CE ÎNSEAMNĂ DE FAPT ,,SCOATEREA RELIGIEI DIN ŞCOLI,, ?

In societatea contemporană trăieşte o specie de om mutant cu totul diferit de omul istoric, chiar şi de cel trăitor în urmă cu 100 de ani. Omul contemporan nu mai e unitar, e făcut bucăţi, aşa încât reuşeşte una să spună, alta să gândească şi cu totul altceva să simtă. Acest individ este la antipodul omului creştin care ştie că puterea sa stă în unitatea minţii cu inima şi cuvântul. Adică să spui ceea ce gândeşti şi ceea ce simţi şi în toate cele trei să fie armonie. Pentru omul contemporan este imposibilă chiar şi exersarea acestui lucru. Se blochează invariabil într-o înjurătură.

Ştiind cum stau lucrurile în lumea de azi, atunci când am auzit trăncăneala lui Cristian Preda din 19 martie 2010 privind scoaterea religiei din şcoli, preluată şi amplificată de o întreagă presă, am stat şi m-am gândit ce a fost în mintea lui. Pentru că este clar că Preda a gândit altceva. La fel cum este clar că de câte ori au dorit să acorde privilegii homosexualilor, să introducă educaţia sexuală în şcoală, să vină cu tot felul de aberaţii, s-a găsit mereu cineva să arunce înainte cu ,,scoaterea religiei din şcoli,,. Aşa încât, în 20 de ani, de când e vânturată periodic pe piaţă, a devenit limpede că toată povestea e o strategie de îndreptare a atenţiei creştinilor ortodocşi spre acest subiect şi de timorare a ierarhiei BOR.

Intrebarea este şi mai justificată de vreme ce Preda, chiar dacă este oarecine ca om, este cineva ca funcţie. Omul este europarlamentar. Şi părerea lui nu era expusă într-un cerc de specialişti ci în urechile unui popor ortodox în proporţie de peste 80%.
Ca să nu mai zic că omul îşi dădea cu părerea în 19 martie 2010, adică într-un moment cât se poate de fierbinte pentru tabăra lui. Cu două luni în urmă ,,Familia ortodoxă,, ne avertizase asupra proiectului ONU de introducere a educaţiei sexuale obligatorii în şcoli de la cinci ani până la 18 ani. Programul organizat pe patru grupe de vârstă este de-a dreptul demonic. După ce copii vor fi învăţaţi să se masturbeze de la cinci ani şi fetiţele să aibă relaţii sexuale de la 12 ani, la 18 ani şcoala va livra nişte legume. Oare Cristian Preda nu ştia nimic de acest program? Să zicem că n-a fost informat. Dar despre programul ,,Românii învaţă meseria de părinte,, iniţiat de ANPDC şi de guvernul Boc, trebuie să fi ştiut. Iar programul a fost făcut public la începutul lunii aprilie, la o lună după propunerea-sugestie-declaraţie făcută de Preda, tocată în tot acest răstimp de toată presa şi de blogurile ortodoxe. Aşa încât la momentul Z doar Mircea Platon a mai luat atitudine.

De ce era nevoie de programul de educare a părinţilor e foarte clar. Nici un părinte întreg la minte nu va accepta ca în şcolile publice copiii să înveţe perversiuni sexuale. Şi nici Biserica nu va accepta aşa ceva.

Prin urmare, dacă tot s-a arătat interesat de viitorul copiilor noştri şi s-a pronunţat asupra inutilităţii studierii religiei în şcoală, Cristian Preda trebuia întrebat pe tonul cel mai serios asupra utilităţii unui program de educaţie sexuală aplicat copiilor de la 5 la 18 ani. Trebuia întrebat de oportunitatea programului Boc de educare a părinţilor şi în ce constă de fapt acest lucru? Trebuia întrebat pe şleau dacă el şi-ar învăţa copilul să se masturbeze de la cinci ani. Şi să ştie că nu are dreptul să zică NU pentru că s-ar dovedi un părinte needucat, abuziv şi statul ar interveni pentru apărarea dreptului copilului.
In fine, sperăm ca cineva, vreodată, să îi pună aceste întrebări.

Că ideea de ,,scoaterea religiei din şcoli ,, a lui Preda a fost o fumigenă, o dovedeşte contextul politic în care se scaldă PD-L. Acest partid nu ar îndrăzni niciodată să scoată religia din şcoli. In primul rând că e preferat doar de 3 din 10 români. Ştie că nu e iubit. In al doilea rând că partidul a rămas cu buricul netăiat şi acum. A fost o naştere nefericită. Tot poporul vede cordonul ombilical dintre Băsescu şi partid. Şi tot poporul ştie că PD-L va sucomba odată cu preşedintele. Toate stările lui Băsescu, ura, neputinţa, greaţa, fericirea şi veselia, poftele (mai ales) se transmit şi partidului.

Preda ar trebui să ştie fragilitatea contextului politic în care se află. La fel cum ar trebui să ştie că istoria bate politica. Contextul istoric nefavorabil poate pune în pericol şi cele mai generoase programe politice. Iar contextul istoric actual este cel al acrobaţilor pe sfoară.

Şi bomboana de pe coliva ţării nu este dezechilibrul dintre cele două contexte, ci prostia ca, atunci când ţara se duce de râpă, să loveşti în familie, adică în educaţia copiilor şi în Biserică. Adică să loveşti în pilonii de rezistenţă ai societăţii.
Insa doar la români, ,,domnia şi prostia se plătesc,, chiar cu fotolii călduţe de europarlamentari.

10 thoughts on “CE ÎNSEAMNĂ DE FAPT ,,SCOATEREA RELIGIEI DIN ŞCOLI,, ?

