INAINTE ŞI DUPĂ TOAMNA ROMÂNEASCĂ

,,Toamna românească,, aşa cum au fost numite de un reporter de la CNN protestele paşnice împotriva proiectului minier Roşia Montană, devenit între timp echivalentul pentru ,,dezastru ecologic,, şi ,,politichie cu tichie de mărgăritar,, va rămâne în istorie. In primul rând că se trage fizic şi ideologic din revoluţia din 1989. Fizic pentru că la toamna românească participă copiii celor cărora li s-a furat   revoluţia  la 1989 de către gloata comunistă a căror urmaş direct este Victor Ponta. Ideologic pentru că aceşti tineri încă mai cred într-o ţară care poate fi administrată pentru interesele românilor.

Indiferent de finalul protestelor nesfârşite şi justificate, un lucru rămâne clar. Protestatarii au câştigat. Cine a pierdut? Doi mari pioni ai politicii româneşti. In primul rând PSD-ul care, prin Victor Ponta, s-a dovedit incapabil să dea un răspuns problemelor româneşti. In al doilea rând, afacerea media, specie apărută în ultimii 20 de ani, presa cumpărată, care a dovedit că singura ei grijă este de a deversa zilnic în televizoarele românilor, kilotone de gunoaie şi  inutilităţi. Că, la o adică, în treburi serioase, de viaţă şi de moarte nu se poate conta pe ea. Cele câteva excepţii, şi mă refer la Naşul TV, unde am urmărit evenimentul, nu fac decât să întărească regula. România nu mai are jurnalism profesionist.

Ponta va plăti la alegeri. E simplu! Mai  dificil este să gădim o cale prin care să dezactivăm din opţiunile furnizorilor de cablu, posturile şi canalele TV care au neinformat şi dezinformat populaţia cu privire la mineritul de la Roşia Montană. Eu propun să fie toate grupate într-un pachet opţional numit ,,Panorama,, şi urmărit doar de alte etnii. Panarama, cum îi vor zice la ţară, nu se adresează românilor.

foto preluata de aici

3 thoughts on “INAINTE ŞI DUPĂ TOAMNA ROMÂNEASCĂ

 1. Sunt printre cei care participa activ la proteste si cu toate astea imi este greu sa spun ca “Protestatarii au câştigat.”
  Deocamdata vad ca cei care ne conduc mizeaza pe vorba . Adica isi duc mai departe planurile, merg pe razboi de uzura pana cand ne vom satura de protestat sau gerul ne va alunga in case.
  Si atunci intr-o frumoasa zi de 24 sau 31 decembrie, cand tot romanul se ocupa cu degustatul carnatilor, minunata lege va fi votata si gata.

  Ei incearca sa ii izoleze virtual pe protestatari de restul populatiei, sa ii denigreze pana se va integere ca o mana de hipsteri nu reprezinta Romania. Sa ii lasam sa protesteze cat vor, sa le facem acest capriciu, dar noi sa ne vedem de proiecte netulburati de acesti copilasi imaturi si prea visatori….
  Dupa o luna-doua in care 15-20000 de oameni vor protesta in Bucuresti se va considera ca asta e tot potentialul protestatarilor, mai mult nu au unde creste numeric, ca aveau timp sa o faca. Cum cifra e insignifianta la nivelul tarii o putem deci ignora si in consecinta puteam vota legea Rosiei Montane.

  Credeti ca dupa ce vor face asta vor iesi in strada mai multi decat pana acum?
  Protestatarii au câştigat?

 2. Grozave zile! Priveam mosnenii adunati la Campeni in inregistrarea Nasului TV imbracati in costume nationale si lacrimile stateau sa cada pe obraz moment in care d-na economista transmitand de la fata locului vorbea despre aceleasi lacrimi ce le varsau mosnenii nostri tacuti. Ei draga Emilia, in momente ca acestea ma intreb ce caut ei aici ….Ce reprezentativitate mai are clasa politica actuala (putere si opozitie impreuna) pentru poporul roman? Nici una!
  cu drag in zile grele, c.

Leave a Reply

Your email address will not be published.