ZIUA ÎNTREBĂRILOR

Am observat că multe dintre comentariile primite de la cititorii acestui blog conţin întrebări sau se referă la probleme care nu vizează postarea propriu-zisă. De aceea am gândit că e util să institui o zi a întrebărilor în ultima vineri a fiecărei luni, aşa încât până la finele lunii să dau răspunsurile. Sper să nu fie întrebări personale sau de ce am părul împletit în 22 de cozi:).

2 thoughts on “ZIUA ÎNTREBĂRILOR

 1. Buna ziua,
  Si totusi va rog sa ma ajutati.
  1. AM vorbit cu sotul meu despre raspunsul dv. pe problema craniului de la Pestera cu Oase. El era foarte mirat si m-a intrebat de marja de eroare a datarii cu C14, dar nu am stiut sa ii explic prea multe, desi stiam ca da o eroare foarte mare. Care este dupa stiinta dv. cazul(-rile) cel(e) mai celebru(-e) in Romania sau in lume care a(u) avut erori mari de datare? Stiinta explica cumva limitele acestei metode respectiv de ce aceste distante mari de datare?
  2. O alta problema se refera la predarea istoriei in scoli. Ati scris ceva despre nevoia de schimbare a curriculum-ului sau a metodelor de predare a istoriei?
  Cu multumiri, cristina p.

 2. Doamnei Cristina,

  1.Toti specialistii in preistorie cunosc ca metoda a dat erori si la cateva mii de ani. Dovada ca ei utilizeaza datele cu radiocarbon recalibrat, care indreapta o eroare de aproape o mie de ani.
  Despre limitele metodei am citit acum vreo zece ani in cartea lui Henry MIller, Creationismul stiintific,, unde exista un capitol intreg dedicat acestei metode de datare. Acum cred ca o gasiti si pe net. NU toate ideile de acolo sunt bune, dar unele pot fi luate in consideratie.
  Limitele pot fi explicate stiintific, evident.

  2. Nu am scris despre subiect si nici nu as avea timp. Dar stiu cam ce se preda la scoala. Si nici nu am experienta pedagogica necesara unei astfel de abordari.

  Cu bine,
  emilia

Leave a Reply

Your email address will not be published.