Asociaţiile Noi Romanii şi Civic Media îi cer preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc “îndepărtarea neîntârziată” a lui Kelemen Hunor

Asociaţia „NOI ROMÂNII”

Autorizaţie nr. 13/25.11.2003;40-2/22848

Adresa de corespondenţă: Str. Unirii, nr. 3, bl.9, sc.G, ap.10, oraş Covasna, 525200,

Jud. Covasna, tel.0743150500,

e-mail: office@noiromanii.ro

Comunicat de presă

Asociaţia „Noi Românii” a transmis o scrisoare de mulţumire şi felicitare domnului Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca, pentru modul cum a rezolvat, în scurt timp, afirmarea adevărului istoric cu privire la statuia regelui Matei Corvin. În aceeaşi scrisoare, l-am rugat pe domnul Sorin Apostu să nu ţină seama de comunicatul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional în care, conform presei, se scrie: „Grupul statuar Matei Corvin, o creaţie a sculptorului Fadrusz Janos, este un monument istoric de categorie A şi prin recenta restaurare s-a dorit readucerea sa la forma care a fost iniţial proiectată de artist. Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, cere Primăriei Cluj-Napoca şi domnului primar Sorin Apostu, să îndepărteze neîntârziat acea inscripţie, care se află în zona de protecţie a monumentului şi care nu face decât să provoace artificial tensiuni între comunităţile română şi maghiară”.

Să explicăm de ce am adus această rugăminte domnului primar al municipiului Cluj-Napoca.

Pentru că domnul Hunor Kelemen, preşedinte UDMR şi vremelnic ministru în Guvernul României, face uz de o stratagemă deja ştiută şi inacceptabilă într-un stat de drept. Când ceva nu-i convine lui ori acoliţilor lui, ameninţă cu tensiuni interetnice societatea românească, autorităţile locale sau centrale. Dumnealui nu-şi respectă statutul de ministru al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din România, ducând o activitate de marginalizare a istoriei românilor, de promovare a ideilor iredentist-şovine potrivit cărora Ardealul nu ar fi al României. Nu am citit niciun comunicat al domniei sale cu privire la manifestările ce au avut loc, recent, în municipiul Sfântu-Gheorghe, autorizate de udemeriştii ce îi conduce şi care au jignit profund toţi membrii comunităţii şi au fost vădit anticonstituţionale.

Fiind un comunicat de presă şi nu un rechizitoriu, nu continuăm cu activităţile antiromâneşti ale preşedintelui UDMR, actualmente ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, care, la timpul lor, au fost relevate de mass-media şi de multe organizaţii civice din România.

Pentru atitudinea obstrucţionistă cu privire la afirmarea adevărului istoric al românilor, făcând uz de calitatea de membru al Guvernului României pentru a impune, de fapt, dorinţele unor cercuri iredentiste cu care domnia sa, probabil, simpatizează, Asociaţia „Noi Românii” îi solicită demisia.

Totodată, dacă această demisie nu se produce în maxim 7 (şapte) zile, noi, ca reprezentanţi ai societăţii civile româneşti, cerem domnului prim-ministru Emil Boc demiterea acestuia la pachet cu viceprim-ministrul Bela Marko, care a afirmat recent că: „Nu se prăbuşeşte lumea dacă limba maghiară stă deasupra limbii române”. Prin similitudine cu afirmaţiile apreciatului Bela Marko, vă garantăm, stimate domnule prim-ministru Emil Boc şi stimate domnule preşedinte Traian Băsescu, că lumea nu se prăbuşeşte dacă aceste două personalităţi nu mai sunt în Guvernul României.

Pentru spălarea păcatelor lor, dacă domnii Boc şi Băsescu nu ne vor asculta, atunci cerem cu toată responsabilitatea şi fermitatea noastră, ca aceşti udemerişti să fie puşi la treabă şi să întreprindă, în tandem, toate demersurile necesare pentru:

– Obţinerea aprobărilor necesare pentru amplasarea la Gyula, pe terenul din apropierea Catedralei Eparhiale, aflat în proprietatea Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, a unei Troiţe de lemn, după modelul celor din Maramureş

– Obţinerea aprobărilor necesare pentru amplasarea la Gyula, pe acelasi teren, a statuii Mitropolitului Andrei Şaguna al Ardealului, alături de Sfânta Troiţă fiind simboluri importante pentru afirmarea identităţii naţionale româneşti şi a spiritualităţii ortodoxe,

până la sfârşitul semestrului I al anului 2011, deoarece autorităţile statului Ungaria şi partidul Jobikk se opun constant şi fără motive acceptabile.

Domnilor, aţi primit aceste funcţii pentru a face bine României! După cum se vede, nu faceţi altceva decât să o sabotaţi. Din acest motiv, solicităm, imperios, să demisionaţi, ori să fiţi demişi.

