ANUL CUNUNIILOR ŞI BOTEZURILOR. EVIDENT!


Anul 2011 a fost decretat în Biserica Ortodoxă Română drept Anul omagial al Sf. Botez şi al Sf. Cununii.. Frumos şi necesar. Deja mă aştept ca Sf. Arhanghel Rafael să vestească fiecăruia care cui este sortit de la începuturi.Până să citesc în Cartea lui Tobie povestea Sarei lui Raguel şi al lui Tobie, fiul lui Tobit, eram convinsă că toate căsătoriile se bazează pe iubirea şi atracţia dintre soţi. Se pare că nu sunt de ajuns.

Povestea în sine este foarte profundă şi multivalentă, antrenând reflecţii teologice, psihologice, duhovniceşti.
Pe scurt! Sarei ii mureau soţii exact în noaptea nunţii. Şi nu unul, doi, ci şapte. In aşa situaţie şi eu aş fi zis ca şi slujnica ei: Incetează cu mărituşul! Insă Sara s-a plâns la Dumnezeu şi El a auzit-o. In acest timp, datorită credinţei tatălui său, Tobie se afla la un drum lung dar nu singur ci însoţit de Sf. Arhanghel Rafail.Călătoria lui Tobie alături de Rafael, ascuns în chip de om, era o minunăţie.

Apropiindu-se de oraşul în care locuia Sara, Rafael îi spune lui Tobie să o ia de nevastă pe Sara. Iniţial acesta refuză: Fata aceea e iubită de un demon care îi ucide soţii, zice Tobie. ,,Dar îţi e sortită ţie,,! insistă Rafael. După ce îi arată cum poate scăpa de demon, afumând camera cu măruntaiele unui peşte (mai târziu simbol al creştinismului) Rafael îl convinge. Tobie se căsătoreşte cu Sara şi trăiesc fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Trecând la lucruri mai glumeţe, una din prietene, neîmpacată cu coafura mea, mi-a zis odată: Ce faci, tu, cu cozile astea când mergi la o nuntă, un eveniment, ceva…? Le răsucesc în coc, dragă, ca toate cucoanele! am asigurat-o eu. Aşa că, se poate să mă invitaţi la nuntă.

4 thoughts on “ANUL CUNUNIILOR ŞI BOTEZURILOR. EVIDENT!

  1. Multumesc! Darul lui Dumnezeu!
    Genul acesta de cozi(dreduri) sunt cea mai veche coafura istorica atestata documentar. Sunt redate in frescele egiptene din piramide, pe papirusuri etc. Au o istorie interesanta si continua.

  2. Multumesc. E o istorie frumoasa dar nu vreau sa se creada ca fac reclama la anumite coafuri. Este doar foarte practica si mult mai sanatoasa decat coafurile contemporane sau purtarea pletelor in vant.
    Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.