ISPRAVA CITY-PHARMA DIN SLOBOZIA. Unde sunt farmaciile de altădată?

Câtă indiferenţă şi nesimţire pot să încapă în unii farmacişti a căror singură menire pare să fie doar aceea de a te face să cumperi cele mai scumpe şi proaste produse. Mi-a apărut un nimic de zăbăluţă în colţul buzei. A doua oară în viaţa mea şi nădăjduiesc că ultima. Am dat cu de toate. Nu trece. Nu pot să vorbesc, să mănânc şi mai ales să râd. Zăbăluţa doare. Mă duc la farmacia de alături şi cer ceva. Nu sunt întrebată nimic. Imi recomandă ca unic produs Dr. Geske antiherpes produs în Germania. Dau 36 Ron pe flaconul roll-on. Ajung acasă şi constat că este un produs cosmetic bun pentru buze uscate, ori eu aveam crăpături adânci până la sânge. Am dat non-stop cu el şi nimic. Evident! Ce putea să facă un ,,strugurel,, nemţesc? Şi mai şi ustură de mori.

Mă întorc la farmacie şi cer condica de sugestii şi reclamaţii. Cel puţin să nu mai importe în veci porcăria aia. Cu chiu cu vai şi cu multe lamentări (tot eu eram bună de explicaţii) mi se dă un caiet de matematică spiralat, probabil în care îşi notau ele serviciul una la alta, cu o singură pagină scrisă. Nici condică nu aveau. Deci dacă am o sugestie asupra unui produs pot să o notez pe hârtia igienică că tot aia e cu condica lor de sugestii. Asta m-a enervat şi mai tare.

City-Pharma şi-a vândut produsul şi o doare în cot că nu e pentru boala ta. Dar dacă Doamne-fereşte aveam ceva mai serios? Slavă Domnului că mă ţine zdravănă şi sănătoasă. Dacă nici la o zăbăluţă nu se găseşte leacul, dar la altele…
Unde sunt farmaciştii de altă-dată care preparau tot felul de leacuri naturale şi fără conservanţi pentru fiecare boală? Tot pe vremea Egiptului Antic era mai bine. Cei bolnavi stăteau în piaţa mare şi oricine trecea era dator să le spună leacul care a funcţionat în cazul lui.

In urmă cu câţiva ani am vizitat la Braşov o expoziţie dedicată breslelor medievale în care se afla şi o spiţerie, cum erau denumite farmaciile de pe vremuri. Era plină cu dulapuri de lemn pe care se înşirau zeci de borcane şi borcănaşe colorate şi etichetate cu diverse soluţii, substanţe, tincturi, plante. Aveau ceva magic!
Revenind la cele pămâneteşti, ce pot să vă spun este să nu luaţi în veci Dr. Geske antiherpes în caz de zăbăluţă. Mai bună e apa de ploaie!

3 thoughts on “ISPRAVA CITY-PHARMA DIN SLOBOZIA. Unde sunt farmaciile de altădată?

  1. Zabaluta (cheilita angulara) poate avea mai multe cauze, cel mai frecvent o infectie cocica/fungica sau pur si simplu hipovitaminoza B. In consecinta nu are cum fi vindecata cu un antiviral. Solutia este un regim alimentar bogat in vitaminele complexului B si topice locale cu antibiotice sau antifungice daca are intr-adevar etiologie infectioasa.
    Cat priveste "etica" City Pharma… sunt atat de multe de spus incat ai scrie un roman!Am rezistat 4 luni la ei dupa care am fugit mancand pamantul. Precizare: farmacistul (ala cu 5 ani de facultate) e trimis in spate, ingropat in hartii si rapoarte pentru fel de fel de sefi si sefuleti de la Bucuresti, iar in fata, la eliberare, stau asistenti, cu scoala postliceala facuta cu prezenta o data pe an si care isi primesc salariile functie de vanzarile pe care le-au facut. Daca pe rafturi ar sta ceapa si chiloti, crede-ma ca nu ar remarca diferenta. Farmacistii aia de care ti-e dor tie au cam murit sufocati de "sorbonei" sau au intrat in faliment. Mai sunt cativa care agonizeaza, dar in scurt timp vor deveni istorie…

Leave a Reply

Your email address will not be published.