HOMOSEXUALITATEA ARUNCĂ ROMÂNIA CU DOUĂ MII DE ANI ÎNAPOI

 

Un oarecare Mircea Toma jelea deunăzi că scandalul de la MŢR aruncă România cu câţiva ani înapoi. Toma nu este bine informat. Ii spun eu  sigur că acceptarea homosexualităţii aruncă România cu 2000 de ani înapoi, în vremuri când nici acest stat şi nici acest popor nu existau. Vremuri sclavagiste şi nu doar sub aspectul mijloacelor de producţie, ci al relaţiilor interumane. Nu mi-ar fi plăcut să trăiesc atunci. Când femeia avea un statut inferior şi mulţi oameni erau sclavi, unelte de muncă, obiecte. Dacă ei judecă antichitatea după câteva statui, ruine şi scrieri filosofice păstrate până azi, au doar o imagine unilaterală şi incompletă. Antichitatea era o lume robită la propriu (dacă ne referim la formele statale antice) şi la figurat, dacă ne referim la potopul de vicii, boli şi neputinţe care apăsa bietele fiinţe umane. Tocmai de aceea a fost nevoie de intervenţia personală a lui Hristos, spre a ridica omul robit demonilor şi  viciilor de tot soiul. Şi, într-adevăr civilizaţia acelor timpuri, oraşele lor care nu erau mai mari decât nişte târguri din ziua de azi, acceptau homosexualitatea. Un împărat nevolnic ca Nero se mărita în faţa Senatului Roman. Unde este acel Imperiu acum? Niciodată Imperiul Roman de Apus nu şi-a mai revenit. A fost cotropit, barbarizat. In schimb, Imperiul Roman de Răsărit care a adoptat creştinismul a mai supravieţuit  încă  1000 de ani. Şi, nu oriunde, ci la răscrucea a trei continente, luptând uneori pe trei fronturi.

MIZA LUPTEI

Creştinii nu sunt habotnici, ci foarte practici. Hristos-Dumnezeu  S-a făcut om pentru a îndumnezei omul. Dar porunca este clară.  Nici un pătimaş, un om stăpânit de vicii, nu poate intra în Impărăţia Cerurilor. Şi nu din pricina lui Dumnezeu, ci a lor. Pentru că nu au voinţa necesară acestui act, voinţa privită ca putere a sufletului. Şi nu au voinţă pentru că viciile o macină, o blochează. Iar un om fără voinţă este o unealtă. Nici robii nu aveau voinţă. Deci între vicii şi mântuire este o legătură directă. Viciile macină voinţa de care are nevoie mântuirea. Este ca un furt de energie, de materie primă.

REVOLUŢIA CREŞTINĂ

Hristos a revoluţionat statutul omului. L-a adus mai aproape de omul originar zidit de Dumnezeu. A omorât moartea. I-a deschis omului calea spre mântuire, adică desăvârşire. Dar ai nevoie de putere şi voinţă să mergi pe ea. Schimbul e clar: dai voinţă, iei putere!

Hristos a reabilitat femeia, i-a  redat demnitatea, a înnobilat-o. Statutul femeii creştine este cu totul altul. Nu se mai poate întoarce la ceea ce fusese înainte de Hristos, când, într-adevăr se pare că existau şi lesbiene aşa cum sugerează unele legende antice.

Şi, dacă de 2000 de ani cultura şi civilizaţia creştină şi-au dovedit vitalitatea cu ce drept, întoarcem lumea înapoi în timpuri păgâne?

Iudaismul, creştinismul şi islamismul resping homosexualitatea. Doar ateii, păgânii şi unele culte idolate o acceptă. Drepturile omului nu sunt acelaşi lucru cu drepturile viciilor. Omul nu este definit de vicii, ci de virtuţi. Ştiţi bine situaţiile din familiile cu un părinte alcoolic. Şi homosexualitatea este tot un viciu, ca şi alcoolismul. Câte tragedii s-au întâmplat pe fondul consumului de droguri. Tot un viciu, evident. Nici unui nefumător nu-i place să aibă un coleg de birou care fumează tot timpul.  Omul viciat este un accident. Omul virtuos este un reper.

