ALIANŢA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA RECOMANDĂ

Ghidul alegătorului AFR  Votează
IALOMIŢA cetăţenii fac parlamentul


Alianţa Familiilor din România (AFR) este o organizaţie a societăţii civile, neafiliată nici unei organizaţii politice sau religioase, constituită în scopul influenţării actului legislativ din România după principii etice de origine creştină. AFR monitorizează activitatea parlamentară în general şi activitatea aleşilor în particular, folosind pârghiile statului de drept pentru a asigurarespectarea valorilor şi normelor sociale ale cetăţenilor ţării de către cei ce trebuie să ne reprezinte în Parlament.


Stimaţi alegători,
Pe 9 decembrie suntem chemaţi la vot şi avem posibilitatea să votăm candidaţi
individuali, nu liste de partid.
Alianţa Familiilor din România a analizat candidaturile şi a discutat cu candidaţii
despre aspecte legate de familie şi viaţă. Pe baza informaţiilor obţinute, am realizat un
profil moral al candidaţilor. Candidaţii care respectă valorile morale tradiţionale şi
valorile familiei împărtăşite de majoritatea cetăţenilor României au fost incluşi pe o
listă albă. Candidaţii care nu aderă la aceste valori au fost incluşi pe o listă neagră.
Din motive lesne de înţeles, această analiză nu poate fi categorică, existând o marjă de eroare. De asemenea, din motive obiective, nu am putut analiza toţi candidaţii la nivel naţional.
Chestionarul privind poziţia candidaţilor faţă de valorile familiei şi vieţii poate fi
accesat pe site-ul asociaţiei. Am urmărit să aflăm cum se situează candidaţii faţă de:
 Susţinerea familiilor cu copii
 Protejarea copilului nenăscut
 Prevenirea avortului şi a divorţului
 Prezenţa materialelor pornografice în spaţiul public
 Drogurile „uşoare”
 Eutanasie, clonare şi prostituţie
 Legalizarea „parteneriatelor” (inclusiv între homosexuali)
Alături de răspunsurile date de candidaţi, am urmărit şi activitatea lor de-a lungul
timpului.
Dacă valorile vieţii, familiei şi ale moralei creştine sunt importante pentru
dumneavoastră, acest Ghid al alegătorului vă ajută să votaţi în cunoştinţă de cauză.
Noi credem că în Parlament trebuie să ajungă numai politicieni care susţin valorile şi principiile alegătorilor.
Trimiteţi, distribuiţi şi tipăriţi acest Ghid. Luaţi-l cu dvs. şi discutaţi-l la serviciu, cu
vecinii şi la biserică. Dumneavoastră faceţi Parlamentul.
verso >>Ghidul alegătorului http://www.alianta-familiilor.ro


L i s t a a l b ă
Nume şi prenume                Partid                        Cameră Colegiu nr.
Panţuru Tudor                         ARD                               S


L i s t a n e a g r ă
Nume şi prenume                      Partid                     Cameră Colegiu nr.
Pocora Cristina                          USL                            D 1

Preluat de la AFR

NOTA MEA: Aceasta nu este o recomandare de a vota cu ARD. Fiecare să voteze cu cine îl îndeamnă Dumnezeu. Însă este bine de ştiut care sunt recomandările AFR faţă de anumiţi candidaţi. Pentru mine prezenţa doamnei Pocora, tânără mamă cu copil mic,  pe lista neagră a fost o surpriză neplăcută. Însă, după cum vedeţi principiile AFR nu se limitează doar la un copil şi o familie, ci ating mai multe aspecte ale vieţii sociale. Experienţa AFR de monitorizare a parlamentarilor de-a lungul anilor a dus la constatări uneori şocante, cum a fost aceea a unor europarlamentari creştini care fie că s-au abţinut, fie au votat pentru drepturile homosexualilor.