 1. Excelent, Emilia! Trimite-l te rog si Aliantei familiilor.
  Ai dreeptate cu "fumigena" PDL-ului "crestin-democrat".

 2. Romania este un stat laic care insa plateste de la buget bani bisericii desi aceasta propovaduieste postul 80 de zile pe an subminand astfel economia nationala care este vaduvita astfel de niste bani grei la buget pe care firmele alimentare nu ii mai pot plati in cele 80 de zile de post.Nu are ce cauta religia in scoli asa cum nu se propovaduieste teoria lui Darwin la slujba de duminica.

 3. Stimata domnisora, articolul este interesant si va respect punctul de vedere dar va intreb dvs in ce tara locuiti ?
  Nu credeti ca ar trebui intai sa reformam sistemul de invatamint, sa-l facem competitiv ca sa putem avea performanta. Tara arde si baba se piaptana,si cand baba mai este si licentiata… Asta trebuie sa dezbatem noi in spatiul public : ce combinatii si masinatiuni fac politicienii. Cat de naiv, ca sa folosesc un eufemism, poti sa fii sa ai incredere ca politicienii sau religia din scoli vor putea salva ceva din ceea ce a mai ramas. Scrieti ca sa ,,scriti" si sa tineti lumea adormita. Asta face intelectualitatea din Romania, cauta cai verzi pe pereti….

 4. Pt. anonim,
  Sunt cam 180 de zile de post pe an. Te asigur ca mancarea de post e la fel de scumpa ca si aceea de ,,dulce,,. Stie statul sa ne jecmaneasca si aici.
  Ba, in biserica ne mai minunam uneori de cata prostie poate fi in capul celor care cred ca se trag din maimuta.Dar de ,,creationismul stiintific ,,ai auzit? Darwin e depasit rau de tot, fratioare. Zeul stiintei e cam limitat.

 5. pt. Laurentiu,
  Marile personalitati ale Romaniei, din aproape toate domeniile au fost buni crestini. Nu e locul si cazul sa iti spun despre fiecare. Vasile Parvan, fondatorul arheologiei moderne isi incepea cursul de istorie de la Facultatea de Istori cu ,,Tatal Nostru,,. Iorga a fost un bun crestin. Paulescu, cel care a descoperit insulina era un ortodox activ si preocupat de Biserica. Simion Mehedinti si multi altii au trait ortodoxia activ.
  Copii crescuti in Biserica sunt mult mai inteligenti, cuminti, responsabili. In calitate de mama stiu din proprie experienta acest lucru.Atata timp cat scoala e platita din impozitele stranse de la un popor 80% ortodox, atunci trebuie sa avem si noi un cuvant.
  Doar comunistii au scos religia din scoala.Statul laic nu inseamna scoaterea religiei din scoli.Acesta este un drept al ortodocsilor.

 6. Invatand propria religie la scoala te ajuta sa o intelegi mai bine si sa o pui in practica prin savarsirea binelui.Acest lucru ne va ajuta sa inaintam ca neam si sa avem mai putini infractori.

 7. @ anonim si pentru laurentiu olaru

  Scolile nu sunt ale statului, dupa cum nici cetatenii nu sunt ai statului. Statul e al cetatenilor, deci si scolile sunt ale cetatenilor. Si, daca cetatenii care platesc impozite sunt crestini, atunci in scoli ar trebui sa se predea religia crestina. In Romania, orele de religie sunt optionale. Daca esti musulman, studiezi Islamul. Daca esti ateu, esti scutit si te duci si bati mingea in curtea scolii. Dar a scoate orele de religie inseamna a nu-i lasa celui care vrea sa ia ore de religie posibilitatea de a lua asemenea ore. Cu alte cuvinte, ateul e liber acum sa nu ia ore de religie, dar daca se scoate religia din programa crestinul nu va mai fi liber sa ia ore de religie crestina.

  In alta ordine de idei, doamna Emilia Corbu atinge aici un subiect mai larg si deloc "habotnic", si anume cel al sexualizarii premature a copiilor in scolile de astazi, subiect care e direct legat de "masinatiunile politicienilor" pe care le-ar vrea dezbatute dl Olaru. Pentru ca daca politicienii nostri nu ar face masinatiuni eurocrate, situatia ar fi mai buna.

 8. Anonim, ideea ta e noua tare. Chiar nu am mai auzit de asa ceva pana acum.
  Stii ce inseamna Postul si sa postesti?

  Inseamna sa inveti sa te infranezi, sa devii stapan pe tine. De altfel astazi noi toti oamenii ne confruntam cu neputinta infranarii. Suntem slabi, asa cum suntem si in credinta in Hristos.

  Credinta este barometrul omului.

  Ortodoxul traitor stie cine este, de unde vine si pentru ce traieste. Stie ca Dumnezeu este Creatorul si nu crede in teoriile aduse de stiinta falsa.

  Uite 3 clipuri despre creatie:

  http://video.google.com/videoplay?docid=-8426651478960709649#

  http://video.google.com/videoplay?docid=6845301795223403369#

  http://video.google.com/videoplay?docid=4960797379119065273#

 9. Scoaterea RELIGIEI din scoli … de ce ne mai trebuie morala? Oare suntem orbi nu vedem ca noua ordine este A-morala? Acesta este raspunsul imediat. Ca sa nu mai vorbim de lucruri mai profunde cum ar fi distrugerea oricarei posibile amprente a spiritualitatii romanesti, data de componenta sa religioasa, cum ar fi anihilarea sursei de informare celei mai importante pentru omul in devenire şi care l-ar putea trimite spre Biserica, spre mantuire. Comunistii au fost copii mici; asta e un razboi subtil, cu jocuri de masti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.