4 thoughts on “WILD DANCES

  1. E ciudat cum traditiile populare se impletesc la un moment dat. Melodia este o prelucrare etno ucraineana, iar dansul de inspiratie irlandeza. Trompetele din a doua parte a melodiei par din horele moldovenesti.
    Multumesc pt. gandul bun

  2. Si totusi trepadusii nu sunt placuti in fata Domnului.. ce l putin asa zice Sf. Ioan Guraa de Aur. Avem si noul unul la noi care si-a bagat coada in treburile Bisericii si a iesit urat de tot pentru el, dar si pentru altii. Este drept ca ne exalta astfel de imagini, insa o fi oare de la Domnul?

  3. Pt. Viorel,
    Si dansul a fost lasat de Dumnezeu ca forma de manifestare a bucuriei. A se vedea astfel dansul sau jocul lui David. ,,Batutele,, din folclorul romanesc erau la baza adevarate ritualuri. Ca ulterior dansul a fost pervertit este cu totul altceva. Jocul ,,Calusarilor,, se juca uneori pentru insanatosirea unui bolnav care era asezat in mijlocul cercului.
    Dansul traditional din care se inspira si acesta avea o semnificatie diferita de dansul contemporan, de multe ori, cu miscari obscene si care, cu siguranta, nu e placut lui Dumnezeu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.