TERITORIUL CREŞTIN

România este inclusă istoric şi cultural în teritoriul creştin, aşa cum Asia Centrală şi Egiptul aparţin teritoriului islamic, India hinduismului ş.a.m.d. Teritoriul este vital pentru creştini. Vechiul Israel a trecut prin multe încercări până a ajuns în ţara unde curge lapte şi miere, cu alte cuvinte într-un teritoriu al lor. Teritoriul le conferea libertatea socială şi politică de exprimare. In evul mediu românii au luptat cu turcii care voiau  un teritoriu cât mai mare pentru islam.  În timpul comunismului, în România s-a murit pentru Hristos. Ambasadele străine ar trebui să ştie în ce ţară se află, pentru a nu ajunge în situaţia penibilă a ambasadei SUA.

Doar că legătura dintre credinţă şi teritoriu  nu a fost înţeleasă  de toată lumea. De pildă, la instalarea comunismului în mai multe ţări ortodoxe, creştinii au luptat până la moarte cu regimul. Teoretic, comunismul era o ideologie exterioară Bisericii, ocupa doar puterea politică. Aşa au înţeles şi unii oameni politici ai vremii care au bătut palma cu ocupanţii. Experienţa istorică a dovedit însă că acest regim politic care garanta libertatea religioasă, dar ocupa teritoriul creştin, s-a  dovedit anticreştin şi a afectat serios viaţa întregii Biserici cu consecinţe pe care le trăim şi azi. Prin urmare, creştinii nu pot fi indiferenţi la evenimentele petrecute în teritoriul lor de vieţuire.

Evident că,  homosexualitatea nu poate fi comparată ca amploare cu comunismul. Dar există asemănări care nu pot fi trecute cu vederea. Ne referim aici la impunerea pe cale politică ,, de sus,, şi la implicarea factorului politic extern.  Nu putem trece cu vederea nici influenţa pe care aceşti oameni o pot căpăta prin propagandă. Este de luat în seamă şi faptul că sunt bine organizaţi, ca o reţea de oameni din ţări diferite, profesii diferite, interese diferite. Homosexualii sunt întotdeauna racordaţi reţelei si este firesc să fie aşa. Nu pot supravieţui în lipsa ei.  Nu au cu cine empatiza. Acceptarea lor implică acceptarea unei reţele care poate ajunge de la lumea interlopă la Pentagon.

Dar, cea mai mare asemănare dintre comunism şi homosexualitate este aceea că aruncă acest teritoriu cu 2000 de ani în urmă. Acum 60 de ani, în închisoarea de la Aiud se murea pentru Hristos, la fel ca în timpul lui Nero. Unde au fost acum 60 de ani militanţii pentru drepturile omului? Sau omul creştin nu era om, stimată ambasadă SUA? Aceia erau lăsaţi să moară în inchisori şi  în lagăre de muncă. Unde era atunci ataşata culturală de la ambasada SUA,  care are acum tupeul să susţină prezenţa homosexualilor în locuri de intensă amprentă creştină?

Niciodată homosexualii nu au fost discriminaţi în România. Nu există trotuare speciale pentru ei, cum existau în SUA pentru negri.  Nu au taxe mai mari. Nu sunt excluşi de la sistemul naţional de sănătate. Au aceleaşi drepturi. Dar nu pot avea privilegii. De pildă, nimeni nu se duce într-o biserică să-şi ridice poalele în sus. Nimeni nu se duce într-un bar şi începe să bată mătănii. Fiecare loc are o destinaţie precisă. Homosexualii puteau închiria zeci de cinematografe în Bucureşti, dar au vrut să fie la Muzeul Ţăranului, adică acolo unde era un bastion al culturii creştine. Deci, au provocat acest scandal. Şi ambasada SUA se înscrie printre autorii provocării.

Mai degrabă,  văd că sunt discriminaţi creştinii care nu mai au voie să îşi apere credinţa la ei acasă. Să le plătească Dumnezeu fapta, şi unora şi altora! Creştinilor cu milă, vrăjmaşilor cu lege.

