CU ŞI FĂRĂ CIUPERCĂ

In perioada 22 iulie 2013-9 februarie 2015 am depus la Consiliul Judeţean Ialomiţa trei petiţii. Prima se referea la situaţia gravă în care se află  muzeul şi în care incriminam actuala conducere. Memoriul a fost rezolvat partizanic în favoarea muzeului. A doua depusă în 14 mai 2014 se referea la consecinţele suportate de mine ca urmare a primei petiţii. Nu am primit răspuns nici până în ziua de azi. In fine, în a treia solicitam ca toate abuzurile săvârşite de conducerea muzeului împotriva mea, să fie luate în consideraţie atunci când se va face evaluarea managementului muzeului pe 2014. Mă refeream la cele două procese, la blocarea parţială a activităţii prin încălcări repetate ale fişei postului, la excluderea de la cursurile organizate de CJI, etc.

Primele două au fost adresate preşedintelui CJI, actualmente suspendat, Vasile Ciupercă, arestat preventiv. A treia a fost adresată vicepreşedintelui Ioan Martin, care ştiam că se ocupă şi de instituţiile de cultură, precum şi Comisiei pentru cultură din cadrul CJI şi  Comisiei de disciplină din cadrul aceleeaşi instituţii. Ieri, 10 martie am primit răspunsul şi sinceră să fiu, mi s-a făcut rău. Răspunsul era ordonat pe trei puncte. Primele două erau de-a dreptul mincinoase. De pildă, la primul punct eram prostită pe faţă că sentința din primul proces nu este definitivă,  în condiţiile în care aveam în buzunar o sentinţă definitivă a Tribunalului Ialomiţa şi care fusese deja pusă în aplicare. De parcă aş fi fost o ţărancă cu trei clase de la ţară, care nu ştie să citească o hârtie. Dar, mă rog, pentru unii prostirea poporului face parte din fișa postului. Dar problema de fond era că un manager  de instituție a adus instituția in instanță, hărțuind de-a dreptul un angajat. Asta trebuia să vadă CJI înainte de a răspunde sadic că sentințele nu sunt definitive.

La al doilea punct se turna iar o minciună. Că eu nu am fost inclusă în nici un grup-ţintă  pentru cursul de management de proiect, din motive obiective. Ei bine, eu aveam şi tabelul grupului-ţintă în care fusesem iniţial inclusă şi apoi exclusă fără măcar să fiu anunţată.  Inţeleg că CJI este autorul moral al acestei situaţii în care sunt târâtă de 20 de luni încoace, dar situaţia nu se schimbă dacă sunt minţită pe faţă.

Din al treilea punct aflu că urmează d-abia acum, după 30 de zile, ca petiţia mea să fie trimisă şi comisiilor. Bineînţeles având şi răspunsul tendenţios semnat de Ioan Martin ca anexă, aşa încât consilierii dezinformaţi  să nu mai înţeleagă nimic. Asta în cazul în care petiţia va ajunge la ei înaintea evaluării muzeului şi nu după. De aceea public petiția mai jos.

Pentru mine lucrurile sunt clare. CJI este o instituţie puternic politizată şi asta contravine statutului funcţionarului public. Răspunsul în cauză nu a fost întocmit de dl. Martin, ci cu siguranţă de aceeaşi funcţionari care au rezolvat în mod atât de nedrept memoriul din 2013. Lipsă de profesionalism sau partizanat politic? Bănuiesc că amândouă. Aşa că  arestarea lui Ciupercă rezolvă problema doar parţial. Cu el în celulă ar trebui să fie şi linguşitorii care au profitat de pe urma grandomaniei lui şi s-au ales fie cu funcţii, fie cu alte foloase. Faptul că răspunsurile semnate de Ioan  Martin de la PNL sunt după modelul celor semnate de Ciupercă, mă face să dau ascultare bârfelor din târg. Că şi PNL (şi nu doar PSD) ar fi profitat de bunăvoinţa fără margini a directorului MJI şi  vorba ţigănească ,, au fost împreună la fapte,,.

