SCOATEŢI UDMR DE LA GUVERNARE, DOMNULE BĂSESCU!

In timp de criză România e condusă de unguri. Aşa a vrut preşedintele Băsescu. O mare prostie despre care am mai scris.

Dar în condiţiile în care manifestările culturale dedicate Zilei Naţionale a României sunt interzise la Budapesta, reiese că ungurimea din România nu a făcut nimic pentru buna vecinatate şi înţelegere dintre cele două state.

Incidentul în sine este o palmă pe obrazul diplomaţiei române. Nici o declaraţie, nici o scuză, nimic nu poate compensa afrontul adus României. Nu există decât o singură rezolvare. SCOATEREA UDMR DE LA GUVERNARE! Scurt….şi pentru totdeauna!

Redau stirea din presa:

Directorul Teatrului Naţional din Budapesta, Róbert Alföldi, a anulat găzduirea unui eveniment cultural românesc la 30 noiembrie, în urma obiecţiilor partidului Fidesz, creştin-democraţilor şi Jobbik, relatează politics.hu citat de NewsIn.

Evenimentul a fost anulat cu toate că ambasadorul României trimisese invitaţii la celebrarea organizată pentru Ziua naţională a României, la 1 decembrie.

Fidesz a spus că este inacceptabil ca Alföldi să nu vadă seriozitatea chestiunii. Potrivit Fidesz, directorul Teatrului Naţional ar trebui să fie conştient că “pierderea Transilvaniei este o traumă profundă şi acum pentru majoritatea ungurilor”. “Vedem că acest eveniment tragic pentru unguri este o sărbătoare naţională pentru România şi nu vrem să aibă loc într-un spaţiu simbolic al culturii noastre naţionale”, a spus Fidesz.

Mai multe la ziuaonline

1 thought on “SCOATEŢI UDMR DE LA GUVERNARE, DOMNULE BĂSESCU!

Leave a Reply

Your email address will not be published.