ZERO VOTURI, DOMNULE PAVEL!

Ca orice om cinstit din judeţ, acum înainte de alegeri, mi-am făcut socoteala Binelui şi a prosperităţii pe care preşedintele Consiliului Judeţean mi le-a asigurat. E firesc  să fac această socoteală. Când ne doare capul ne ducem la medic, când călcăm în gropi ne adresăm primarului şi când ne arde la portofel ne adresăm celui  a cărui semnătură apare pe buna funcţionare a tuturor instituţiilor publice din judeţ. Adică preşedintelui  CJ Ialomiţa, în cazul nostru stimatul domn Pavel Marian! Figura lui o vedem acum afişată pe toate gardurile şi bătută de vânt pe toate banerele electorale din judeţ, pe toate hârtiile aruncate prin curţi, prin toate tomberoanele….  In fine, domnul Marian Pavel ne imploră pentru un nou mandat. Nu ne promite nimic, ci doar ne cere să continuăm împreună. Ce să continuăm?! Vedeţi, fiecare trebuie să caute ce e de continuat. Să facă socoteala!

Socoteala mea cu domnul Pavel a ieşit prost.  Nu doar că nu mi-a făcut nici un bine, ci rezultatul e sub zero. Adică mi-a făcut rău! Fără să vrea, bineînţeles!  Cum putea să îi treacă prin cap aşa ceva?! Doar că lui  nu-i trece prin cap nimic şi asta de mai multe ori. De la mine, domnul Pavel are zero  voturi, cu strigături!

Zero voturi, domnule Pavel, pentru că m-aţi umilit! Am aşteptat cinci luni un răspuns la un memoriu depus în 15 ianuarie 2024. La cel depus în 7 martie, nici acum nu aţi răspuns. Inţeleg că acesta este respectul pe care îl aveţi faţă de puţinii specialişti ai judeţului, arheologi, profesori, ingineri,  medici etc. Cu cine vreţi să puneţi în practică visele partidului? Cu proşti? Probabil! După cum arată judeţul, procesul e în derulare. Să nu spuneţi că aţi fost ocupat cu proiecte. De acelea se ocupă funcţionarii CJI, specialişti în administraţie. Şi, în definitiv, nu proiectele vă votează, ci oamenii. Ei v-au cocoţat aşa sus! Chiar nu le acordaţi nici o atenţie?

Zero voturi, domnule Pavel, pentru că m-aţi discriminat! Consideraţi că prioritatea muzeului  este angajarea de debutanţi şi nu promovarea cercetătorilor. Drepturile tuturor angajaţilor sunt egale.  In cazul de faţă nici nu se poate vorbi de drepturile a doi angajaţi. Aţi pus în balanţă un drept şi un deziderat. Şi aţi ales dezideratul şi nu dreptul.Adică aţi dat vrabia din mână pe aia după gard. Ei bine, dormiţi liniştit! Muzeul a angajat un debutant care este şi din sfera PSD aşa că, treaba s-a rezolvat! Culmea este că în urmă cu 10 ani, am atras atenţia CJI asupra nevoii de angajare a tinerilor absolvenţi care pe atunci erau foarte buni. La Facultatea de Istorie era concurenţă. Zece tineri performanţi au bătut la uşa muzeului şi la toţi le-a fost trântită poarta în nas. De acelaşi om pe care îl ţineţi de 23 de ani pe tron. Acum v-aţi gândit la debutanţi, când ştacheta la facultatea de istorie a scăzut? Şi la plasarea lor direct în muzeu, unde prin lege se face cercetare, adică se scrie istoria ţării. Mare gândire aveţi domnule Pavel! Dar la faptul că aceşti tineri ar trebui coordonaţi de nişte specialişti cu experienţă, nu v-aţi gândit?

Zero voturi, domnule Pavel, pentru că nu aţi analizat obiectiv situaţia dintr-o instituţie publică de nivel judeţean. Şi asta mă face să cred că la fel procedaţi cu toate instituţiile publice din judeţ. Şi asta înseamnă incompetenţă. Dacă faţă de  alte instituţii vă purtaţi cu responsabilitate şi faţă de Muzeul Judeţean nu, asta vă face suspect. Ori una, ori alta! Asta e dilema în care v-a plasat răspunsul semnat de dvs.

Zero voturi, domnule Pavel pentru că îmi încălcaţi dreptul la promovare!  Nu v-am cerut grad academic! Doamne fereşte! Nu v-am cerut titlu  ştiinţific. Il deţin de peste 20 de ani. Nu v-am cerut să mă faceţi CSII. V-am cerut să mi se respecte dreptul de a promova pe un grad superior  pentru care am acumulat, în timp, punctajul necesar. Bineînţeles că prin concurs, cum spune legea. Doar că este necesar ca acest post să fie creat în organigrama muzeului care actualmente are doar posturi de CS III pentru că ăsta e nivelul maxim la care poate ajunge managerul. Nu aţi înţeles? Omul acesta mărunt, din toate punctele de vedere, vrea să mă scoată la pensie peste patru ani cu cel mai mic salariu din muzeu. Şi, dumneata, ditamai fost senator şi preşedinte CJI, pui umărul la porcărioarele lui!

