet, pentru toate porcariile care le-ai spus despre mine, eu o sa te dau in judecata , pentru calomnie. si cu asta basta,, fa memorii si ce mai vrei.. Nu ma intereseaza justificarile tale, pentru ca toata lumea stie cine si cum esti..Nu intru in razboi pentru celelalte lucruri, ca nu e treaba mea. Ai insinuat lucruri neadevarate si nu am de gand sa-ti trec cu vederea nimic, in ceea ce ma priveste ! spor la proteste si alte memorii care stii sa le faci ca nimeni alta, sa critici pe toata lumea, etc….

  • SI inca ceva, pe tine toata lumea pe care tu o incriminezi te -a ajutat, inclusiv Renta, FLorin si altii..care , printre altele, iti mai publica si carte …ma mir ca nu ti-e jena .

 2. pai memoriul a ajuns in atentia lor dupa ce l-ati pus pe blog. nu ? adica, sper ca nu l-ati trimis la CJ si ei l-au trimis conducerii muzeului. ar fi prea de tot

 3. Domnule Serbănică,

  Memoriul a fost trimis Consiliului Judeţean Ialomiţa pe data de 22 iulie. Pe 25 iulie era dezbătut de conducerea muzeului judeţean. Ce se poate înţelege din treaba asta? Consiliul Judeţean a trimis memoriul la muzeu. Aveţi dreptate! Este prea de tot!

Leave a Reply

Your email address will not be published.