PRIN EXPOZITIIViorica Petre, Inflorescenta, I, acril/p, 60×80 cm

Iarna este, prin definitie, anotimpul unui nou inceput, al contemplatiei si asteptarii. De aceea, cred ca nu intimplator este presarat cu atatea sarbatori. Este insa stiut ca acum avem timp de vernisaje, de lansari de carte, de facut planuri.
Saptaminile trecut am fost la o expozitie deschisa de artistii plastici ialomiteni. Prilej de a-mi intilni cunostinte, prieteni. Astfel am avut placerea sa reintilnesc tablourile doamnei Viorica Petre, de la care si eu si fiica mea am avut bucuria sa invatam frumusetea culorilor. Si acum, in pragul unei alte tinereti, tablourile ei emana acelasi echilibru, seninatate, poezie. Semn ca harul nu este dator timpului.
Surpriza insa a venit din partea prietenei mele Liliana Ionescu, care mai nou s-a apucat de grafica pe calculator si ne ofera doua ,,deseo,, adica acele biletele pe care credinciosii le depun in pelerinajul lor la Fatima. Este un obicei ce apartine spiritualitatii crestine spaniole, dar care, acum de sarbatori e atat de actual. Fiecare avem biletelul cu dorinta ascunsa in sufletul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.