PREŞEDINTELE ROMÂNIEI A RĂSPUNS PETIŢIEI CELOR O MIE

Domnul Preşedinte al României a răspuns Petiţiei celor 1000 cu privire la Proiectul ,,România Medievală,,. Cam prea repede şi prea pripid. Este vorba de o carte apărută sub patronajul Preşedintelui României şi prin urmare de o implicare directă a acestei înalte instituţii. Se cădea o mai mare atenţie.

In principiu, Preşedinţia avea două variante:
1)Să ne dea un răspuns documentat pe baza unei verificări concrete a situaţiei de către consilieri sau comisii avizate;
2) Să plaseze responsabilitatea unei alte instituţii.

Insă doar prima variantă vădea responsabilitate şi maturitate.

Consilierii Preşedintelui au ales varianta a doua, adică plasarea responsabilităţii către altă instituţie. Şi aici existau două variante:
1) Să ceară Institutului Cultural Român explicaţii serioase cu privire la proiectul pe care îl derulează.
2) Să ceară explicaţii acarului Păun.

Insă doar prima variantă vădea responsabilitate şi maturitate.

Consilierii Preşedintelui au ales varianta a doua şi au trimis petiţia acarului Păun adică la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Doar că, în cazul de faţă, aceasta era o măsură inutilă. Pe prima pagină a Petiţiei scria cu majuscule că Petiţia era deja adresată MCPCN şi prin urmare a fost depusă chiar în aceeaşi zi la registratura Ministerului. Acum MCPCN se află în situaţia de a fi solicitat atât de petiţionari cât şi de Preşedinţie să dea un răspuns, în timp ce capul răutăţilor, ICR pe a cărui agendă proiectul vinovat figurează ca proiect naţional doarme liniştit iar coşmarul Patapievici nu are de dat nimănui nici o socoteală.

Chiar dacă răspunsul este semnat de un consilier, responsabilitatea revine tot Preşedintelui României care avea două variante:
1) Să îl trimită la plimbare pe Patapievici şi să rămână în memoria a cel puţin 1000 de oameni ca un om drept şi atent la promovarea istoriei românilor în străinătate.
2) Să nu se implice şi să trimită cazul pe o linie moartă.

Insă doar prima variantă vădea responsabilitate şi maturitate. Ce este oare mai important? Cariera unui individ mărunt sau imaginea în lume a unui popor? Ce era capul lui Patapievici pe tavă? O nimica toată!

Dar, vă asigur că şi istoria îl va trimite pe Traian Băsescu pe o linie moartă. În istorie rămân doar oamenii puternici.

Textul Petiţiei ,,Apăraţi istoria Românilor,, îl găsiţi AICI

.

5 thoughts on “PREŞEDINTELE ROMÂNIEI A RĂSPUNS PETIŢIEI CELOR O MIE

  1. Mai remarc si stilul sec si neelegant de raspuns, fara nicio formula de politete, fara "stimata doamna" si incheiat cu o semnatura, fara nicio formula politicoasa. Dar probabil acest Piscociu asa a invatat el acasa sa scrie, sa relationeze. Sau o fi stilul Cotroceni ?

  2. E stilul ,,tonomat de cotroceni,,. Bagi petiţia şi îţi dă un bonuleţ că a fost înregistrată. Dacă deschizi tonomatul vezi că o maimuţică tocmai face pipi pe hârtia trimisă de tine. In vederea reciclării hârtiei, evident! Muiată bine ocupă mai puţin spaţiu în coşul de gunoi.

  3. Mai observaţi un lucru: instituţia s-a personalizat, a devenit proprietate personală. Nu se mai numeşte "Preşedinţia României" ci "preşedintele României". Cred că-i cel mai semnificativ lucru.
    PS: n-aţi învăţat până acum că pasarea responsabilităţilor este de la sine înţeles pentru Înaltul Personaj Chelios?

  4. @Donkeypapuas,

    Da, ai sesizat bine! Instituţia s-a personalizat.
    Şi crezi că Preşedinţia României mi-ar fi răspuns altceva decât preşedintele?

Leave a Reply

Your email address will not be published.