AMNEZIA MINORITĂŢILOR DIN ROMÂNIA. MAGHIARII UITĂ CINE SUNT. ŢIGANII UITĂ CUM ÎI CHEAMĂ

O boală nouă şi necruţătoare face ravagii printre minorităţile din România. Maghiarii uită cine sunt. Ţiganii uită cum îi cheamă.

Periodic liderii maghiari din România fac referire la Ungaria Mare şi cel puţin o dată pe an, de regulă de sărbători ca să nu ne tihnească pastrama, Laszlo Tokes face o declaraţie belicoasă. Şi asta de ani şi ani de zile. Acum vor schimbarea Zilei Naţionale a României. Că ii doare. Dar au uitat de ce. Să le amintim noi!

Nici unul pare să nu priceapă că destinul lor va fi legat pe vecie de al nostru şi ei vor locui aşa cum trăiesc de o mie de ani adică înconjuraţi de români. Şi asta pentru că Ungaria nu va mai fi niciodată ce a fost. Graniţele statelor se stabilesc întotdeauna în condiţii de război sau mai precis la finalul unui război.
Şi cine va duce acest război? Istoria îi arată ca perdanţii secolului XX. Au pierdut ambele războaie mondiale. Mai precis, au fost învinşi de două ori, adică bătuţi măr. Hai, să zicem că nu şi-au dat seama de importanţa primului război mondial, că sorţii le-au fost potrivnici, că în timpul războiului s-a schimbat paradigma ideii de stat şi a învins ideea statelor naţionale. Şi, aşa, au pierdut!

Dar la al doilea război mondial nu mai au nici o scuză. Douăzeci de ani au scrâşnit din dinţi. Douăzeci de ani s-au pregătit. Şi când a venit războiul tot în tabăra învinşilor au ajuns. A doua oară. Prin urmare din punct de vedere militar şi tactic s-au dovedit slabi. E o realitate dovedită istoric pe care nu o mai pot schimba. Degeaba vin ei cu o glorie de acum 1000 de ani, când în ultima sută de ani au pierdut două războaie. Amintirea gloriei lui Arpad nu ţine loc de victorie. Nu te poate aşeza la masa învingătorilor
Să zicem că generaţiile actuale ar fi mai pline de vitejie, dar sunt puţini. Opt milioane are Ungaria cu tot cu minorităţi. Chiar dacă s-ar încumete să îi ajute prietenii lor bulgarii sub aripioara Rusiei. Nu îi va lăsa Europa. Şi ea are visul ei statal şi nu doreşte schimbarea actualului statu-quo teritorial. România nu e Iugoslavia şi altădată am spus şi de ce.

Şi acum să vedem împotriva cui vorbesc liderii maghiari. Împotriva României care a câştigat două războaie mondiale. Adică, stimaţi lideri, România a stat de două ori la masa învingătorilor. Fireşte că meritul a fost nu doar al armatei ci şi al diplomaţiei şi al celor din spatele frontului. Dar, iată că, ciobanii de la Bucureşti au fost mai deştepţi decât nobilii de la Budapesta.

Şi ţiganilor va trebui să le amintim numele pe care îl poartă cam de 500 de ani de când sunt în România. Numele menţionat în documentele oficiale, în limba scrisă şi vorbită. (va urma)

