Părintele ARSENIE Boca – 23 de ani de la mutarea “în aburul albastru al împărăţiei”.

Părintele ARSENIE Boca – 23 de ani de la mutarea “în aburul albastru al împărăţiei”. Mărturia Părintelui Crăciun Oprea

Părintele ARSENIE BOCA (1910 – 1989)

Aburul albastru

Nu există loc, în Ardeal, fară amintiri despre părinte­le Arsenie Boca. E suficient să-i rostesti numele, si ele vin în roiuri, atrase ca fluturii de lumină. Mai ales în satele din apropierea Prislopului, mănăstirea în care i se află mormântul făcător de minuni, făptură marelui duhovnic trăieşte parcă aievea, străbătând potecile de pe dealurile acoperite cu pajişti de flori.

Unul din ucenicii cei mai apropiaţi ai Părintelui Ar­senie este şi Pr. Crăciun Oprea, de curând mutat în abu­rul albastru al împărăţiei…

Foile lipite

Pr. Crăciun Oprea (1925-2012), Cinciş, Hunedoara

L-am cunoscut personal de-abia după ce am ieşit din închisoare, în 1956, dar auzisem despre el încă din 1942- 43, când faima predicilor sale de la mănăstirea Sâmbăta aduna acolo tot Ardealul. Dar şi în puşcăriile comuniste circulau poveşti despre el. Eu eram la Canal, când am aflat despre Părintele Arsenie Boca ceva cu totul tulbură­tor, o întâmplare povestită de un student de la Teologia din Sibiu. Fusese închis pentru că facea parte dintr-o aso­ciaţie creştină a studenţilor şi elevilor, ce promova cuvân­tul lui Hristos si viata creştină.

Povestea lui mi s-a încrustat ca o pecete în memorie şi n-am uitat-o până în ziua de azi: „M-au ridicat într-o noapte, la trei luni după ce pe unii dintre colegi îi aresta­seră deja, iar alţii apucaseră să fugă în munţi, la partizani. Şi întâmplarea a făcut că m-au pus în aceeaşi celulă cu Părintele Arsenie Boca. II ştiam bine, cu mult dinainte, pentru că pe atunci, noi, studenţii de la Sibiu, mergeam des la Mănăstirea Sâmbăta şi eram toţi electrizaţi de el. Şi când m-am trezit într-o dimineaţă, numai ce îl văd pe Părintele cum se plimbă cu paşi iuţi prin celulă. Se ruga. Şoptea, neauzit, rugăciuni. Aşa se faceau rugăciunile în puşcărie, pe tăcute, cu sufletul. Chiar în ziua aceea îmi venea şi mie rândul la anchetă şi, cu puţin înainte de a fi scos de gardieni din celulă, Părintele Arsenie a rămas nemişcat ca o stană de piatră, lângă uşă. Mi-a zâmbit ocrotitor. Atât. Am trăit apoi cinci ore înfiorătoare de anchetă, iar când m-au băgat la loc, în celulă, Părintele Arsenie era în aceeaşi poziţie în care îl lăsasem când am plecat. Stană de piatră! După o vreme, a urmat judeca­ta, la Tribunalul Militar. Pe masa judecătorului se aflau dosarele cu declaraţiile noastre. Eram pierit! Aflasem că toţi tovarăşii mei declaraseră sub torturi şi ce făcuseră, şi ce nu făcuseră. Fuseseră bătuti sălbatic! Asa că urma să fiu condamnat pe măsură, la 25 de ani de puşcărie. Ei bine, atunci s-a întâmplat o minune! Judecătorul, când a început să-mi răsfoiască dosarul, nu a putut dezlipi două foi. Şi nici nu şi-a dat seama de asta. Şi în alea două foi erau acuzaţiile cele mai grave la adresa mea. Şi uite aşa, am scăpat pe o cale miraculoasă, cu numai doi ani şi ju­mătate de pedeapsă. Sunt sigur că salvatorul meu fusese Părintele Boca şi tăria rugăciunilor lui”.

CONTINUARE  LA APOLOGETICUM

2 thoughts on “Părintele ARSENIE Boca – 23 de ani de la mutarea “în aburul albastru al împărăţiei”.

