Al ŞASELEA MOTIV SĂ PICE USL. BOTEZUL ELECTORAL

 

Aflu  din presa locală că joi, 29 noiembrie,  va fi mare botez electoral. Că liderii PSD vor boteza 40 de copii şi adulţi  ţigani  în cartierul  Bora din Slobozia. Acum s-au găsit, pe frigăraia asta! Ce-au făcut toată vara? Că acei copii şi adulţi  stau nebotezaţi de ani  şi ani de zile. Şi cum se va face botezul acum, pe frig şi la 40 odată? Cum?! Să nu cumva să îl facă prin stropire! Botezul ortodox are tipicul şi canonul lui. Se face prin întreită scufundare în apă.  E una dintre cele şapte mari taine ale Bisericii. Abaterea de la sfintele canoane se admite doar în cazuri extreme, când copilul e în pericol de moarte şi doar atât. Cei care s-au botezat ortodox doar prin stropire, în închisorile comuniste, au fost botezaţi canonic la ieşirea din detenţie. Aşa că, fără glumă, trebuie să vedem la Bora 40 de cristelniţe, (deoarece sunt copii şi adulţi de diferite vârste). Altfel nu e botez, ci blasfemie!

Dar nu despre sfintele canoane voiam să vă vorbesc ci despre nesimţirea la care au ajuns. Că şi de sfintele taine  îşi bat joc şi  le amestecă în bâlciul lor electoral. Cum e posibil aşa ceva? E posibil, pentru că s-a tăcut prea mult. Că nu s-a pus piciorul în prag de la bun început şi nu s-a spus clar că aceştia nu sunt creştini, ci capre cocoţate unde nu le este locul. Nu-i vedem în duminici la sfinte liturghii, nici la slujbele de obşte, sf. Masluri, acatiste sau altele. Nu ştim dacă au duhovnici şi nici n-am văzut vreunul împărtăşindu-se cu poporul drept-credincios  din acelaşi potir. Îi vedem doar la hramuri şi praznice ca invitaţi de seamă, stând în frunte şi pozându-se cu prea-sfinţitul. Atîta, tot! Cu tot respectul pe care îl port  prea-sfinţitului cred că  nu e cazul să aprobe botezul în grup  de la Bora. Şi mai cred că  ar fi bine  să lase blândeţea la o parte şi să ridice glasul, cum făceau episcopii din vechime: ,, Nu ţi se cuvine, ţie, Neacşule, să îţi laşi nevastă cu doi copii şi să trăieşti în desfrânare cu o concubină!,,.  Şi nu este nici un  amestec în viaţa privată. Cei patru-cinci reprezentanţi ai unei  mulţimi de 300 000 de locuitori trebuie să fie oameni integri, gospodari,  cu familii frumoase, neveste cuvioase şi copii cuminţi. Pentru că,  dacă ei nu-şi pot rezolva problemele din casă, cu nevasta,  nu vor rezolva nici problemele a sute de mii de oameni. Cu toţii suntem păcătoşi dar stăm locului, nu ne cocoţăm în frunte,  printre aleşii aleşilor.

De 20 ani Biserica tace şi… uite unde s-a ajuns! Gândiţi-vă bine că  nu Biserica are nevoie de ei, ci ei au nevoie de Biserică. Şi, oricum, politicienii  alocă  Bisericii, mărunţişul care le scapă printre degete!

Dacă  le staţi împotrivă, să vedeţi ce coarne scot, nu de capră, ci de drac! Că atunci când un preot s-a opus celei de a cincea candidaturi a unui primar PSD, era cât pe ce să fie zburat din parohie. Primarul a făcut  o jalbă la episcopie  semnată de peste 200 de indivizi  care nu călcaseră  în viaţa lor în biserică, dar erau oripilaţi de comportamentul preotului care susţinuse pe altcineva.

Voturile care i-au urcat în vârf nu le dă nici un drept să stea în frunte la hramuri şi nici să pervertească sfânta taină a botezului în spectacol electoral.

Şi mai adaug că voturile cu care se laudă ei, nu sunt voturi, ci probleme. Că dacă îi votează o babă ca să îi mărească pensia, votul ei nu e un vot dezinteresat ci o problemă de rezolvat. Dacă îi votează un intelectual, votul lui e o strângere de mână, pentru că de multe ori aceştia pot oferi rezolvare problemelor lor. Iar votul unui tânăr e o promisiune de viitor.

De aceea, nu e potrivită alianţa PNL  votat în special  de tineri şi intelectuali  cu un partid lipsit de astfel de performanţe şi cu derapaje în multe domenii. Inclusiv, duhovnicesc!

2 thoughts on “Al ŞASELEA MOTIV SĂ PICE USL. BOTEZUL ELECTORAL

    • Nu mi se pare nimic dubios. Ce vrei să mi se pară? O biserică de lemn în care prea-sfinţitul Vincenţiu îşi va ţine rânduiala de monah, rugându-se de mai multe ori pe zi, poate şi la miezul-nopţii.
      Doamne ajută!

Leave a Reply

Your email address will not be published.