14 thoughts on “AMNEZIA MINORITĂŢILOR DIN ROMÂNIA. MAGHIARII UITĂ CINE SUNT. ŢIGANII UITĂ CUM ÎI CHEAMĂ

 1. Pentru mine, romanca, ai mei NU AU VRUT SA SCHIMBE NIMIC cand le-am spus in virutea profesiei ca cei pe care ii conduc s-au saturat sa fie umiliti, exploatati, mintiti, nerespectati si mi-au spus tot timpul “cui nu ii convine sa plece” si chiar incepusera sa ma arate ca “nu-s chiar toata acasa” daca vorbesc astfel. Si-au ramas asa: mincinosi, aroganti, hoti, batjocoritori, ipocriti si mai ales comunisti. Acum insa vor sa schimbe ceva, ce…na acolo doar …Ziua NAtionala de dragul minoritatilor ca sa nu se mai simta jignite….??? Da’ romanii de la Ip si Traznea cum s-or mai fii simtit? Da’ MIhaila Cofariu cum se mai simte azi? Da’ romanii izgoniti din Secuime si amenintati cum? Ei daca e pe asa, pacatul lor ca sunt la noi acasa si mai bine ar pune mina sa invete sa scrie si sa vorbeasca romaneste prima data si sa vada ca e mai bine daca punem doua maini sa construim decat una. NU cred ca numai pentur bani ambramburicii acestia ar vorbi asa decat daca se combina cu o crasa necunoastere a istoriei. Si cum suntem generatiile crescute cu istoira comunista si cei care o rescriu mai au si probleme (cazul Goma si criticile aduse de AFDP tismaneanului raport)….chiar asa, de ce nu 23 august??? Doamne, da-le suflet si minte!
  cristina

 2. tot uitandu-ne inapoi de frica sa nu ne injunghie in spate ungurii, am fost subjugati de tigani. mai cu o manea, mai cu un cornet de seminte, si cu o natalitate zdrobitoare in randul etniei. in curand o sa fim minoritari. o fi si asta un tip de a cuceri o natie.

 3. Stamata doamna,

  ca sa nu fiu de tot offtopic, vreau sa ma refer la "minoritarul" Claudiu Tarziu.
  Claudiu este fara indoiala un ipocrit. Iata ce spune azi pe blogul sau:
  "demersul senatorilor "este un nou atac asupra libertăţii de exprimare" motivat de "Strategia privind Apărarea Naţională, în care se precizează vulnerabilitatea presei pentru siguranţa naţională". Iată că nu degeaba a fost vîrîtă menţiunea despre primejdia reprezentată de presă în strategia cu pricina. Acum, pac la războiu!"

  Hahahaha!!! Nu stiti de ce rad. Pai rad, pentru ca acelasi individ ipocrit, acum vreo 5 ani, l-a dat in gat pe un amarat de lucrator de la o institutie militara pentru ca posta mesaje impotriva Basescului. La acel moment era atat de patruns de libertatea de exprimare, incat a amenintat-o pe madam Francu, purtatoarea de cuvant a acelei institutii, ca daca nu-i comunica numele celui care posta sub nick-ul de Bibi Cucernicu, deschide un serial cu postarile acestuia. Nu-i vorba, ca si Bibi asta nu era cu toti boii acasa si-l facea pe Dictachior cum ii venea la gura. Il facea Penal, Chiomb, Plangacios, Infekt, Golan, Hotzoman, si cate si mai cate. Urmarea? Bibi Cucernicu este trecut in rezerva. Cam asta e adevarata fata a "minoritarului", de fapt a "tziganului" Claudiu Tarziu, insa banuiesc faptul ca deja ati cunoscut-o la adevarata sa dimensiune.
  O zi buna si sa auzim de bine! Hahahahaha!!!

  PS Paradoxal, azi Bibi Cucernicu a ajuns sa-i multumeasca Ipocritului pentru ca a inlesnit plecarea sa dintr-un sistem care nu i se potrivea. Acum are o afacere inflritoare si criza i se pare un fel de banc bun! Hahahaha!!!

 4. Pt. Bibi Cucernicu,
  V-am postat comentariul pentru ca insistati, dupa ce un comentariu v-a fost sters. Dar trebuie sa precizez urmatoarele>
  1) Acest blog nu este pentru atac la persoana, indiferent de nedreptatile care vi s-au facut.
  2) Claudiu Tarziu are si bune si rele ca tot omul, nu il judec eu.
  3) Nu tziganii ma deranjeaza ci faptele reprobabile ale acestora, fapte pe care le pot savarsi in egala masura si romanii. Starea actuala a Romaniei se datoreaza politicienilor romani si nu tzigani.
  4)Va sfatuiesc sa luati lectii de curaj si sa invatati sa va semnati. Nu imi plac anonimii.
  5) Va dau o veste proasta. Claudiu nu este tzigan, antropologic vorbind.
  Salutare!