Director executiv, 25 mai 2011

Ioan Mugur Topolniţchi

Asociatia Civic Media s-a alaturat “neintarziat” acestui demers si a comunicat oficial:

“Asteptam reactia premierului si presedintelui Romaniei”

“Nu credem ca Hunor isi va da vreo demisie. Mai mult, ca sef al UDMR se bazeaza pe santajarea necontenita a PDL in complicitate cu PSD, al carui tartor, Ion Iliescu, este, de altfel, creatorul organizatiei etnice cu valente extremiste si anticonstitutionale. In schimb, insa, asteptam cu incredere reactia motului Emil Boc de “indepartare neintarziata” a ministrului culturii maghiare din Romania prin demitere irevocabila. Ca doar n-o fi gluga la cocenii UDMR!?

Totodata, solicitarea noastra se indreapta si catre seful statului, Traian Basescu, tinand cont de faptul ca presedintele UDMR, Kelemen Hunor, profitand de pozitia sa de ministru al Culturii starneste potentiale conflicte interetnice si adanceste clivajul existent in societate intre romani si unguri. Ne intemeiem aceasta cerere pe faptul ca Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei nationale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Conform rolului sau, Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. (Articolul 80 – Constituţia României).

Asteptam reactia premierului si presedintelui Romaniei.”

Conform informatilor Ziaristi Online, se preconizeaza alaturarea fireasca si a altor organizatii ale societatii civile romanesti.

Va asteptam mesajele pe aceasta tema la rubrica de comentarii sau la ziaristi@ziaristionline.ro

http://www.ziaristionline.ro/2011/05/26/asociatiile-noi-romanii-si-civic-media-ii-cer-presedintelui-traian-basescu-si-premierului-emil-boc-indepartarea-neintarziata-a-lui-kelemen-hunor-ministrul-culturii-maghiare-din-romania-prin-demi/

1 thought on “Asociaţiile Noi Romanii şi Civic Media îi cer preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc “îndepărtarea neîntârziată” a lui Kelemen Hunor

  1. DOAMNĂ, apelul celor doua asociaţii seamana cu un strigat in pustie. Cui se adresează? Celui care a numit în fruntea instuţiilor reprezentative ale culturii române numai indivizi care nu numai că distrug tot ce e romanesc, dar şi umplu lumea cu minciuni? Celălalt individ este, aşa cum se exprima regretatul Octavian Paler, „trompeta” primului. Cei care sunt astăzi in fruntea instituţiilor respective (aici includ şi MAE) sunt urmaşi direcţi sau doar ideologici ai „călăilor” stalinişti care au instaurat comunismul în România şi au încercat să distrugă tot ce e românesc, distrugând, fizic, elita României. Persoanele de vâsta mea (63 de ani) îşi amintesc ce studiam in liceu: Gherea, Alex. Voitin, Mirodan, Nina Cassian, Breslaşu, Banuş, Porumbacu, Baranga. Nici vorba de Calinescu, Maiorescu, Blaga, Lovinescu, Goga. Sadoveanu era cu Mitrea Cocor, Eminescu doar cu Imparat si proletar. La istorie nici nu se amintea de telegrama prin care ducele Nicolae cerea ajutor Domnitorului (la aceea vreme) Carol I. Era “istoria” lui Roller. Iorga era “reacţionar”. Ce zicea după 23 august 1944 A. Baranga: “In cultură, domnule, noi nu admitem decât români proşti sau foarte proşti, cu condiţia sa fie cat mai mari lichele!” I.D. Sarbu, Jurnalul unui jurnalist fara jurnal. Nu este o situaţie identică? Se urmăreşte creşterea şi educarea generaţiilor tinere astfel încât să le fie ruşine cu istoria şi cultura neamului românesc. Ghinionul actualilor “trădători” de neam şi ţară este că mai există ROMÂNI şi mai în vârstă şi, îmbucurător, tineri care “încă mai luptă” şi cred în victorie. Nu cu apeluri şi petiţii se rezolvă. Soluţia o dă Arghezi. “Nu căuta dreptatea domnească frăţioare/ Ia pe ciocoi ca hreanul şi dă-l pe răzătoare.” Pentru că aşa cum zice şi Tudor Gheorghe, acutalii “stăpâni” nu-s boieri, au fost slugi până mai ieri.” Sunt “Ciocoii noi cu bodyguard” (Dinu Săraru), foarte bine caracterizaţi de domnul academician Florin Constantiniu ca fiind clasa politică (postdecembristă) “cea mai incompetentă, cea mai lacomă şi cea mai arogantă din istoria României. Lipsită de expertiză, avidă de căpătuială şi sigură de impunitate, ea s-a aruncat asupra României cu un singur gând: să se imbogătească. A jefuit cum nici huliţii fanarioţi n-au facut-o. Responsabilitatea ei faţă de situaţia catastrofală a României este imensă.” Referitor la scrierile dumneavoastră menţionez că a fost o adevarată încântare pentru mine când v-am “descoperit” în Opinia Teleormanului şi de atunci am “devorat” aproape tot ce am găsit scris de dumneavoastră, ascultând şi muzica instalată pe blog. Iniţial am vrut să ma adresez cu “stimată doamnă”, dar citind că aşa v-aţi adresat lui L.C., am renunţat. Va doresc mult succes în tot ce întreprindeti şi am început deja să recomand scrierile dumneavoastră. Sărut mana!

Leave a Reply

Your email address will not be published.