BĂSESCU NU SE DĂ PLECAT! OMUL SE VREA ÎMPUŞCAT.

Băsescu nu se dă plecat! Omul se vrea împuşcat. Bineee…! Se rezolvă. Ce nu face România pentru preşedinţii ei!? Ne sacrificăm până la capăt. Aşa au unii, sânge de terminator din filme thriller.  Reintroducem  pedeapsa  cu moartea.  Se pare că uneori e o măsură igienică. Mai dă cu coasa în bălării.  Şi climatul politic ar fi altul. Moartea e un sfetnic bun. Cuibărită în codul penal  în spatele unor pedepse pentru trădarea intereselor  naţionale, ar fi mai eficientă decât un referendum şi mult mai ieftină, bineînţeles. Cheltuim doar cu înmormântarea. Angajăm şi bocitoare. Fanfară, ca pe vremurile bune. Sobor mare de preoţi.  Ţinem tot tipicul, cu batiste, lumănâri, pomeneţe, mărunţiş aruncat la răspântii, că deeh… a fost şi el preşedinte.  Facem pomană mare  la tot poporul, îi ţinem toate pomenile şi  parastasele până la şapte ani.  Şi tot nu ajungem la cheltuielile unui referendum. Mai ales dacă pică în post, scăpăm repede, o ciorbă lungă şi o fasole bătută. Fără desert, pomană de criză. Sau, mă rog, o eugenie acolo….sau un biscuit din aceia la kilogram. Măcar să ajungem noi la desert.

In altă ordine de idei, poporul trebuie să conştientizeze că prezenţa la vot nu e doar un drept ci puţin şi o obligaţie, cel puţin morală. Celor care nu au votat de trei ori consecutiv ar fi bine să li se anuleze acest drept. Să fie excluşi din comunitatea politică.  Ce atâta cheltuială! Pentru ce să mai tipăreşti buletine de vot, să plăteşti membrii unor comisii mari, să asiguri spaţii largi de votare?  Să plăteşti în plus să se cureţe toate străzile şi şoselele de sticle sparte, că nu s-a atins pragul la referedum?  Nu, frăţie! Nu e cazul. Să steie acasă la televizor. Atâta pot, atâta fac! Ne ocupăm noi de politică. Ieftin şi eficient! Scuza că şi ăştia sunt la fel de lepre, nu ţine. Intrebarea la referendum nu era ,,cine e mai lepră?,,  ci: ,, A fost sau nu Băsescu, lepră?,,. Era evident că da!

12 thoughts on “BĂSESCU NU SE DĂ PLECAT! OMUL SE VREA ÎMPUŞCAT.

 1. Il citez pe Stalin: “Nu conteaza oamenii care voteaza ci cel care numara voturile”. Nu cred ca e vreo diferenta intre Basescu, pe de o parte, si Ponta si Antonescu de cealalta. Sunt aceleasi canalii. Daca tot a iesit din nou Basescu, poate o sa-si puna bete in roate reciproc.

  • Problema este că ei îşi pun beţe în roate pe buzunarul nostru. Dacă nu se înţeleg între ei, unul trebuie să plece.

 2. Intr-adevar Emilia,
  trebuie sa fii de un mare anti-simt democratic si politic sa spui ca neprezentarea la vot este o modalitate de investitura intr-o pozitie asa inalta a statului. Daca era mare si tare ca niciodata solicita oamenilor sa iasa si sa spuna ce au de spus prin vot. Sa intruneasca procentajele necesare si sa fie re-ales de cei prezenti. Nu de cei absenti a caror motivatie e discutabila! Spuneai tu ceva de simtul masurii si bine spuneai….
  cu bine, c.

  • Sigur, Cristina! Lipsa măsurii i-a pierdut pe toţi. Iar la oamenii politici consecinţele sunt mult mai grave. Le plătim noi.

