SEMN MARE LA ZILE GRELE

Astăzi a fost prăznuit Sf. Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, sărbătoare mare și cinstită. Și, pe drept, puțini sfinți sunt izvorîtori de mir. Dar nu mă pot bucura de sărbătoare, atâta vreme cât sfinții noștri mărturisitori din temnițele comuniste și care nu o dată,  ci de mai multe ori au izvorît mir, nu sunt cinstiți cum se cuvine.

O astfel de minune s-a petrecut chiar zilele trecute, în Biserica Sf. Gheorghe de la Mogoșoaia. Toate minunile au un tâlc al lor și îndrăznesc să cred că ne-a trimis Dumnezeu semn mare la zile grele.

Nici o minte omenească nu putea concepe  o aşa puternică  triadă de mari sfinţi mucenici, adică  pe Sf. Gheorghe, pe Sf. Constantin Brâncoveanu cu fii săi şi pe sfinţii din temniţele comuniste, (dintre care cei mai cunoscuţi sunt sfinţii de la Aiud), deşi fiecare dintre ei se bucură de o cinste deosebită în rândul poporului român.

Şi totuşi triada de sfinţi e unită prin aceea că, dintr-un craniu de mucenic de la Aiud a izvorât mir în biserica ridicată de Brâncoveanu spre cinstirea Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Ceea ce înseamnă că cei trei sfinţi, fiecare cu ceata lui, sunt alături de români în aceste zile. Adică sunt alături de noi, Gheorghe, mare proconsul roman, Brâncoveanu, unul dintre cei mai importanţi domnitori români şi sfinţii închisorilor, cei care au luptat împotriva comunismului până la sânge. Toți trei s-au împotrivit stăpânirii păgâne.

Exact în aceste zile când  poporul se trudeşte să  apere ce a mai rămas, pământul, apa şi aerul împotriva unei triade malefice: guvernul trădător, compania RMGC susţinută de o armată de corupţi şi compania Chevron, susţinută de aşa-zise interese strategice americane, cu tentă militară.

Cred că semnul triadei de sfinţi e clar. Ei sunt cei pe care Dumnezeu i-a rînduit să apere poporul în aceste zile de cumpănă. Să ne rugăm să mijlocească la Dumnezeu pentru noi iertare şi să conducă poporul spre izbândă.

Deie Domnul ca Chevron și RMGC să mai revină în România în pelerinaje la Aiud, când toată  America va fi ortodoxă! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Mai multe date despre minune găsiți pe APOLOGETICUM.

1 thought on “SEMN MARE LA ZILE GRELE

Leave a Reply

Your email address will not be published.