Intrebării retorice atribuită lui Ciupercă ,,Credeţi că fără mine, o să vă meargă mai bine?! I-aş răspunde ,,Da, doar dacă  din CJI se mai încarcă vreo 10 dube către DNA,,. Până atunci nu îmi rămâne decât să mă rog la Dumnezeu ca în dosarele de la DNA să se înmulțească dovezile ca ciupercile după ploaie şi să se ridice adevărul ca uleiul deasupra apei, aşa încât nimic ascuns să nu rămână.

Și acum redau petiția.

Inregistrat la CJI cu nr.1083/2015.02.09

CĂTRE,

CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA

In atenţia

 • Domnului Ioan Martin, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa
 • Comisiei pentru învăţământ, cultură, culte, tineret
 • Comisiei juridice, de disciplină, drepturi, obligaţii şi responsabilităţi

Prezenta adresă se referă la abuzurile în funcţie ale domnului Florin Vlad, director al Muzeului Judeţean Ialomiţa.

Subsemnata, dr. Emilia Corbu, cercetător ştiinţific la Muzeul Judeţean Ialomiţa, vă rog să binevoiţi a lua în consideraţie la evaluarea pe 2014 a activităţii domnului Florin Vlad, director al Muzeului Judeţean Ialomiţa, abuzurile în funcţie săvârşite de acesta pe parcursul anului 2014.

In urma unui memoriu depus la Consiliul Judeţean Ialomiţa, în data de 22 iulie 2013, memoriu care  nici până azi nu a fost analizat de o comisie de specialişti, eu am suferit următoarele nedreptăţi:

 1. Am fost sanţionată disciplinar cu reducerea salariului cu 10% pe 3 luni. Pentru anularea acestei decizii abuzive m-am adresat instanţei de judecată şi am avut câştig de cauză. Tribunalul a anulat sancţiunea şi mi-au fost plătite cheltuieli de judecată, dovadă că sancţiunea aplicată de directorul Florin Vlad a fost abuzivă.
 2. Activitatea mea pe 2013 a fost subevaluată prin folosirea unei metode neregulamentare de evaluare. Constestaţia nu a fost soluţionată şi prin urmare m-am adresat, conform Regulamentului,  iarăşi instanţei de judecată. Instanţa a anulat evaluarea, dovadă că a fost întocmită abuziv.
 3.  De-a lungul întregului an 2014, mi-au fost încălcate prevederile Fişei de post cu intenţia de a mi se bloca activitatea, ceea ce s-a şi întâmplat pe paliere întregi. Proiectul de activitate depus la început de an mi-a fost returnat. Planul de activitate pe 2014 nu mi s-a adus la cunoştinţă. Prin urmare activitatea mea pe compartimente întregi a fost blocată sau a avut de suferit. La începutul anului 2015 aflu că se repetă abuzul din 2014 deoarece  mi s-a spus deja să nu mai depun proiect de activitate (aşa cum prevedea fişa postului).
 4. Deşi solicitasem să particip, la fel ca şi ceilalţi angajaţi ai muzeului, la două cursuri organizate de CJI, din care unul de manager de proiect, am fost tăiată de pe listă. Am fost singurul angajat al muzeului care a fost exclus de la aceste cursuri. M-am interesat la CJI care este motivul acestei excluderi şi mi s-a spus că au refăcut listele în funcţie de solicitările conducerii  muzeului. Dar atunci când mă înscrisesem la aceste cursuri organizate pe fonduri europene, solicitarea venise direct de la CJI, prin urmare nu era nevoie de nici o intermediere din partea conducerii muzeului. Menţionez că în cei 19 ani de activitate niciodată nu am beneficiat de cursuri de perfecţionare sau de calificare din fondurile muzeului sau CJI, aşa cum alţi angajaţi au beneficiat.

