Opt studenţi de la Secţia Restaurare-Conservare din cadrul Facultăţii de Istoria Artei a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti au restaurat, în cadrul lucrărilor de licenţă, întregul iconostas al unei biserici de lemn, abandonate, din judeţul Gorj. Dintr-un iconostas care stătea să cadă cu icoane cu tot, pline de praf, carii, crăpate, exfoliate, înnegrite de fum şi indiferenţă, a ieşit un iconostas luminos care aşteaptă, timp de o săptămână, să îl vedeţi la Cărtureşti.
Profesorul îndrumător a fost doamna lector univ. drd.Dana Postolache.
Îi felicit din toată inima pe cei opt viitori restauratori de artă.
Catedra de Conservare – Restaurare a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti are placerea de a va invita la expozitia:
LUCRĂRI DE SALVARE A BISERICII DE LEMN DIN URŞI, JUD. VÂLCEA. PRIMA ETAPĂ DE RESTAURARE A ICONOSTASULUI
1-7 iulie
Libraria Carturesti
str. Arthur Verona 13-15,
sector 1 Bucuresti
Expozitia face parte dintr-un proiect mai amplu de salvare a bisericilor de lemn. Interventia de urgenta asupra bisericii din Ursi a fost realizata cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania si al primariei comunei Popesti, si a avut ca prima etapa interventiile in situ de asigurare a picturii murale desfasurate in vara anului 2010. Icoanele mobile ale iconostasului au fost preluate pentru restaurare in toamna anului trecut in cadrul parteneriatului dintre Ordinul Arhitectilor din Romania si Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.