 5. "Nu tziganii ma deranjeaza ci faptele reprobabile ale acestora…" – afirmatia este ilogica, si cu atat mai mult cu cat subiectul este "minoritatile".
  Dimpotriva, parerea mea este ca tiganii sunt "urati si negri" si chiar ma bucur ca au un comportament incompatibil cu valorile europene, pentru ca altfel corcirea cu ei se producea mai repede si ajungeam si noi la fel.
  Deci, spunem adevarul sau ne invartim in jurul cozii?
  http://www.tolerantazero.ro

 6. Din cate imi aduc bine aminte noi nu am castigat in cele 2 razboaie! Primul razboi intradevar ne-a adus Unirea dupa ce era sa disparem cu totul iar in ultimul razboi mondial, ne-am tradat maresalul, armata si aliatii, iar asta pentru o armata din orice colt al lumii este o pata ce nu se va sterge niciodata! Onoarea pierduta! La sfarsitul razboiului noi am figurat ca invinsi chiar daca am intors armele, asta ati uitat? Cat priveste vomele pe care le lanseaza politicienii unguri e dureros ca guvernantii mafioti romani nu i-au atitudine si nu le pun pumnul in gura! Niste lasi, cum ne-au obisnuit!

 7. Domnule Anonim,
  Aduti mai bine aminte ca tabara din care Romania a facut parte in cele doua razboaie mondiale a iesit invingatoare cu noi cu tot. Chiar daca matale nu iti place. Un razboi se poarta pe mai multe fronturi, de mai multe tari care iti coordoneaza atacurile. Infrangerile din prima parte a razboiului au fost echilibrate tot de romani prin victoriile de la Marasti, Marasesti, Oituz, lupte purtate la baioneta sub deviza ,,Pe aici nu se trece,,. Iar la sfarsitul razboiului armata care a trecut pe sub Arcul de Triumf a fost primita cu
  onoruri de familia regala.
  Iar la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial daca Romania nu ar fi iesit in tabara invingatorilor, Romania nu ar mai fi existat. De aceea s-a optat pentru insurectie. Chiar si Maresalul Antonescu ducea tratative in secret pentru abandonarea Germaniei. Si onorabila Ungarie planuia acelasi lucru fapt care i-a facut pe nemti sa aiba un plan de rezerva numit Marguerite I in cazul in care Ungaria ar fi tradat. Insurectia romanilor a venit insa mai devreme.
  Si fatza de cine voiai matale sa avem onoare pana la capat? Fatza de Germania? Adica de cei care au girat Dictatul de la Viena rupand o parte din Transilvania? De cei care au incheiat pactul Molotov-Ribbentrop rupand Basarabia? Adica de cei care ne-au aruncat in razboi? Am mers cu ei la lupta pentru ca nu puteam lupta impotriva lor. Si ne-am facut datoria si ne-am respectat obligatiile. Dar trebuia sa ne aparam interesele noastre, in definitiv, adica de recuperare a Basarabiei si a Transilvaniei de Nord.
  Ca insurectia nu a fost organizata bine a fost altceva. Insa Romania si-a pastrat o mare parte din teritoriul national recuperat in 1918.

 8. Draga, domnule Tociu, calmati-va! Beti un pahar de apa! Usor!
  Va asigur ca s-au luat masuri. Tziganii s-au pus pe albire. Asa ca nu vor mai fi negri cum ii vezi matale. Ieri ma aflam intr-un magazin de produse naturiste. In fatza mea o tiganca in port traditional, ingrijita, curata. Cumpara un sampon si cere o crema de albire. Cremele erau puse la loc de cinste, in fatza si avea de ales intre doua variante. Deci, produsul era cautat.
  Asa ca Tociu draga, problema dumitale e rezolvata. Mai raman faptele reprobabile de care iti ziceam eu.

