CARDUL BANCAR
In urmă cu circa trei luni, am fost invitată de bancă sa-mi reîînoiesc cardul. In adresă se specifica faptul că noile carduri cu microcip vor fi mai sigure. Cum eu am altă părere am mers şi am renunţat la card. In căutarea unei alte banci la care să îmi fac un card simplu am trecut şi pe la Banca la care mai aveam un card pe care doar îl schimbasem. Acolo însă mi s-a spus că din 2010 ei emit doar carduri cu microcip. Nu mi-a venit să cred. Atunci am întrebat dacă şi cardul pe care mi-l dăduseră era tot cu cip. Am primit un răspuns mai bâjbâit şi neclar. Aşa că am cerut închiderea contului şi renunţarea la card. A fost o acţiune de durată. Chiar şi după două luni m-au mai găsit datoare un leu şi cincizeci de bani. Odată cardul anulat am pus cutterul pe el să văd ce conţine, dacă are sau nu cip. Sub pătrăţelul auriu am găsit un CD de dimensiuni minuscule care avea în centru un pătrat. In pătrat era un alt pătrat cu latura de 2 mm. Când l-am secţionat am văzut că pătrăţelul minuscul era metalic. Cred că asta era cipul.
Oricum, atâta tehnologie ca să înregistreze cei trei lei ai mei, m-a copleşit.
Nelămurirea mea este dacă acest card bancar cu microcip are aceeaşi situaţie cu paşapoartele biometrice.

4 thoughts on “CARDUL BANCAR

 1. Doamne ajuta!
  Daca cititi si dv. ce scrie despre biometrie la ce se refera atunci cardul bancar cu cip nu se incrie in acesta categorie decat daca vi se cere o amprenta (fizica: scanare ochi, amprenta de la degete sau cea a propriei voci). Eu m-am uitat decat la wikipedia cautind biometrics si am vazut acestea. Astept si eu sa vad ce raspuns primiti de la cei care ne conduc duhovniceste.
  Doamne ajuta!
  cristina poponete

 2. Doamne ajuta!
  Cred ca aveti dreptate! Pe cardul bancar se cere doar semnatura aplicata pe spatele cardului. Pe viitor, probabil semnatura va fi inlocuita cu amprenta.
  Din pacate, nu cred ca voi primi prea multe raspunsuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.