CE ÎMI DORESC DE LA 2010

CE ÎMI DORESC DE LA 2010

Fac şi eu ca majoritatea oamenilor greşeala de a nu evalua şi aprecia corect prezentul. Trăiesc fie în trecut (o parte din profesie mă predispune), fie în viitor printr-o serie de proiecte personale sau profesionale. Mereu uităm să trăim singurul timp care ne aparţine: prezentul.
Doar că prezentul nostru, ca naţiune, nu e roz. Şi nu cred că doar criza financiară globală este singura prioritate. Pentru mine prioritare ar fi probleme care ating sfera spiritualităţii. Dacă facem calcule politice, nu vom ajunge departe. Dacă rămânem cu Hristos, El va birui pentru noi.
Aşa că prioritate ar avea recunoşterea sfinţeniei creştinilor care au murit în închisorile comuniste. Fără acest exerciţiu de sinceritate nu vom reuşi să mergem mai departe. Ar fi o împăcare a noastră ca creştini cu trecutul anticristic prin care am trecut şi la care am luat, voit sau nu, parte.
In al doilea rând, organizarea după toate regulile a unui referendum privind actele biometrice care ne aşteaptă din 2011 şi nu doar paşaportul, în vigoare încă din toamna asta.
Aceste lucruri par neesenţiale în vălmăşagul lumii de azi, în care primează aspectele materiale, dar sunt la fel de importante ca şi criza financiară de vreme ce atentează la însăşi persoana noastră. Ce altceva poate fi paşaportul biometric decât o formă subtilă de închidere a graniţelor UE, adică ridicarea unui zid birocratic în jurul unor ţări din care Hristos e scos uşor dar sistematic de zeci de ani. Cine ne-ar putea sprijini ca ortodocşi într-un imperiu secularizat, care face tot posibilul să ridice duşmani presupuşi şi cai fantastici la graniţe. A se vedea teama nejustificată alimentată sistematic faţă de Rusia. De bine, de rău, ţările fostei URSS au trecut prin experienţa antihristică şi au pierdut. Nu se vor mai ridica împotriva lui Hristos pentru cel puţin două generaţii. Insă UE d-abia acum începe. Şi noi ne aflăm în barca ei. Şi la graniţele ei, fapt ce face necesară o politică de securitate mai aspră decât în alte ţări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.