12 thoughts on “HOMOSEXUALITATEA ARUNCĂ ROMÂNIA CU DOUĂ MII DE ANI ÎNAPOI

 1. Este o onoare sa ii cunosc si sa fiu compatriota acestor “neonazisti, homofobi, scandalagii” si alte etichete batjocoritoare pe care media le-a atasat in vasta unanimitate felului atat de civilizat in care crestinii s-au prezentat acolo la Muzeu! Superba conferinta de presa organizata la care media a lipsit cu desavarsire! Si cu asta nu mai trebuie comentarii cu privire la “obiectivitatea” mass-media romanesti:
  http://emiliacorbu.ro/2013/02/homosexualitatea-arunca-romania-cu-doua-mii-de-ani-inapoi/
  Punctul pe i Emilia! felicitari!
  Doamne ajuta!
  cristina

 2. Buna ziua. Numele meu este Gabriel Branici. Va urmaresc de ceva vreme blogul si vreau sa va felicit pentru atitudinea verticala pe care o aveti. Eu locuiesc in orasul Quebec, Canada. Acum circa 3 ani am avut un schimb de replici pe mail foarte dur cu redactorul sef al ziarului imigrantilor de aici-Mihai Claudiu Cristea. Acesta este originar din timisoara si scrie si distribuie acest ziar in biserica ortodoxa de aici si nu numai.
  Motivul este promovarea lesbianismului si homosexualitatii ca normalitate, in articolele din ziar , ziar care ajunge si in biserica. Am luat atitudine, i-am, trimis protestul meu,dar mi-a zis ca nu-l poate publica deoarece pune in pericol comunitatea romana ortodoxa de aici. Ca adica sunt extremist.
  El ,ca profereaza o biserica ortodoxa nu e extremist, doar eu.
  Ceea ce va rog, si nu numai pe dumneavoastra ci pe toate blogurile ortodoxe din Romania, e sa il anuntati pe acest individ ca adevaratii romani ortodocsi nu au murit,si ca faptul ca vine din Timisoara este cu atat mai rusinos, nedorind sa publice in ziar viziunea crestin ortodoxa despre homosexualitate.
  Mailul ziarului este
  immigrants_capitale@yahoo.ca.
  Va multumesc!
  Pana cand sa tacem?

 3. Stimata Doamna,

  Am incercat sa postez punctul de vedere al medicinei chineze despre acest subiect ca raspuns la articolul :http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14328172-drepturile-lesbienelor-homosexualilor-bisexualilor-transsexualilor-sunt-drepturile-omului.htm

  Evident ca dl. Tapalaga nu l-a aprobat nici macar spre a-l sterge “in urma voturilor primite ulterior”.

  Provocatori ordinari si intoleranti. Oameni bolnavi (unii grav) si care ne spun noua ca suntem bolnavi si intoleranti.

  Vedeti si interviul lui Vlad Stoicescu (un alt baiat spalat pe creier) din Adevarul, cu R.Ioanid , un alt provocator ordinar ce il vrea pe Paul Goma la puscarie !
  Sau filmul halucinant facut de un alt tinar (Vacaru) si el splat pe creier, cu mr. Florian si din care rezulta ca suntem antisemiti ordinari inca de la 1848 !

  http://ANCIENTWAY.COM/BLOG/?P=1278
  QUESTION
  I have a little bit of fear that your views might be against homosexuality. I have met healthy and good people for whom being gay is just another feature of their personality and they are fine human beings. Their moral standards and other virtues are like anybody else. So many great authors and artists have been homosexual as well, so I don’t feel comfortable saying its a bad thing to be gay. I don’t want it for myself, but I’m not sure if one chooses it, or as modern science is saying, we are born with our sexuality.
  ANSWER
  I am not against homosexuals though I disapprove of homosexuality. As mentioned above, I believe homosexuals are generally very nice people.
  My opinion is that homosexuality is culturally and not biologically caused. A person is born male or female according to his or her sexual organs and other biological factors that cause him or her to think, feel and act as a man or woman. If a man thinks, feels and acts like a woman, it is due to cultural influences.
  However after a private discussion where a Shaolin Wahnam instructor told me cases of persons whose cultural environments were so against homosexuality yet they remained homosexuals, I have become more flexible in my views, and I am prepared to accept biological factors as the cause of some homosexuals. For example, a person may be born with a male body, but his biological factors produce so much female hormones that even without cultural influences he feels more comfortable to be a woman.
  The heartening part is that regardless of whether a person’s homosexuality was culturally or biologically caused, he can overcome it by practicing high-level chi kung. From the chi kung paradigm, homosexuality like any other disorder is a case of yin-yang disharmony, and is caused by energy blockage.
  In the case of biologically caused homosexuality where persons in male bodies produce too much female hormones that they behave as women, the blockage is physical. When the blockage is cleared by vigorous chi flow, their male bodies will produce the right amounts and types of hormones resulting in them behaving as men.
  In the case of culturally caused homosexuality where cultural factors that happened in their earlier years or even in their past lives cause men to behave like women, the blockage is emotional, mental or spiritual (i.e. in their consciousness). When vigorous chi flow has cleared the blockage, they will behave like men.
  In your case, you are not even a homosexual. You only think you have a possibility to be one. The cause of your problem was mental. You were too confused to see reality, and you formed a wrong perception of your own sexuality. You do not even need high-level chi kung to clear your blockage. Once you have mental clarity to see your mistaken perception, as I have shown you in this e-mail, you will overcome your problem. But if you practice high-level chi kung, your success is even more assured.

