DE NECREZUT! LA IAȘI, AL PATRULEA AL CONSECUTIV, MOAȘTELE DE LA AIUD AU IZVORÂT MIR

Slavă lui Dumnzeu şi Maicii Sale pentru încă o minune văzută de zeci de oameni şi la care am participat alături de un grup de monahi de la Mănăstirea Petru Vodă, minune ce s-a întâmplat la conferinţa, deja cu tradiţie, susţinută la Iaşi, pe data de 19 martie 2012, la Teatrul Luceafărul. Și de data aceasta, minunea s-a întâmplat în mai multe rânduri, în văzul tuturor, unii reuşind să şi surprindă cu aparatele video momentul în care dintr-o răcliţă a izvorât mir, izbucnind exact ca un iezer, încât a curs şi pe procovăţul care era sub raclă. Dar prima dată a izvorât mir dintr-un craniu, ce fusese al unui deţinut căruia i-a fost secţionat capul cu un fierăstrău. Au fost aduse spre închinare sfinte moaşte de la Aiud, o coastă, un craniu, apoi de la Mănăstirea Petru Vodă, Părintele stareţ Justin Pârvu a dăruit fratelui Danion o coastă din sfintele moaşte ale poetului martir Radu Gyr şi o parte din veşmântul Sfântului Ilie Lăcătuşu. Din mila Domnului, familia poetului Radu Gyr a hotărât ca moaştele poetului şi ale soţiei sale să fie dăruite spre închinare Mănăstirii Petru Vodă, ce are unul din hramuri pe Sfinţii închisorilor. Astfel, alături de alţi doi titani mărturisitori din temniţele comuniste, Părintele Gheorghe Calciu şi Părintele Atanasie Ștefănescu, acum credincioşii pelerini ce vin la Petru Vodă se pot închina şi moaştelor poetului Radu Gyr, care din momentul aducerii au săvârşit o minune. Mai precis, o persoană demonizată a început să se manifeste în prezenţa lor, spunând că simte o forţă puternică ce nu o lasă să se apropie de sfintele moaşte. Revenind la minunea de la Iaşi, care deşi pare de necrezut că şi de data aceasta s-a săvârşit, rugăm pe martorii oculari să ne trimită mărturia personală despre ceea ce au văzut pe scena Teatrului Luceafărului din Iaşi, cât şi înregistrările făcute de ei: audio, foto, video. În cursul zilei vom pune mai multe materiale de la conferinţă, iar pentru cei care nu au urmarit conferinţa transmisă în direct de blogul nostru, puteţi viziona la această adresă o mare parte din înregistrări: http://www.justin.tv/ortodoxie/videos.

Citiţi şi mărturia teologului Marian Maricaru: În seara aceasta, la sfârşitul conferinţei de la Iaşi, au izvorât din nou mir moaştele de martiri din închisorile comuniste!

Preluat de la APOLOGETICUM

5 thoughts on “DE NECREZUT! LA IAȘI, AL PATRULEA AL CONSECUTIV, MOAȘTELE DE LA AIUD AU IZVORÂT MIR

 1. Ce potriveală! Danion Vasile să fie exact acolo şi pe fază! Pfffiii, ce noroc pe capul nostru cu acest Danion! Şi când o fi fost deshumate rămpăşiţele lui Radu Gyr pentru a fi mai apoi reînhumate?

 2. Auzi, Donkey! Termină cu insinuările! Dacă în mintea ta nu încape nici o minune, nu înseamnă că nu există. Dumnezeu care izvorăște ape din piatră seacă, va izvorâ și mir din os uscat. Ce ți se pare așa, imposibil? Acolo unde există binecuvântare se schimbă legea firii.Punct!

 3. Bună ziua Ady,

  Imi voi face timp să scriu si despre mama ta. Să vă rugați si dragilor noștri sfinți care au pătimit în închisorile comuniste.
  Să vă întărească Dumnezeu în încercările prin care treceți!
  Emilia Corbu

 4. Eu mă îndoiesc de "Danion Vasile – purtătorul de minuni". Şi în general de "zaveriştii" care instrumentalizează "minuni" în scopuri slavofile (şi nu spre preamărirea lui Dumnezeu Cel în Treime)

 5. @ Donkey,
  Dacă tu îl pui pe Danion mai presus de Dumnezeu și sfinții Lui, atunci e jalnic. Ca să nu mai vorbesc că astfel de cazuri nu pot fi instrumentate. Eu am ținut în mâini cutiuțe cu sf. moaște de la Aiud și știu ce vorbesc. La fel cum prin aceleași mâini mi-au trecut oasele din mormintele aparținând mai multor epoci istorice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.