 3. Asa este, nu lipsea romanilor asa ceva mai ales in aceasta perioada e drept si nici in general. Vroiam doar sa mai adaug ca in Olanda la Univ MAastricht (parca) s-a sustinut o lucrare in care se demonstra stiintific – si asta inseamna si cu argumente economice- necesitatea reducerii dreptului la vot. Lucrarea a fost notata cu maximum iar tanarul absolvent felicitat. probabil ca in timp sub influenta teoriilor vestice se poate ajunge la asa ceva. Vorbind despre vot aici comunitatile au dat acest drept tuturor celor care locuiesc, indiferent de nationalitate. Deunazi vecini ma intreba daca merg la vot. Le spun ca de data aceasta nu, pentru ca imi trebuie ragazul sa studiez si sa votez in cunostina de cauza programele si persoanele; mai degraba la alegerile urmatoare. Imi raspund “Pina la urma aici votul inseamna foarte clar ce limba se vorbeste in administratie: walona sau flamanda”. Mergand la cumparaturi am avut ocazia sa aud in zone flamande ca nu “sprache francais”. Bravo nene! DAr bobesc engleza macar si asta ne salveaza nitel…Si uite-asa ma intreb in sinea mea daca am plecat sau nu din Ardeal….
  spor in toate,
  c.

 4. Sunt mândru că am ajuns să particip și eu la o ”lovitură de stat”,împreună cu alți șapte milioane și ceva…e o chestie,totuși…

 5. un proverb spune: “Decât cu prostul la câștig, mai bine cu deșteptul la pagubă.” Nu pot să cred că acea ”erată” a fost votată ca fiind legală. Ponta i-a luat din mers coroana de prostănac lui Geoană. Hal de prim-ministru, îl umilește puștoaica aia de reporteră în conferința de presă…uite în cine ne-am pus noi speranța! Cred că Antonescu ar fi fost un prim-ministru mai potrivit decât Ponta …dacă și cu parcă… Singurul lucru bun, dacă pot să spun așa, este că se cern cei nepotriviți din guvern, vezi Marga, Rus…și cine-a mai fost…acum a demostrat și Ponta că este veriga slabă, foarte slab….în perioada asta din ultimele luni trebuia să demonstreze că merită și astfel ar fi scos toată țara la vot. Când (dacă) vor rămâne numai cei buni, nu-i vor mai vota nimeni, pentru că-și pierd credibilitatea cu bâlbâieli și greșeli impardonabile. 8 ani cât au fost în opoziție n-au făcut nimic, nici o strategie pentru momentul ăsta, au venit total nepregătiți, au improvizat. Au și am pierdut pe mâna lor, cu uriașul nostru suport, iar ăla care era la pământ, a reușit să-i învingă…..bine, nu încă, mai avem un fir de păr de care atârnă speranta a 7,5 mil români, votul CCR pentru referendum în condițiile în care erata este valabilă. Păcat, s-ar putea să pierdem și a doua șansă de a democratiza România; pe prima am pierdut-o cu Constantinescu E. Propun să spunem toți rugăciunea TATĂL NOSTRU în seara asta, poate se îndură de noi și câștigăm totuși referendumul. Sunt o optimistă invincibilă, nu? Acum, asta le doresc românilor, să fie puternici și optimiști. Doamne ajută!

 6. Sunt intru totul de acord ca s-au pierdut bani multi cu Referenfumul. Oamenii au fost scosi din casa pe o caldura cumplita , oameni care si-au intrerupt relaxarea in concediu sa voteze, oameni care au stat prin sectii de votare 36 de ore. Acest chin nu a fost justificat deloc si sincer a fost o mare prostie. Eu am fost la vot dar mai bine era sa contribuim fiecare cu 10 euro intr-un cont de banca si sigur se gaseau 10 milioane de romani care dadeau banii. Apoi contactam un KILER profesionist ii opream impozitul de 16 %, II LUAM SI TVA si tot ramaneau destui bani sa il platim pe KILLER. Astfel dadeam banii si a doua zi era rezolvata problema iar acum deja aveam liniste in Tara. Vedeam la stiri cum a fost impuscat Criminalul Poporului Basescu.

 7. Pingback: PELERIN ORTODOX » CITIM PE BLOGUL EMILIEI CORBU:BĂSESCU NU SE DĂ PLECAT! OMUL SE VREA ÎMPUŞCAT.

 8. Pedepsa cu moartea e abolita si e foarte bine Se stie ca justitia greseste Intentionat sau nu.Dar pedepsa cu munca obligatorie si educatie e normal sa se puna In practica .cu dreptul ca procesul sa se poata rejudeca .Puscarile sa nu mai fie locatie pentru facultate de furt, smen si odihna Hoti nu pot sa apeleze la drepturile omului cat sunt Incarcerati

Leave a Reply

Your email address will not be published.