  1. Fenomenul Prislop, unic în spațiul ortodox românesc și nu numai, tinde să capete un caracter de masă. A căpătat deja un caracter de masă.
    De acolo de sus, Părintele Arsenie Boca face o lucrare tainică colosală, cea de trezire a neamului românesc, de trezire a conștiințelor. Este o lucrare la scara unui neam întreg, pentru că pe la Mânăstirea Prislop în 23 de ani au trecut câteva milioane de oameni și multe alte milioane vor mai trece în anii ce vor veni.
    Însă satana nu doarme. Masonii care conduc azi Instituția BOR, în frunte cu masonul Ciobotea, nu puteau să nu observe aceste lucruri. Ei caută acum să arunce cu noroi în Sfântul Ardealului. Cică ar fi fost un înșelat și un eretic, iar minunile sale ar fi fost făcute cu puterea celui rău.
    Și lucrarea dirijată din Dealul patriarhiei decurge în stilul porcesc, securist și comunist bine cunoscut al minciunii și dezinformării și al cozilor de topor infiltrate în blogosfera ortodoxă.
    Și una dintre aceste cozi de topor este șarpele în sutană, popa Matei Vulcănescu – http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/
    Ia uitați aici ce mizerii debitează la adresa Părintelui Arsenie Boca:
    http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2012/12/02/o-scrisoare-de-bun-simt-pe-care-am-primit-o-in-legatura-cu-parintele-arsenie-boca/

    http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2012/11/28/parintele-arsenie-boca-sfant-sau-inselat-nu-vreau-sa-pronunt-o-sentina-ci-dor-ridic-cateva-intrebari-pentru-care-daca-parintele-arsenie-ar-fi-sfant-nu-ar-avea-de-ce-sa-se-supere-e-vorba-de-dreap/
    Și stilul acestui popă este unul de-a dreptul porcesc. Ia să vedem ce zice el: „Daca admitem ca parintele Arsenie Boca este inselat, inseamna ca minunile care se lucreaza la mormantul sau la chilia lui sunt de fapt lucrari demonice ale aceluiasi demon care l-ar fi inspirat in viata.”
    Și asta nu este tot. Dacă facem comparația între elucubrațiile debitate la adresele de mai sus de către îndrăcitul popă Matei Vulcănescu și porcăriile debitate la adresa Părintelui Arsenie Boca la adresa http://apologeticum.wordpress.com/2011/11/28/parintele-arsenie-boca-la-22-de-ani-de-la-trecerea-in-cetele-sfintilor-video-minuni-savarsite-in-timpul-vietii/ de către un jeg ce-și zice pr. Timotei, vedem că sunt identice.
    Popa Matei Vulcănescu este una și aceeași persoană cu popa Timotei, cel care intoxica paginile creștine.
    Fac un apel către toate blogurile creștine să ia atitudine împotriva acestui șarpe în sutană Matei Vulcănescu și să taie toate link-urile către spurcata lui pagină http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/
    Cică el popa Vulcănescu apără Ortodoxia. Și de cine o apără el? O apără de Părintele Arsenie Boca. Se prăpădesc chiar și diavolii de râs.
    În numele Sfântului Părinte Arsenie Boca să avem curajul să luam atitudine împotriva îndrăciților și prea îndrăciților care stăpânesc azi Instituția Bisericii.
    Pentru demnitatea și renașterea neamului românesc.

  2. Calmează-te frate! Nu e nevoie să arunci în ierarhie pentru opiniile unui oarecare. Şi de Hristos au spus la fel iudeii. Dacă şi pe EL, l-au acuzat că scoate demonii cu căpetenia lor, atunci ce să mai zicem de smeritul părinte Arsenie? Chiar şi Securitatea a vrut să vadă ce-i cu acest ,,popă de minune,, după care aleargă ,,lumea nebună,,. Pe acest motiv l-au şi arestat. Că face minuni şi se adună lumea. Nici Securitatea nu a găsit răspuns aşa că i-a lăsat întrebarea moştenire popii Vulcănescu.
    Şi nu văd nici o legătură între ierarhie şi acest popă cu site. Cred că te superi degeaba pe ierarhie şi loveşti aiurea.
    Să ne ierte Dumnezeu!
    Emilia

Leave a Reply

Your email address will not be published.