ATENŢIE LA SECURITATEA ADRESELOR DE E-MAIL


ATENŢIE LA SECURITATEA ADRESELOR DE E-MAIL

O colegă de breaslă din Bulgaria, deatfel un foarte bun arheolog, a păţit-o. De pe adresa ei de e-mail au fost trimise mesaje care nu îi aparţineau. In mesajele scrise într-o engleză impecabilă se cereau bani împrumut, pe motiv că s-ar afla în Anglia la un seminar şi a rămas fără bani. Se dorea a fi trimişi prin Western Union. In paralel cu cele trei mesaje ,,disperate,, am primit si un mesaj de la western union.
După ele, ca la o cursă de viteză şi un mesaj autentic al domnişoarei care ne comunica noua adresă şi ne ruga să nu mai deschidem nici un mesaj primit de pe fosta căsuţa de e-mail.
Eu cunoscând persoana mi-am dat seama de la bun început că este o escrocherie. Doar îmi solicitase o carte săptămâna trecută. Stiam ca e in Bulgaria. Nu mi se adresa ca de obicei si nici nu semna cum eram obişnuită. Şi, în veci, o doamnă ca ea nu ar fi cerut bani. Cu atât mai mult cu cât arheologii suferă mai mult în ţară la ei decât atunci când se deplasează în străinătate. Deplasările specialiştilor sunt prevăzute cu toate cheltuielile.
Dar dacă în loc de bani s-ar fi făcut cine ştie ce afirmaţii sau alte aiureli?
Intâmplarea în sine este sugestivă pentru câtă siguranţă au datele noastre în sistemul electronic. Dacă o adresă de mail poate fi furată şi întrebuinţată de oricine, ce se va întâmpla atunci când toate datele noastre de identitate vor fi în format electronic? Oricine se poate prezenta drept cineva. Asta probabil că se şi doreşte, o brambureală din care să câştige cei care fac ordine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.