CARAMIZI DIN TEMELIA ROMANIEICateva mii de placute fotografice si cateva sute de fotografii inedite din primul razboi mondial au fost parte donate, parte achizitionate de Muzeul Judetean Ialomita de la Costica Acsinte din Slobozia, fotograf de razboi, participant la primul razboi mondial. Redau cateva imagini din timpul luptelor de la Marasti si Oituz. Sunt redate de la pregatirea cailor care purtau mitralierele, pana la dispozitivul de lupta, corpul de ofiteri, soldati. Un gand pios pentru cei doi piloti eroi cazuti la Chisinau.
Copyright: Muzeul Judetean Ialomita

4 thoughts on “CARAMIZI DIN TEMELIA ROMANIEI

  • Mă bucur că în sfârşit, Muzeul Judeţean Ialomiţa are un site. Probabil că trebuia să fac memoriul din vara anului 2013, pentru ca aici să se mişte ceva. Bănuiesc că sunteţi persoana cu păr alb şi ochelari care venea şi lucra într-un birou al muzeului.
   Din ambele site-uri de care v-aţi ocupat lipsesc date esenţiale, deşi esthetic arată bine. Nu e vina dumneavoastră că nu aţi avut acces şi la cercetarea arheologică de pe alte situri arheologice sau alte proiecte expoziţionale de succes ale muzeului. V-aţi oprit însă la conacul Bolomey care este o ruină şi unde nu s-a făcut nimic serios. De ce? Pentru a justifica nişte miliarde înghiţite de nişte documentaţii pe hârtie în timp ce conacul stă să cadă la propriu. V-aţi oprit la Oraşul de Floci unde iar s-au băgat saci de bani într-o bază de şantier şi a ieşit mai nimic. De ce nu v-aţi oprit şi asupra sitului Vlădeni-POpina Blagodeasca unde se află o mare aşezare medieval-timpurie arată sălbatic, la fel ca în timpul comunismului. Pentru că era situl unde eu fac cercetări, nu? de ce nu aveţi şi o secţiune pentru expoziţii? Pentru că de peste 30 m-am ocupat eu. De ce nu aveţi o secţiune cu personalul muzeului şi calificările lor?
   Dumneavoastră aţi lucrat ce vi s-a dat, nu aveţi nici o vină.

   Cu regret,
   Emilia Corbu

 1. Îmi pare tare rău să vă dezamăgesc însă eu m-am ocupat doar de forma și de tehnologia din spate site-ului, conținutul acestuia nu mă privește cu nimic mai mult decît ar privi pe orcare alt cetățean 🙂

  • Mi-am dat seama. Oricum aţi prelucrat excelent pozele din fondul Acsinte. Cunosc starea deteriorată în care se află plăcuţele fotografice.
   Emilia

Leave a Reply

Your email address will not be published.