Toate aceste abuzuri s-au petrecut cu îngăduinţa Consiliului Judeţean Ialomiţa. Această afirmaţie se bazează pe faptul că la adresa nr. 3935/14 mai 2014, prin care arătam situaţia, nu am primit nici până azi  răspuns şi abuzurile au continuat. Cele două procese m-au costat nervi, timp, bani. Muzeul a plătit din bani publici avocat dar şi cheltuieli de judecată în urma pierderii celor două procese. Corect ar fi fost ca aceste cheltuieli să fie suportate din banii autorilor abuzului, adică Florin Vlad şi cei care l-au sprijinit.

Semnat,

Dr. Emilia Corbu

Vedeţi şi răspunsul CJI

10 thoughts on “CU ŞI FĂRĂ CIUPERCĂ

 1. Esti o permanenta sursa de admiratie pentru mine. MA uit si ma tot mir cum reusesti sa mergi mai departe cu si intr-o institutie in care bataia de joc fata de oameni este la ordinea zilei. Ma bucur ca nu iti pierzi mintile ca ai asa o judecata limpede si sanatoasa! Iti doresc putere sa poti continua! Sa iti ajute Cel de Sus! cu drag!

  • Multumesc, dragă Cristina! Mi-a dat Domnul nervii tari și ,,la război ca la război,, știi mai bine ca mine. Slavă Domnnului, că profesia îmi absoarbe tot timpul, pot spune că trăiesc pe altă lume:). Dar lucrurile încep să se limpezească și la orizont apare uscatul.

 2. p.s. Din seria “sa fie logica dar sa fie nu la noi” recitesc punctul 2 care este cel mai fascinant dintre toate. Adicatalea cum vine acum: dumneata Emilia nu ai intrat la proiecte pentur ca asa s-a recomandat pe niste principii de egalitate, nediscriminare (HUH?!? care sunt celea ca nu le-ati enumerat?) Dar data viitoare???? Ha, i-auzi strigare: vei fii prioritara!!! Minati maaaaaaaaaaai! Promit cu mina pe buric monsher, sa cresc mare si voinic fara sa mananc nimic! Pot sa adresez si eu o intrebare celui care a semnat ineptia asta: Cum se vor respecta atunci drepturile celorlalti colegi, si daca as fi si eu colega ta – ale mele – respectivatalea acela de a accede in mode egal la viitoarele concursuri daca tu deja din start ai prioritate? Ce criterii se vor folosi, ce criterii s-au folosit in selectionarede catre horor (am vrut sa scriu altceva scuzati dar e eroare la computer si nu iese nici cum, parol Mito!) conducerea si echipa de implementare direct in putz? Concluzia oricarei analize elementare a comunicarii e urmatoarea: de data asta cand s-au respectat principiile nu ai intrat, dar data viitoare nu se respecta principiile sigur pentru ca atunci dumneata Emilia vei intra sigur pentur ca ai prioritate. Uraaaaaaa! Daaaaa’ de ce sa fie nenea vice nevoie de prioritate data viitoare daca a fost totul si este totul pe corecte, ai? Curat FANTASMAGORICA Viata asta! Orb sa fii si tot pute! Cand esti tare la capitolul limba de lemn (care ascunde mirlanii si neprofesionalism) esti slab sigur si la capitolul logica si la suflet! Garantat 100%! Emilia, te imbratisez cu mare drag si iti trimet soarele, verdeata si florile primavaratice ale unei zile superbe sa iti incalzeasca inima in aceasta iarna perpetua a ne-omenirii….

  • Cristina, dragă, minciuna este cu atât mai mare cu cât eu eram deja prinsă într-un grup şi cunoşteam o parte din colegi. Ştiam când şi unde urmează să aibă loc cursurile. Doamna care se ocupa de grup mi-a şi confirmat că s-au făcut modificări de ultimă oră în favoare instituţiilor care au mai multe proiecte şi nu au manageri de proiect. Prin urmare dacă muzeul nu avea proiecte, era logic în mintea lor, să nu aibă nici manageri de proiect. Adică, nici pe viitor să nu aibă nici o şansă la proiecte. Cu logica asta au dus de râpă toată România.
   Trebuie să îţi spun că acele cursuri organizate din fonduri europene şi adresate tuturor instituţiilor erau organizate cred, în această formulă, pentru prima oară. Nu se ştie dacă se vor mai organiza sau nu. S-ar putea să nu mai existe nici o ,,data viitoare,,. In timp ce noi, specialiştii, suntem aproape obligaţi să avem acele cursuri de manageri de proiect pentru a iniţia proiecte.
   Concluzia mea este că aceşti oameni, chiar şi cu cătuşele la spate, nu sunt în stare să facă mai mult. Ăsta e nivelul administraţiei locale. Nu sunt capabili de mai mult. De aceea au şi preferat politizarea, că îi scutea de orice responsabilitate. Şi, mă gândesc că aici s-ar putea să fie hiba întregii administraţii româneşti. Ai dreptate, aici tot ger este! Mulţumesc pentru vorba bună şi soare!

