Luni, 25 iunie 2012, la Biblioteca Judeţeană ,,Astra,, din Sibiu, a avut loc deschiderea expoziţiei itinerante ,,O pagină din România profundă. Sistemul economic cooperatist (1864-1947),, organizată de Muzeul Judeţean Ialomiţa şi Serviciul Judeţean Ialomiţa al Arhivelor Naţionale. La organizarea evenimentului de la Sibiu au participat şi Comisia Naţională Română pentru UNESCO şi Liga Distributistă ,,Ion Mihalache,, din Bucureşti.
Este prima expoziţie din ţară pe tema cooperaţiei istorice, un sistem economic aplicat în prezent în aproape toate ţările Europei şi cu mari performanţe în Canada şi SUA. Cooperaţia istorică a avut o contribuţie importantă la economia românească interbelică, mai ales în agricultură şi sistemul bancar. Cooperaţia a fost teoretizată d-abia prin anii 1930 şi a primit numele de distributism.
Expoziţia va fi deschisă la Sibiu până pe 6 iulie.
Despre cooperaţia istorică şi această expoziţie am mai scris pe acest blog:
O prăvălie cooperatistă din 1929
Prima expoziţie despre cooperaţia românească
Cooperaţia în desfacere şi consum
Personalităţi implicate în mişcarea cooperatistă
Publicaţii şi propagandă cooperatistă
Stimata doamna Corbu,
Cine nu a fost acolo sa va asculte si prezentarea … a pierdut enorm ! Multumesc lui Dumnezeu ca eu am auzit-o ! EXCEPTIONAL ! VA MULTUMESC !
Chiar daca tot felul de “super-ortodocsi” si nu numai va vor ,si ne vor, acuza de (simultan) : a) “miscare de ocupare a Romaniei” finantata de Soros sau b)”erezie socialista”, nici nu mai importa ! Suntem obisnuiti 🙂
Sarut mana mult,
EB
Multumesc frumos!
Eu aş propune românilor mişcarea de ,,reocupare a României,,.:).