ULTIMUL INVERVIU DAT DE BĂSESCU ÎN CALITATE DE PREŞEDINTE

Aşa cum ne-a obişnuit, flerul de ziarist încercat al lui Victor Roncea n-a dat greş nici acum. A consemnat ultimul interviu dat de Băsescu în calitate de preşedinte. Nimeni nu s-a gândit la asta. Tot poporul îl vede deja cu picioarele înainte. Cântecul de lebădoi a sunat de-a dreptul sinistru în liniştea dinaintea furtunii. De la un cap la altul, Băsescu a falsat. Sunetele care trebuiau să fie unice au ieşit comune, tocite şi fără logică. Nu a spus nimic. A murit tot pe limba lui. Sec !
Nu am înţeles un lucru. De ce creştinul V. Roncea nu l-a întrebat pe preşedinte, motivul pentru care a refuzat organizarea referendumului, solicitat de un milion de români, privitor la actele biometrice ? Poate că omul, acum în pragul morţii politice, ar fi fost sincer. Sau, poate ar fi avut un răspuns neaşteptat, de ne-ar fi lăsat cu gura căscată.Trebuie să îl întrebi pe unul, care aruncă la coş un milion de voturi : De ce ai făcut-o, măi fraiere! Om te făceau creştinii ! Ar fi explodat blogosfera ortodoxă cu faptele tale de vitejie, ai fi fost pus pe toate pomelnicele, ţi s-ar fi şters toate păcatele, s-ar fi dat de pământ cu toţi vrăjmaşii tăi.
Cine poate să respingă cererea unui milion de români ? Vă spun eu, cine. Un individ lipsit de cel mai elementar simţ politic. Cum a ajuns sus ? Ca pe vremea turcilor, cumpărând domnia şi apoi tăind capul creditorilor care l-au împrumutat, oligarhii şi mogulii de azi. Asta a fost toată grija lui Băsescu. Cum să scape de ei. Că vremurile s-au schimbat. Nu mai e ca pe vremea Lăpuşneanului, să aduni toţi boierii ,,hicleni,, la masă şi apoi să le tai capetele.
Nu-i nimic ! Va veni alt preşedinte şi milionul de români va merge cu jalba în băţ şi la el.
Fireşte că undeva, în fundul minţii lui Roncea, întrebarea despre referendumul creştinilor trebuie să fi existat, dar fie cel rău a acoperit-o cu coada, fie din pricina marii emoţii (să intervievezi un muribund electoral, nu e uşor!) a ieşit întrebarea despre celălalt referendum, cu parlamentul unicameral, boala lui Băsescu. Nici nu contează răspunsul. Ştim cu toţii reprizele de trântă politică, nuiaua peste lăbuţele de mic dictator ale lui Băse şi în final ,,chiatra la ficat,,.
Ce sa-i faci! Aşa a fost să fie. Ca şi în ultimul său interviu, dat unui ziarist care l-a iubit, pretuit, slavit, periat, ingaduit, ca pe propriul sau tata, Băsescu să fie lipsit de ascuţimea minţii, tăria vorbelor şi puterea faptelor.
Finalul a încununat toată încropeala. Şi-au urat reciproc, unul să relateze bine, altul să câştige bine. La table, probabil!

6 thoughts on “ULTIMUL INVERVIU DAT DE BĂSESCU ÎN CALITATE DE PREŞEDINTE

 1. comentariul meu este unul sec: pt ca inca mai crede (sau spera) in nevinovatia lui Base.
  O spune chiar el in scrierile lui.

 2. doamna vrei iliescu mai departe inca 5 ani pe langa cei 20esti credincioasa si te indrepti spre apostazie! vrei mineri si allti morti -nu profita deblog ca esti citita si spune aberatii criptocomuniste sau ai interese ascunse?

 3. Draga Monica,
  Am avut si inca mai am de suferit de pe urma politicii PSD. Traiesc intr-un judet ,,rosu,,. Insa in timpul mandatului lui Basescu am constatat ca mai periculosi sunt cei care pot sa iti omoare sufletul. Cum? Prin promovarea homosexualilor si intelectualitatii ateiste, prin scoaterea icoanelor din scoli, prin indosarierea biometrica intr-un cip cu cod de siguranta 666, prin vaccinarea copilelor pentru boli imaginare etc. Spune-mi, in timpul carui presedinte s-au petrecut toate acestea? Care presedinte a respins cererea de referendum semnata de un milion de romani? Asa ca, din perspectiva crestina, Basescu e mai periculos decat zece de Iliescu. Nu mai intru in gafele lui politice.
  Vezi si opinia lui Gh. Fedorovici pe blogul acestuia.
  Doamne ajuta!

 4. totusi, de ce VR il sustine in continuare pe Basescu? Si eu il stimez pe VR si ii urmaresc cu interes postarile, dar nu inteleg ce are Basescu cu crestinismul? Ceva nu mi se leaga! As vrea sa stiu si eu care sunt acele "legaturi" prin care un crestin ortodox ar accepta un un individ ca si presedinte?
  Am citit cateva postari ale lui VR in care recunoaste ca inca mai crede intr-o nevinovatie a lui si mai mult, ca il vede "faultat" la tot pasul. Personal, intuitiv, as spune, si eu tind catre aceleasi sentimente. Dar faptul ca nu m-a convins cu nimic in ceea ce-l priveste pe Basescu in legatura cu apararea valorilor romanesti, m-a facut sa nu merg deloc la vot.
  p.s. aceste intrebari, i le-am pus si pe blogul lui (dar altfel) pentru a nu se interpreta ca ofensa adusa-i pe la spate.
  Doamne ajuta!

 5. Pt. marturisitor crestin,
  Nu imi sta in caracter sa judec pe altii dupa valorile mele. Fiecare raspunde pentru optiunile sale. Nu imi place sa cotrobaiesc in sufletul unui om pentru raspunsuri care nu stiu la ce mi-ar folosi. Optiunea lui VR de a-l sustine pe matracuca de Basescu (nici mai breaz ca Geoana, nici mai cinstit ca Vantu) pana la capat, il priveste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.