 9. Pt. Clujeanu,
  Multumesc frumos. Nu am facut nimic altceva decat sa amintesc niste victorii uitate, niste lucruri ascunse voit. Nu am cont pe facebook dar ma bucur ca prin dvs. articolasele mele ajung peste tot.
  Doamne ajuta!

 10. Sunt parţial de acord cu anonimul care a postat pe 10 decembrie la ora 11.58.
  România a fost câştigătoare cu totul în primul Război mondial. Victoria aceea ne-o recunoaşte toată lumea.

  În cel de-al doilea război mondial România a pierdut lupta pe frontul din Basarabia când toată flota aeriană a României a fost doborîtă de ruşi iar soldaţii din infanterie care scapă cu viaţă sunt capturaţi de ruşi şi deportaţi în Siberia (printre aceştia din urmă aflânsu-se şi bunicul meu din partea tatălui).

  O parte a oştirii române într-adevăr ia parte la luptele împotriva foştilor aliaţi, în timp ce altă parte a oştirii este în continuare prizonieră în Siberia.

  Dacă am fi fost cu adevărat recunoscuţi ca aliaţi ai Ruşilor am fi primit înapoi Basarabia şi Bucovina, ori acest lucru nu s-a întâmplat.

  Ba mai mult, după război o parte din industria românească este confiscată de ruşi (Vezi fabricile Malaxa, spre exemplu).

  Am fost trataţi ca o ţară învinsă pentru că am fost o ţară învinsă, una care a făcut un compromis pentru a nu pierde şi Maramureşul şi poate chiar şi Ardealul în favoarea Rusiei.

  Propaganda comunistă ne-a făcut să credem că am câştigat pentru a avea impresia că suntem 'fraţi' şi 'aliaţi' cu ruşii, pentru a vedea un prieten în imperiul de la nord de noi şi nu inamicul care a distrus vieţile părinţilor noştrii.

  Vestea bună este că nu suntem un neam de trădători aşa cum greşit ne-au învăţat în şcoală, ci unul din popoarele care a pierdut cel de-al doilea război mondial.
  Bunicul meu ştia mai bine, pentru că a rămas prizonier în Siberia câţiva ani după ce România 'întorcea armele', a fost una din persoanele acelea care a fost îngropată în lipsă, considerat mort pe front şi a întâmpinat greutăţi pentru a reintra în posesia unui act de indetitate.

  MD

 11. Pt. MD,
  La finalul celui de-al doilea razboi mondial Romania s-a aflat in tabara invingatorilor dar a fost tratata ca o tara invinsa doar in privinta…despagubirilor. Dintre invingatori doar URSS nu a recunoscut statutul de tara invingatoare a Romaniei. In cazul in care Romania ar fi fost o tzara invinsa cum pretinzi d-ta Romania ar fi devenit o republica sovietica si armata rusa ar fi stationat aici pana in 1990 si dupa. Asa, rusii au stat doar pana in 1958. Dar Romania si-a pastrat o buna parte din teritoriul national si a recapatat Ardealul de nord rupt prin Dictatul de la Viena in 1940. Acest lucru nu ar fi fost posibil daca am fi fost o tzara invinsa.
  Chiar si dupa Ziua Victorie, declararea incetarii razboiului, armata romana a continuat sa actioneze pe frontul de vest, ceea ce armatele tarilor invinse nu au mai facut.
  Desfasurarea celui de-al doilea razboi mondial a arata ca pierderea unor batalii nu inseamna si pierderea razboiului.
  Romania a iesit invingatoare si in cel de-al doilea razboi mondial iar obiectivul pentru care a intrat in razboi, adica pastrarea integritatii statului national a fost atins partial.
  Ca dupa acest razboi mondial Romania a intrat in lagarul comunist e altceva. Asta nu inseamna ca a pierdut razboiul.
  Din pacate, obiectivele reale ale statelor implicate in cel de-al doilea razboi mondial nu au fost de lupta impotriva comunismului ci de revizuire a tratatelor incheiate in urma primului razboi mondial. Asta a fost problema. Ca al doilea razboi a fost doar replica primului si nu un razboi impotriva noii ideologii asa cum ne place noua sa credem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.