Zero voturi , domnule Pavel, că funcţionarii care semnează alături de dvs. nu ştiu legile, deşi unul pretinde că e jurist. De pildă nu se ştie că trecerea de pe CS III pe CS II este o promovare conform legii nr. 319/2003 privind Statutul  personalului de cercetare-dezvoltare. Omul dumitate zice că nu e promovare. Atunci, ce este domnule Pavel? Săritura într-un picior? Uite ce spune legea la  Art. 3. – (1) Dispoziţiile prezentului statut se aplică personalului de cercetare-dezvoltare care îşi desfăşoară activitatea în cadrul sistemului naţional de cercetare-dezvoltare, în cadrul altor structuri organizatorice cu capital de stat, privat sau mixt, al instituţiilor publice, precum şi în cadrul unor forme asociative ori în mod individual.

(2) Prezenta lege reglementează statutul personalului de cercetare-dezvoltare şi stabileşte drepturile şi obligaţiile specifice, precum şi modalităţile de angajare şi promovare.

Şi să le mai spuneţi că abrevierea funcţiei de cercetător ştiinţific este CS şi nu c.şt. cum scriu ei. Să mai pună mâna pe o carte domnule Preşedinte, că sunt ditamai funcţionarii publici! In vremurile istorice consiliul judeţean avea un personal de 10 ori mai mic şi suprafaţa judeţului era dublă. Şi s-au făcut şi reforme, s-au pus bazele instituţiilor, s-a pus ţara pe picioare. Cum e posibil ca patru oameni să semneze un răspuns de nimic!? Care de fapt, nici nu e răspuns, e o flegmă scuipată pe obrazul unui specialist.

Zero voturi, domnule Pavel, că aţi dat cinstea pe ruşine, că  l-aţi evaluat şi în acest an pe managerul Muzeului Judeţean Ialomiţa cu o notă maximă de 10, deşi ştiaţi că omul obosit de 23 de ani de şefie nici nu prea mai vine pe la serviciu, pretextând mereu munca de teren. Vreau şi eu să fac teren 200 de zile pe an! Probabil evaluarea  s-a bazat pe aprecierea lui  că muzeul a avut în ultimii doi ani o ,,creştere exponenţială,,. Domnule Pavel, de un an şi jumate muzeul e închis pentru reabilitarea clădirii. In ce a crescut? Pentru ce i-aţi dat 10, că ştie să dea în cap specialiştilor dintre care cea dintâi sunt eu? Sau i-aţi adus prieteni şi consăteni în comisie, ca de obicei?

Zero voturi, domnule Pavel, că preluaţi toate sforăielile menajerului MJI şi le mai şi semnaţi. Aflu de la dumneata ce se întâmplă în muzeu, că se lucrează la expoziţia de bază a muzeului.  Cine lucrează? Că eu, în calitate de doctor în istorie, arheolog expert, expert în patrimoniu cultural nu am fost solicitată pentru nici un proiect expoziţional. Cine le face tematica de idei şi justificarea ştiinţifică a acesteia? Se lucrează fără specialişti? Sau vor lua iar nişte piese din depozit şi le vor trânti în nişte vitrine prăfuite, cum s-au obişnuit să facă? S-a trimis vreun proiect de reabilitare a muzeului şi de organizare a unei noi expoziţii de bază la Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor? Nu! Alte muzee aflate în reabilitare au trimis.

Deseori  m-am întrebat:  ce căutaţi dvs. atât de sus? Şi singura explicaţie, care mi-a venit,  ţine de performanţele democraţiei româneşti, în care fiecare chel primeşte o tichie de mărgăritar de la stat! Cu cât mai mare chelia, cu atât mai dichisită tichia!

Şi a doua întrebare care mă râcâie este: de ce PSD îl ţine pe Vlad în funcţia de manager al MJI  de 23 de ani? Ce este dom`le omul ăsta pentru PSD? Bulă de oxigen, căpuşă de aur? Că pentru mine ştiu ce este. Il simt la buzunare! Il văd în interdicţia angajaţilor de a vorbi cu mine, în tot comportamentul lui abuziv. In cele două procese pe care le-am câştigat împotriva lui şi care vădeau abuzul în funcţie. Funcţionarii voştri ştiu, dar nu le-a păsat.  Ştiu că l-aţi moştenit de la răposatul Ciupercă pentru care aveţi un cult, dar v-aţi gândit vreodată că ăl bătrân a greşit şi el ca omul! Chiar trebuie să gândiţi cu capul partidului? Dar capul dvs. unde este? Doar în poza electorală?!

Voturile date de prieteni nu contează, domnule Pavel! Voturile date de duşmani fac diferenţa. Din partea mea aveţi un total de Zero voturi! Nu e o poreclă electorală, ci doar o urare!  Să înmulţiţi cu zero toate realizările dvs. electorale! Doar aşa specialiştii din judeţul ăsta vor avea o şansă la demnitate.

MEMORIUL DEPUS LA CJI ÎN 15 ianuarie 2024

RĂSPUNSUL CJI din 8 mai 2024

Standardele minime necesare promovării în grad

Leave a Reply

Your email address will not be published.