CALENDARUL PROTESTATARULUI. Jurnal de rezistență (2)

Până la alegeri mai sunt 1419  zile. Va fi o zi mare, de răzbunare antipesedistă. Voi merge și voi vota de la prima oră. Impotriva PSD! Nu că i-aș fi votat vreodată, dar acum am motive obiective.

Discursul ținut de  Kelemen Hunor cu prilejul moțiunii de cenzură a dat pe față ipocrizia fără margini a aliaților PSD. Pe scurt, Kelemen ne-a spus că  România nu e stat de drept și  ne-a înșirat niște argumente ridicole. Nu mă opresc asupra lor că sunt jenante. Rămân la revelația discursului, că România nu e stat de drept. De când am auzit îmi stă înfiptă în stomac. Atunci, ce este dacă nu e stat de drept? Nu ne-a zis nici de dictatură, nici de tiranie. In lipsa unui stat de drept, doar astea puteau fi.  De unde am dedus eu, că pe statul de drept l-au ros șobolanii sau l-au furat hoții. Cine și când? Dintre noi poporul și ei guvernanții, cine putea să fure statul de drept? Pe vremea când în România se făceau averi peste noapte, când cultura era invadată de toți politrucii de partid, când toate instituțiile statului au fost date pe mâna activiștilor de partide, Kelemen nu și-a pus problema unde va duce tot dezmățul ăla.  Adică, ori la bal, ori la spital, vorba proverbului. Chiar și după un chef de o noapte, tot îți crapă ceva, capul, fierea, mațele și ajungi la Urgențe. Dar  după chefuiala pesedeului de 26 de ani?  Au ajuns la DNA, Poliție și Tribunal. Ce-i atâta jale la partid? Când dădeau legi cu destinație care afectau alte legi, care necesitau schimbarea altor legi, nu s-au gândit că hățișul ăla o să sufoce România, că o să inflameze justiția. Că dintre cele trei puteri ale statului, una va fi cât banița? Acum ce să faci, să tai capul puterii judecătorești că s-a umflat prea tare, e lacomă și a început să înghită piticii din celelalte două. Că una-două, mai dispare  un pitic ba din parlament, ba din executiv. Și grija e de piticul cel mare care jonglează cu șapte bile o dată.

Dar, oricum în capul lui Kelemen nu era boala statului de drept, ci interese personale. A vorbit și el așa poetic. Pus să aleagă între bila pe care scria ,,stop,, și bila cu ,,liber la hoție,, Hunor nu știa ce să aleagă. Că dacă nu era PSD și alianțele lui păguboase, nu ajungea el din poet de provincie de două ori ministru al Culturii. Așa că dezmățul va continua. Adică exact 1419 zile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.