8 thoughts on “ALIANŢA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA RECOMANDĂ

 1. Domnul care conduce această “Alianţă a Familiilor” are un trecut sectant. Spun asta pentru că e greu de scăpat de maniheismul cu care sunt îmbibaţi ideologic cei care aparţin cultelor neoprotestante.
  Am făcut un mic exerciţiu. Am adunat bilele albe şi negre acordate fiecărei formaţiuni în documentele afişate pe site-ul din care aţi preluat “recomandările”. Ce a rezultat::
  PDL: 41 bile albe, 13 negre
  USL: 20 albe, 21 negre
  PPDD: 5 albe
  PRM. 1 alb
  Independent: 1 negru.
  Şi nişte exemplificări:
  – Mircea Geoană are bilă neagră. Cu ocazia alegerilor prezidenţiale de acum 3 ani aflasem că îl avusese duhovnic pe Teofil Părăianu. Meseria lui e de diplomat. Nu ştiu când o fi susţinut una din acuzele de mai sus.
  – Gheorghe Piperea este avocatul care s-a luptat cu băncile. O avea păcatele lui dar în momentul de faţă agresiunea împotriva României se face prin sistemul bancar. Dar cu toate astea se găseşte pe lista neagră.
  – Valeriu Tabără candidează în Timiş. Are şi bune, are şi rele. Între acestea din urmă se găseşte şi sprijinirea cultivării organismelor modificate genetic. Nu se află pe nici o listă.

 2. Lasindu-l deoparte pe donkey care nu stiu efectiv ce vrea, va propun o solutie:

  Cancelling

  The first and simplest of these feature is called cancelling: Voters may cancel any candidates they don’t like on the list of there preferred party. While this does not change the weight of the vote for the party as such, it will be used to determine which candidate(s) of this party will actually get the seat. This feature helps to eliminate extreme candidates that may be good at influencing decision makers in their party, while having problems to convince even a majority of the party’s followers.

  Conclusion

  Though the refined proportional election system used in Switzerland may look a little bit complicated at first sight, long-term experience shows that voters are able to express their political will quite precisely using this system and there is no higher degree of invalid ballots than in other election systems. The Swiss system combines the advantages of both the proportional and the majority election system while avoiding their major shortcomings. In most cases those candidates that really convince the electorate have will get elected, while in other systems, even in the majority election system, internal party considerations have more influence.
  —————
  http://www.democracy-building.info/particularities-switzerlands-proportional-election-system.html

  EB

 3. Donkey dragă, AFR a expus foarte clar principiile care au stat la baza acordării acelor bile. Nu mai comentăm!
  Iar Mircea Geoană ar fi trebuit să aibă un duhovnic de parohie sau apropiat de casa lui. Alergarea asta după duhovnici celebri seamănă a politică.

 4. Da, EB, ai dreptate! Ar fi trebuit să şi traduci textele să înţeleagă toată lumea. Contrar fenomenului de romanizare care s-a extins foarte rapid în fosta Dacie, fenomenul de britanizare, în ciuda tehnicii de vârf şi a contextului istoric favorabil , încă stagnează în lumea rurală a fostei (actualei) Românii:).

 5. Eeee! Păi dacă d ajungem în alte alea… apăi atunci să o luăm de la ’48. Sau de La Ştefan cel mare şi Sfânt care “a alergat şi el după duhovnici celebri”. Mai aproape de noi, ne-a rămas în urechi acel celebru “călugăr Vasile” la care făcea referire Emil Constantinescu, în realitate PREOTUL DE MIR Vasile Ţepordei, duhocnicul fostului preşedinte. Şi ca să fim şi mai actuali – dar voi fi socotit ironic – la Petru Vodă se perindă şuvoaie de pelerini pesemne pentru a discuta cu smeritul Apologeticum şi nu cu “celebriităţile monahale”.

 6. Uite, Donkey, comentariile tale sunt fără sens. Nu ştiu pe cine vrei tu să ironizezi, dar află că eu la Petru-Vodă am ajuns o singură dată, deşi mi-aş fi dorit să ajung mai des, şi nu îl cunosc personal pe Apologeticum, dar îl apreciez. Şi acolo chiar sunt monahi importanţi, aşa că nu ai de ce folosi ghilimele. Am un duhovnic ca toată lumea, smerit şi necunoscut, din apropriere. Aşa că nu am alergat niciodată după celebrităţi. Punct!

Leave a Reply

Your email address will not be published.