9 thoughts on “DIN NOU DESPRE COOPERAŢIA ISTORICĂ. SIBIU 2012

 1. Stimata doamna profesoara,

  Va rog sa scuzati abordarea off-topic, dar n-am stiut cum altfel sa va adresez aceasta intrebare. Am citit in editia online a ziarului Adevarul un interviu cu un arheolog, Motzoi-Chicideanu, care afirma ca dupa retragerea trupelor romane, crestinismul a disparut de pe teritoriul actual al Romaniei, cu exceptia Dobrogei. Daca aveti amabilitatea, puteti oare sa comentati acest interviu? Cunostintele mele de istorie timpurie a teritoriilor romanesti sunt precare, insa afirmatiile acelui arheolog imi par stranii si cred ca ar trebui sa intereseze un public mai larg decat cel al specialistilor. Neavand, evident, calificarea sa evaluez afirmatiile facute in acel interviu, sper sa o faceti Dvs., daca aveti timp si gasiti cu cale. Atasez link-ul catre interviu. Va multumesc.

  Alexandru
  http://www.adevarul.ro/actualitate/Crestinismul_a_disparut_odata_cu_retragerea_romana_0_730727268.html#

 2. Dragă Alexandru,

  Iti recomand două articole semnate de mine în revista Atitudini nr.22 şi nr. 23/2012 referitoare la izvoarele istorice privitoare la creştinism şi despre bariera interpretării lor.
  Articolul lui Motzoi Cichidean este părerea lui personală. O astfel de opinie nu prea este susţinută de nici un istoric şi arheolog român şi după ştiinţa mea nu apare publicată nicăieri.
  Din ziarul ,,Adevărul,, însă am aflat toate scandalurile, cancanurile şi alte nebunii referitoare la Biserica Ortodoxă. Se pare că au o rubrică specială cu aşa ceva.
  Doamne ajută!
  Emilia

 3. Hei, Maxim nu știi că ” Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești”? de câte ori or fi trăit-o pe pielea lor înaintașii noștri de au putut cuprinde în câteva cuvinte atâta înțelepciune și adevăr??! …și pe vremea lui Shakespeare erau la fel de “iubiți” …ex. piesa “Neguțătorul din Veneția”…emblematică, pe drept cuvânt.

 4. Pingback: Soluția de care avem nevoie: Întreprinderile de tip cooperatist « Regăsirea frumosului pierdut

 5. Pingback: Soluția de care avem nevoie: Întreprinderile de tip cooperatist | Filiala PPCD Rîşcani - Dumnezeu! Neam! Familie!

 6. Pingback: Soluția de care avem nevoie: Întreprinderile de tip cooperatist | A Treia Forţă

Leave a Reply

Your email address will not be published.