UNEORI IMI PLACE SA VISEZ

Uneori îmi place să visez, mai bine zis să imaginez, să iau în calcul ipoteze care nu intră în canoanele destul de restrânse ale ştiinţei contemporane. Despre limitele cercetării ştiinţifice contemporane s-au scris tomuri întregi, nu asupra acestui lucru vreau sa ma opresc.
In cea mai bună tradiţie imperială romană, la fel ca şi alte capitale imperiale (Roma, Constantinopol, Londra, Moscova) Viena a adunat colecţii impresionante din toate domeniile ştiinţei, artei şi istoriei, din toată Europa, Asia şi Africa. Era o politică de stat aceea de a tezauriza piese de valoare arheologică, ştiinţifică, artistică. Chiar dacă sunt rupte din contextul istoric sau ştiinţific aceste piese au o valoare în sine.
Insă trei colectii aflate în două muzee diferite mi-au atras atenţia în mod deosebit. Este vorba de colecţia de egiptologie aflată la Muzeul de Istorie a Artei, de colecţia de fosile de plante şi animale şi de colecţia de meteoriţi aflate la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Toate cele trei colecţii sunt încadrate în istoria ,,oficială,, adică civilizaţia egipteană e datată în mileniile III-I B.C. iar celelalte două sunt prezentate ca etape în evoluţia Pământului văzută din perspectiva evoluţionismului.
Aparent între cele trei colecţii nu există nici o legătură şi nici nu se scrie undeva că ar exista.
Din perspectiva creştină însă lucrurile stau cu totul diferit. In primul rînd că evoluţionismul nu există. Fosilele, ploile de meteoriţi si toate fenomenele care sunt prezentate de evoluţionişti că s-ar fi petrecut de-a lungul a milioane de ani, sunt considerate de oamenii de ştiinţă creştini ca făcând parte din aşa-zisul Potop care a fost de fapt un mare cataclism ce a distrus o mare parte a omenirii.
Orice istoric creştin se întreabă însă cum arăta lumea înainte de Potop. Singurul răspuns e legat de civiliţia egipteană. Eu nu neg existenţa unei civilizaţii egiptene incadrabilă Epocii Bronzului. Consider însă că tot ce este legat de civilizaţia megalitică răspândită pe tot Pământul şi din care în Egipt au fost cercetate piramidele, cu tot ce ţine de ele, aparţine însă lumii antedeluviene.
Pentru orice arheolog de buna credinţă Egiptul marilor piramide pare altceva decît Egiptul epocii bronzului. Iar vizitarea unei colecţii uriaşe cum este aceea de la Viena îţi întăreşte această bănuială.
Pe scurt, civilizaţia megalitică antedeluviană a fost distrusă de ploi torenţiale, valuri de nisip au acoperit scoarţa terestră cu animale şi plante, temperaturile uriaşe degajate de ruperea unor izvoare subterane au calcinat nisipul plin de vietăţi care au devenit astfel fosile. Ploile cu pietre adică meteoriţii sunt deasemenea confirmate. Susţinătorii creationismului ştiinţific au scris în detaliu despre cum s-a petrecut potopul şi depozitele de fosile rămase după. Rămâne însă ca şi arheologii să se pronunţe asupra existenţei sau nu a unei civilizaţii megalitice. Din păcate e tratată la capitolul enigme ale istoriei, deşi viziunea creştină oferă o perspectivă destul de clară.

In imagine sunt meteoriti de diverse dimensiuni.

1 thought on “UNEORI IMI PLACE SA VISEZ

 1. Aş avea câteva observaţii de făcut vis-a-vis de ceea ce prezentaţi dumneavoastră….

  Din câte îmi dau seama, susţineţi ipoteza pământului tânăr. Care, din punct de vedere raţional nu poate fi susţinută, decât printr-o forţare grosolană a tuturor conceptelor create de ştiinţa omeneasca în ultimii 300 de ani. Prezumtiva vârstă de 7000 de ani a Pământului se bazează pe calculele efectuate în Antichitatea Târzie şi în Evul Mediu, şi NU, cum se crede, pe fundamente teologice sau scripturale.

  În ceea ce priveşte evoluţionismul, să nu îl respingeţi a priori. Ca teorie în sine, teoria evoluţionistă nu este în contradicţie cu religia creştină decât în mintea unor închistaţi şi propagandişti neo-atei ca Richard Dawkins şi alţii de genul. O armonizare între teoria evoluţionistă şi doctrina creştină puteţi găsi în lucrările abatelul Teilhard de Chardin (pe care vi le recomand cu căldură), Hugh Ross, Dinesh Dsouza, şi alţii. Puteţi de asemenea să vă aţintiţi privirea şi pe site-ul apologistului creştin american (şi biolog totodată) Richard Deem http://www.godandscience.org .

  Adoptând ipoteze paraştinţifiice precum ipoteza pământului tânăr, nu facem decât să dăm apă la moară ateilor care ne acuză că neglijăm sau interpretăm tendenţios datele ştinţifiice corecte.

  toate cele bune,
  Zalmoxe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.