   • Da, ai dreptate, bineinteles, chair m-am gandit si la asta dupa ce am postat. ca o data viitoareeeeeeeeeee cine stie daca va mai fi? Stiu cum sta treaba ca si la noi in fisa noastra de evaluare exista un criteriu de evaluare pentru poriecte, dar la invatat cum se face un proiect aveai acces cu invitatie- adica daca faceai parte din ‘reteaua’ acolitilor care erau invitati la asemenea evenimente. o porcarie! Am scris despre asta dlui Gallagher Tom care a scris o carte despre Romania si coruptia ei cu titlul Cand buturuga mica rastoarna carul mare, in engleza. Si i-am prezentat fosta mea situatie intrebandu-l ce stia despre acest fapt. Si A recunosut ca toata aceasta mirlaniada se facea cu cunostinta vesticilor care veneau in Romania. Deci se stia ca accesul la invatare nu e egal ci pe vesnicele principii PCR ( Pile cunostinte si relatii- asta ca sa nu fie nici un dubiu pentur altii cand vor citi). Asa ca da…insa eu m-am concentrat pe acest limbaj al ipocritilor si al minciunii sfruntate cu semnatura oficiala, care nenoroceste un intreg popor n continuare. Te pretuiesc ca nu pleci, ca ramai si mai ai putere sa lupti si sa o faci cu demnitate si mai ales fara ura chiar daca tai cu sabia in toate care nu merg bine si te iei la tranta cu acest sistem facut si erpetuat din oameni (?) atat de urati. Si ca pui munca, seriozitate, efort si respect in locul tuturor acestor mizerii. Iar asta e atat de greu dupa ce esti batjocorit la scena deschisa… Cu mult drag! Dumnezeu e cu tine!

    • Sigur că străinii au ştiut de corupţia din România. Au profitat printre primii de această situaţie. Cu o şpagă de 18 milioane de euro, au obţinut o reducere de 350 milioane de euro( vezi cazul Microsoft). Şi aşa probabil s-a întâmplat şi cu concesiunile din domeniile Statului, etc.
     De unde se poate achiziţiona cartea lui Tom Gallagher?
     Problema este că buturuga mică poate răsturna doar un car, adică un ,,vehicul,, cu o viteză redusă, condus de animale de povară. Dar maşinile 4×4, tancurile,avioanele personale, fac praf orice buturugă. De aceea s-a ajuns până aici, că tehnologia a evoluat şi ,,buturuga,,, tot buturugă a rămas. Dacă s-ar fi făcut copac sau pădure avea o şansă. Dar, aşa?! Şi totuşi există o şansă. Doar Dumnezeu poate face ca dintr-o buturugă mică să crească o pădure.
     Mulţumesc! Dumnezeu să te ocrotească!

 3. E o carte mai veche al care pret vad ca nu scade pe amazon. Titlul principal al cartii este Romania and the European Union. Cat despre carul mare ai facut o observatie magistrala! Eu mi-am spus ca daca era tare pe pozitie nu avea ce sa distruga… Cu bine!

  • Mulţumesc frumos! După titlul cuminte nu mi-aş fi dat seama că abordează şi subiecte găunoase preum corupţia românească.
   Cu bine şi o primăvară frumoasă!
   Doamne ajută!

Leave a Reply

Your email address will not be published.