 4. Foarte bine spus. Echilibrat, cu argumentele cele bune. Astfel de luari de pozitie ar putea shimba imaginea noastra, a crestinilor (stiti cum suntem catalogati – habotnici, retrograzi, etc) in ochii opiniei publice (formata in majoritate din oameni doar botezati, si nu crestini practicanti).
  Oricum, trebuie sa invatam sa ne spunem cuvantul, astfel incat sa fim si ascultati.
  Doamne ajuta!

 5. pt. Gabriel Branici.

  E trist ce îmi spui, Gabriel. Cum se poate ca au ziar care confundă aşa de grav valorile cu interesele să fie distribuit şi în biserică?
  Dumnezeu să vă dea putere!

 6. pt. EMB,
  Interesant punctul de vedere al medicinii chineze. Coincide cu opinia că este un viciu. Şi viciile au la bază un dezechilibru, de regulă emoţional, sau unele blocaje.

 7. Nu fac absolut deloc propaganda budhismului, taoismului sau altor religii nerevelate.
  Vreau numai sa arat ca acesti nenorociti (in primul rind americani) vor sa impuna aberatia asta tuturor.
  Un exemplu si mai concludent , al unei extrem de noi religii derivate din qi gong, in China (anii ’90, sec.XX) :

  “As part of its emphasis on ethical behavior, Falun Gong’s teachings prescribe a strict personal morality for practitioners, which includes abstention from smoking, drugs, gambling, premarital or extramarital sex, and homosexuality”.

  Acesti dementi din USA au ajuns sa propage ideea ca Budhismul, Taoismul, Shintoismul , etc. practicat de ei in America este mai evoluat decit cel original !!!
  Ce au facut cu Crestinismul se vede de mult !
  Faptul ca cel mai bogat grup etnic din USA este cel evreu , este o pura intimplare …

 8. Doamnă dragă,
  Ca să nu lungim vorba:
  1. In faţa lui Dumnezeu toate păcatele sunt egale şi au parte de acelaşi sfârşit, moartea sufletului aici şi focul veşnic dincolo. Aşa că, dacă vă linişteşte gândul că păcatul dvs. este egal cu o fecioară fără minte care îşi pierde virginitatea şi un cititor în stele, n-aveţi decât să dormiţi liniştită.
  2. In faţa oamenilor însă păcatele nu mai sunt egale. Sunt păcate care trec peste firea umană şi care ne ard doar privindu-le şi păcate fine ca şerpii pe care mulţi le poartă în suflet, dar care nu îi afectează pe ceilalţi. Şi dacă păcatul dumitale care se desfăşoară în comunitate şi prin alţii, vizibil ca un foc, poate afecta mintea copilului meu, eu sunt datoare să te opresc. Asta nu înseamnă că te urăsc pe tine ca persoană, ci pur şi simplu, mă opun păcatului tău.
  3. Păcatul tău se datorează poate unei disfuncţii hormonale, o boală Yin cum o mai numesc chinezii şi care poate fi tratată. Dumnezeu nu te va judeca pentru această boală ci pentru că nu ai voinţa de a scăpa de ea. Asta este crucea ta, jertfa ta pentru Dumnezeu, să scapi de această boală. Şi atâta timp, cât toţi avem chipul lui Hristos în noi, ai şi voinţa de a scăpa de ea. Insă, dacă tu găseşti plăcere în situaţia ta, boala ta a devenit păcat şi pentru că te-ai obişnuit cu el este un viciu.
  Să îţi ajute Dumnezeu să redevii o femeie!
  Doamne ajută!

Leave a Reply

Your email address will not be published.