AU MAI DEZERTAT DOI

AU MAI DEZERTAT DOI

De pe corabia BOR capturată de piraţi au mai dezertat doi: Intelectualul şi Habotnicul. Primul şi-a luat ceata de intelectuali, s-au încuiat la Hotel Hilton şi au dezbătut ei între ei ,,Primul simpozion de martirologie,,. Al doilea a plecat cu maici cu tot în Grecia la o altă Biserică. Piraţii au zis mersi de plecarea lor. Le-au pus şi bărci de salvare la dispoziţie. Le-au dat şi bani de drum.

Cei doi aveau motive întemeiate pe care la nivel teologic le înţeleg dar la nivel duhovnicesc le resping. Să mă explic.
Este drept că tărăgănarea de 20 de ani a canonizării martirilor din temniţele comuniste din România este lepădare de Hristos. Dacă pe ei nu îi recunoaştem, pe Hristos îl respingem.

La fel de adevărat este că ecumenismul este erezia ereziilor. Doar cei care au acelaşi Dumnezeu se pot ruga împreună. Este o gravă insultă adusă Dumnezeului meu care m-a răscumpărat cu sângele Fiului Său să îl pun alături de Allah care a ridicat toată Arabia şi Asia împotriva lui Hristos. Il pălmuiesc pe Hristos dacă mă rog împreună cu saducheii şi fariseii care l-au răstignit. Aşa că părintele Nichita are teologic dreptate.

Doar că deciziile se iau la nivel duhovnicesc, nici intelectual şi nici teologic.
Eu ca biet vâslaş în cala corabiei văd lucrurile mai simplu. Este adevărat că de mulţi ani nava a fost capturată de piraţi. Comandanţii şi ofiţerii benchetuiesc pe punte cu ereticii, masonii şi ecumeniştii. Dau comenzi greşite. Corabia care trebuia să ducă în Împăraţia Cerurilor este în derivă. Dar eu nu sunt vâslaş plătit cu bani, ci cu sîngele Mântuitorului. Am o datorie şi ştiu şi Calea. Ba, mai mult, Hristos se află în corabie chiar dacă se face că doarme. Corabia va merge nu după comenzile de sus, ci după credinţa celor de jos. Ştiu şi piraţii revolta corăbierilor care vâslesc împotriva curentului. Dar ei nu au vâslaşi. Aşa că pe unii îi cumpără, pe alţii cu voia lor îi debarcă. Iar pe ceilalţi îi ignoră.

Eu voi rămâne în corabie până la sfârşit. Este corabia Sf. Părinţi, a moşilor şi strămoşilor mei. Nu aş avea răspuns la Dreapta Judecată. Dacă mă întreabă: Cu cei ai venit?
Păi, cu luntriţa asta, Doamne. Corabia aia pe care mi-ai dat-o era găurită toată. Nu mai era de nici o lege. Nici Duhul Sfânt nu mai poposea pe ea. Aşa că, zi mersi că am sosit şi aşa.,,. Cum să spui asta Dumnezeului care a făcut mare caz şi de un talant. Ce credeţi că va spune pentru o întreagă corabie. Mai ales că nu era goală. Va întreba: dar milioanele de suflete de pe vas, unde sunt?

Deci, nu se poate dezerta! Ori ajungem cu corabia asta, ori mergând pe ape.

7 thoughts on “AU MAI DEZERTAT DOI

 1. "Allah care a ridicat toată Arabia şi Asia împotriva lui Hristos". Cucoană, dumneata ai studii de istorie şi ar trebui să fii mai atentă ce scoţi din tastatură. E drept că "Bizanţul" făcut cu Stelian Brezeanu nu prea ajută. Dar "Allah" e Numele dat lui Dumnezeu în arăbeşte. Asemănător foarte cu "Elohim", nu-i aşa? Cel ce a ridicta "toată Arabia şi Asia (sic!) împotriva lui Hristos" a fost Muhammad, pretins profet al lui Dumnezeu-Allah.

 2. Draga Donkey,

  Nu te lasa fierea neagra sa nu ma contrazici.
  Amaratul de Muhhamad era om din carne si sange, visator, insurat cu o vaduva bogata. Pretindea ca vorbeste in numele lui Allah care este Dumnezeul lor. Deci oamenii pentru Allah l-au urmat si nu pentru persoana lui. Bataliile se purtau in numele lui Allah si nu ale lui Mohhamed. Si sunt convinsa ca acest Allah exista dar nu este Dumnezeu-Tatal asa cum pretinzi tu. Responsabilitatea in fatza istoriei o poarta Allah, nu profetul asa cum cred ateii. Au fost o multime de profeti pe care nu i-a crezut nimeni si nu i-a urmat nici o pisica. Doar o forta supraomeneasca i-a facut pe oameni sa-l creada pe acesta. Dar nu toate fortele supraomenesti sunt dumnezeiesti.

  Cucoana o fi prietena ta, eu sunt doamna.

 3. Uite că mai lipseşte o câtime şi vei ajunge să spui, precum bolşevicii, că Dumnezeu e de vină pentru toate fărădelegile oamenilor. Poate vei cânta şi "Imagine". Va fi în ton… Apoi Internaţionala.

 4. Ai memorie scurta Donkey! Bolsevicii erau atei. Credeau ca de vina pentru toate sunt burghezii.
  Daca ai fi crestin ai sti ca Allah nu e Dumnezeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.