DEMISIA DE ONOARE, PATAPIEVICI!

Petiţia ,,Apăraţi istoria românilor,, a înregistrat zilele trecute un record în istoria site-ului. Statisticile arată că a fost semnată în medie de peste 200 de persoane pe o zi.


Acest fapt echivalează cu o respingere categorică a proiectului ,,România Medievală,, iniţiat de Institutul Cultural Român, proiect ce realizează o falsificare grosolană a istoriei poporului român.

Orice om care nu este nici lichea, nici oportunist ordinar, nici profitor al tuturor regimurilor, adică un om de onoare şi-ar da demisia de onoare. Asta e procedura! Când un poştalion a pierdut pe la 1900 întreaga corespondenţă şi banii ce îi transporta, Ministrul Poştelor de atunci şi-a dat demisia. Chiar dacă s-a dovedit mai târziu că a fost vina căruţaşului care adormise pe capră, poştalionul s-a împiedicat de o piatră, uşa din spate s-a deschis şi a căzut încărcătura. Ulterior a fost recuperată. Dar nu de asta era vorba! Era vorba de credibilitatea serviciului de poştă şi atunci ministrul a plătit cu funcţia.

In cazul de faţă miza este imensă. România nu a pierdut trei scrisori şi nişte bani, pierde chiar imaginea de stat naţional, adică stat format pe baza unei naţiuni majoritare. Exact principiul naţional a stat la baza formării statelor naţionale după Primul Război Mondial. Teoria ,,mozaicului de populaţii,,loveşte exact acest principiu. Este lezată imaginea României care apare cu un popor improvizat rapid după 1918 dintr-un mozaic de populaţii şi culturi. Se pune la îndoială credibilitatea istoricilor români. Se creează imaginea unei ţări încropită politic şi nu istoriceşte, cultural, naţional.

Nenorocirea este că proiectul ,,România Medievală,, corespunde exact cu imaginea pe care Patapievici o are despre poporul român şi despre care a scris de-a lungul timpului, ceea ce citiţi mai jos într-o sinteză preluată de pe Apologeticum:

23 de milioane de omuleţi patibulari„ („Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53). Patibular înseamnă bun de spânzurat (nota noastră!).
„Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.” (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)
„Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)
„Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 49)
„Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC.“ (Din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)
„Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană.“ (după Viorel Patrichi în Revista „Rost“ nr. 24 / 2005).

Problema nu este cum a scris Patapievici aşa ceva. S-a constatat că hârtia suportă orice, dovadă hârtia igienică. Sunt unii mai rău ca el şi mă refer la cei care scriu înjurături pe pereţii unui WC public.
Problema lui este aceea că românii s-au săturat să fie mâncaţi, înjuraţi, dispreţuiţi şi sfidaţi. Şi revolta lor a bătut toate statisticile site-ului petitieonline. Iar cei care au semnat sunt oameni care deţin un ID, au acces la internet, sunt în majoritate intelectuali, adică exact segmentul de public la care individul se adresează prin desele lui apariţii televizate.

Proverbul românesc ,,Câinii latră, ursul trece,, nu se aplică în cazul de faţă. Când semnăturile vor înceta petiţia va fi trimisă celor în drept să analizeze situaţia. Adică unor aleşi care la anul vor aştepta votul nostru, al celor care semnăm petiţia. Totul e o chestiune de timp.

Patapievici va ieşi tot pe uşa din dos, pe unde a intrat în cultura românească. Dar, încă mai are de ales modul în care iese. Băţos, aţos şi blazat fluturând o demisie de onoare sau cu un şut în fund şi câteva sute de huiduieli pe zi.

5 thoughts on “DEMISIA DE ONOARE, PATAPIEVICI!

 1. Asteptati demisie de onoare? De la unul care nu are asa ceva? Individ care nu stie decit sa condamne pe cei care i-au inlesnit gratuit si fara pretentii accesul laa invatatura, la educatie inalta? Omul acesta, cu privire trista, plingacioasa, este de compatimit, timpul renegarii celor apropiati, asemeni renegarii oamenilor intre care s-a nascut si a fost educat, nu este departe.
  „Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC.“ (Din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)
  Sigur, el are o alta educatie. Daca asa vede poporul roman de ce nu-si afla adapost in alte locuri, "mai educate", eventual sa continuue viata de denigrator acolo, sub alt nume, la fel de neromanesc ca cel de acum.

 2. Stimata Doamna,

  Tocmai am semnat petitia. Va semnalez ca, la pozitia 54, 'semneaza' cineva care adopta un pseudonim trivial, foarte posibil un sovin maghiar.

  Ca initiatoare a petitiei, cred ca aveti posibilitatea de a-l indeparta.

 3. Pt. Anonim 2,
  Multumesc. Am văzut şi eu nemernicia aceluia. Din păcate, deşi sunt iniţiatoare a petiţiei nu pot modifica nimic. Căsuţa din dreapta, de anulare, poate fi accesată doar de cel care a semnat. Insă, statistic vorbind, deşi a înjurat este semnatar al petiţiei, deci este susţinător:). Că îl cheamă în halul ăla e problema lui.

 4. Pingback: GĂINARII DIN CULTURĂ. OMUL ŞI CARICATURA | Viata fantastica

Leave a Reply

Your email address will not be published.