APA DIN BENZINA CEA DE TOATE ZILELE

Fireşte că maşinile deştepte trec peste această înjurătură zilnică din rezervor, dar scuterele noi au greţuri. Deşteptăciunea chinezească le-a făcut un fel de decantor în care se depune apa din benzină. Când se umple cutiuţa motorul hârâie şi nu mai porneşte chiar dacă e ful de benzină. Ce să facem? Ce să facem? Nimic mai simplu. Cu o şurubelniţă lungă se slăbeşte un şurub, printr-un furtunel curge fierea care îneca motorul şi gata…scuterul porneşte. Teoretic, e floare la ureche! Practic însă are loc o întreagă telenovelă, implicaţii sentimentale, criză de personalitate, o întreagă tevatură. Şi asta pentru că în benzină e negândit de multă apă. De parcă plouă în rezervoare, frate!

Să zicem că o domniţă grăbită să nu o prindă ploaia porneşte repede cu scuterul spre casă. Are o pornire mai gâjâită dar zice motorului că zece kilometri n-o să crape. Intră pe bulevard şi la prima intersecţie, grămadă de maşini, oră de vârf, trafic aglomerat, domniţa se opreşte la roşu pe banda a doua. Şi stând aşa motorul stă şi stă…şi vine verde şi motorul  nu mai porneşte. Claxoane, mişto-uri, maşinile încep să curgă pe lângă ea, circ. In fine, scoate scuterul de pe carosabil. Ea mică, hardughia mare. Scoate o şurubelniţă şi încearcă să dea drumul la apă. Şurubul nu vrea. Fie e strâns cu simţ de răspundere de mecanicul care făcuse operaţiunea cu doar trei zile înainte, când scuterul înţepenise în faţa bisericii, fie capul şurubelniţii e prea gros. In fine, sună după ajutor. Pune mâinile în şolduri şi aşteaptă, aşteaptă….cerul se acoperă de nori. Apar doi colegi. Merg după o şurubelniţă potrivită. Desfac şurubelul, curge fierea, motorul porneşte, domniţa poate să plece. E dus din nou în şosea, porneşte uşor şi merge încet ca o bleagă pe prima bandă că venea maşina poliţiei din spate. In fine, poliţia face dreapta la prima intersecţie. Fireşte că aşa afront are şi urmări psihologice. Speriată să nu se repete scena, femeia trece pe a doua bandă, accelerează, dă Dumnezeu şi are verde la a treia intersecţie, nici o barieră la cele patru treceri la nivel cu calea ferată, trafic fluent în zona industrială şi repede-repede cu rugăciunile sfinţilor mărturisitori de la Aiud şi a noului mărturisitor Valeriu ajunge acasă. O falcă în cer, una în pământ!

Discuţii, dileme! Ce să facem cu decantorul de apă? Să-l anulăm sau să decantăm benzina în prealabil? De unde să alimentăm? Până la urmă ce e ăsta? Scuter sau detector de apă în benzină?? Şi până la urmă ce caută apa în benzină? Că eu am plătit benzină, nu apă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.