IULIAN CAPSALI- CANDIDATUL FAMILIEI ROMÂNEŞTI

 

IULIAN CAPSALI Candidatul familiei românești

Casa parintească/ Iulian Capsali s-a născut în anul 1965 într-o familie de oameni oneşti, credincioşi, care au avut de suferit în perioada bolşevizării ţării pentru crezul lor creştin şi românesc, când elita ţării a fost masacrată şi sute de mii de români au fost închişi în puşcării.

Câştigarea libertăţii/ Sperând că vor veni vremuri mai bune şi pentru neamul nostru, sufocat de dictatura comunistă, de subminarea credinţei şi îngrădirea tuturor libertăţilor, Iulian Capsali iese în stradă în 1989, încă din 21 decembrie, pentru a protesta alături de alţi români, atunci când tinerii au strigat în faţa organelor represive: „Vom muri, dar vom fi liberi!”. Fondează împreună cu câţiva prieteni „Liga Studenţilor din Academia de Artă”. În 1991, participă la fondarea „Solidarităţii Universitare” şi a „Alianţei Civice. Dezamăgit, se retrage din politică. Iulian Capsali se căsătoreşte şi se se dedică familiei şi unei activităţi desfăşurate preponderent în sfera publicisticii, a albumelor de artă-cultură şi a filmului documentar.

Jurnalism (viaţa profesională)/ Continuând să năzuiască la o lume românească mai bună, Iulian Capsali luptă acum pentru a contribui la formarea unei conştiinţe culturale creştine româneşti. Ca realizator al emisiunii „Întâlniri de credinţă” la postul de televiziune B1TV a avut ca invitaţi numeroşi oameni de cultură, preoţi şi ierarhi, inclusiv pe PF Patriarh Teoctist. Realizează, de asemenea, mai multe reportaje culturale, precum şi câteva filme documentare, unul premiat, în anul 2004, de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România cu premiul Opera Prima al APTR.

România creştină/ Se implică în viaţa creştină a cetăţii, contribuind la fondarea „Asociaţiei Ziariştilor şi Editorilor Creştini din România” (AZEC, martie 2008), dar şi a „Forului Ortodox Român” (FOR, decembrie 2008).

ADN/ În noiembrie 2012, Iulian Capsali, împreună cu câţiva prieteni cu principii comune, pune bazele asociaţiei „Alianţa pentru Demnitate Naţională”. Se implică activ, răspunzând ferm la majoritatea provocărilor la care au fost supuse Biserica şi Familia, existenţa şi continuitatea noastră că neam, provocări lansate atât prin atacuri mediatice, cât şi prin diverse măsuri politice, sociale, educaţionale sau cu impact asupra mediului.

Familia/ Iulian Capsali întemeiază o familie frumoasă, soția sa aducându-i pe lume nouă copii. Cei nouă copiii, crescuți cu multă jertfă, în spiritul credinței creștinești și cu deschidere spre valorile educației prin școală, reprezintă argumentul ce nu poate fi contestat, care-l recomandă pe Iulian Capsali pentru a-i acorda încrederea noastră.

Realitatea acestor ani/ Viitorul românilor este din ce in ce mai nesigur în propria lor ţară. Ne creştem copiii, îi educăm, dar ne gândim cu durere că mâine vor trebui să plece în lumea largă pentru a o lua de la zero, pentru că ţara lor nu le-a putut oferi nimic. Iulian Capsali are conştiința acută că trebuie să lupte pentru viitorul copiilor săi şi a tuturor copiilor din România. În ce Românie vor trăi aceştia? O Românie în care credinţa şi identitatea sunt batjocorite, sau într-o Românie firească, o Românie aşa cum o voiau şi așa cum era cea pe care o iubeau înaintaşii noştri?

Alegerile europarlamentare 2014/ Peste 20 de asociații l-au îndemnat şi delegat pe Iulian Capsali să reprezinte drepturile şi interesele familiei din România în Parlamentul European, şi, totodată în mediul public românesc. Parlamentul European este locul în care astăzi se decide viitorul popoarelor europene. Însă, până acum, majoritatea reprezentanţilor noştri au votat mai curând împotriva intereselor familiei, a suveranităţii naţionale, a educaţiei şi sănătăţii poporului român. Cu ajutorul dumneavoastră, vom încerca să adunăm semnăturile necesare pentru participarea lui Iulian Capsali la alegerile europarlamentare din 25 mai şi pentru câştigarea acestui loc în Parlamentul European, unde să ne reprezinte voinţa.

Ce puteți face/ Până în data de 17 martie, trebuie strânse 100.000 de semnături de susținere a candidaturii lui Iulian Capsali la Parlamentul european. Formularul care trebuie completat poate fi descărcat de pe site-ul de campanie: iuliancapsali.ro. Apoi formularele completate (conform indicațiilor de pe site) se trimit prin poștă sau se depun la reprezentul zonal.

(Despre procedură și datele de contact, accesați: iuliancapsali.ro/sustine/ sau sunați la numărul de telefon 0720.190.081).

Leave a Reply

Your email address will not be published.