DIN NOU DESPRE COOPERAŢIE LA ,,ASTRA,,SIBIU

Luni, 25 iunie 2012, la Biblioteca Judeţeană ,,Astra,, din Sibiu, a avut loc deschiderea expoziţiei itinerante ,,O pagină din România profundă. Sistemul economic cooperatist (1864-1947),, organizată de Muzeul Judeţean Ialomiţa şi Serviciul Judeţean  Ialomiţa al Arhivelor Naţionale.  La organizarea evenimentului de la Sibiu au participat şi Comisia Naţională Română pentru UNESCO şi Liga Distributistă ,,Ion Mihalache,, din Bucureşti.

Este prima expoziţie din ţară pe tema cooperaţiei istorice, un sistem economic aplicat în prezent  în aproape toate ţările Europei şi cu mari performanţe în Canada şi SUA. Cooperaţia istorică a avut o contribuţie importantă la economia românească  interbelică, mai ales în agricultură şi sistemul bancar. Cooperaţia a fost teoretizată d-abia prin anii 1930 şi a primit numele de distributism.

Expoziţia va fi deschisă la Sibiu până pe 6 iulie.

Despre cooperaţia istorică şi această expoziţie am mai scris pe acest blog:

Ce este cooperatia?

O prăvălie cooperatistă din 1929

Lipsa de reactie

Prima expoziţie despre cooperaţia românească

Cooperatia in agricultura

Cooperaţia în producţie

Cooperatia in sistemul bancar

Cooperaţia în desfacere şi consum

Organizarea cooperatiei

Personalităţi implicate în mişcarea cooperatistă

Publicaţii şi propagandă cooperatistă

In loc de concluzii

Rezultatele cooperaţiei

 

2 thoughts on “DIN NOU DESPRE COOPERAŢIE LA ,,ASTRA,,SIBIU

  1. Stimata doamna Corbu,

    Cine nu a fost acolo sa va asculte si prezentarea … a pierdut enorm ! Multumesc lui Dumnezeu ca eu am auzit-o ! EXCEPTIONAL ! VA MULTUMESC !
    Chiar daca tot felul de “super-ortodocsi” si nu numai va vor ,si ne vor, acuza de (simultan) : a) “miscare de ocupare a Romaniei” finantata de Soros sau b)”erezie socialista”, nici nu mai importa ! Suntem obisnuiti 🙂

    Sarut mana mult,
    EB

Leave a Reply

Your email address will not be published.