Parintele Profesor Mihai Valica versus “serafimul” undelor – in apararea “Duhovnicului Neamului”, Parintele Justin Parvu

Catre Ierodiacon Serafim Pantea, referitor la scrisoarea deschisa adresata

Inaltpreasfintitului Mitropolit Teofan din18 iulie 2010, Mănăstirea Golia

Stimate Serafim Pantea,

Jignirile Dv. aduse Parintelui Justin sunt de-a dreptul blasfemiatoare si arata un infantilism teologic, nici macar de taliban ci de bazar haotic si micime spirituala.

Unde spune sau fagaduieste Iisus Hristos pacatosilor intregii lumi “că va fi cu noi, prin Duhul Sfânt, până la sfârșitul lumii și că nu ne va părăsi niciodată” daca gresim, cum afirmati in scrisoare? O spune doar Sfintilor Apostoli (Matei 19, 20) pe care-i investeste cu puteri speciale cand ii trimite la propovaduire. Pe noi nu ne lasa orfani, dar putem deveni orfani cand il alungam pe Duhul Sfant prin pacatele noastre.

Noi cand ne abatem de la voia Domnului intra Satana in inima noastra si atunci Duhul ne paraseste (Rom. 5, 3; Luca 13, 16; Luca 22, 3; Ioan 13, 27, etc.)

S-au indepartat si ingerii de Iisus Hristos: „atunci L-a lăsat diavolul şi iată îngerii, venind la El, Îi slujeau” (Matei 4, 11) cand l-a ispitit satana cu toate ca l-a dus „Duhul –Πνεύματος- in pustie, ca sa fie ispitit de catre satana” (Matei 4, 1) tocmai ca sa ne arate ca nu poate fi o impreuna vietuire ontologica/fiintiala a ingerilor cu diavolii sau un „tandem” a lui Dumnezeu cu satana. De aceea il si izgoneste atat de categoric: „ mergi inapoia mea satano…” (Matei 4, 10). Oricum Iisus Hristos fiind Fiul lui Dumnezeu nu putea fi parasit de Duhul Sfant cu care era in comuniune deplina chiar cand s-a apropiat diavolul.

Dupa teoria Dv. inseamna ca dupa ce a intrat Satana in Iuda („si după îmbucătură a intrat satana în el” Ioan 13, 27) era si Duhul Sfant in inima lui, care nu stiu dupa ce scriptura a Dv. a fagaduit ca Duhul nu ne va parasi niciodata, chiar daca il vindem pe Hristos! Daca o astfel de teologie ati invatat la Iasi sau la Golia, atunci il rog pe IPS Teofan sa va trimita la reciclare sau la canon cateva luni, sa invatati ce inseamna teologia traita in Manastire in varf de munte, nu in oras si Manastire de 5 stele si nu doar o teologie traita si invatata pe sticla (TV) sau pe undele radio, copiata dupa standardele seculare.
Continuare la Apologeticum

2 thoughts on “Parintele Profesor Mihai Valica versus “serafimul” undelor – in apararea “Duhovnicului Neamului”, Parintele Justin Parvu

  1. Dacă acest "Apologeticum" ar fi aşa de cinstit cum pretinde a-i fi nick-name-u (porecla de internet), ar fi trebuit să-mi mulţumească la un moment dat pentru faprul că i-am semnalat la un moment dat că atacul asupra turnurilor gemene NU s-a produs în 2002 ci în 2001. Dar cum scopul acelei postări era de a înspăimânta lumea cu false profeţii, a făcut modificare pe şestache şi… nici un mersi, acolo. Ceea ce pe mine m-a lămurit că pur şi simplu erau scorneli.
    Aceasta e postarea cu bucluc: http://apologeticum.wordpress.com/2010/06/25/proorocie-despre-un-masacru-in-2011-in-romania/ şi va trebui să mă credeţi pe cuvânt. Ca istoric ştiţi foarte bine că există lucrări de subminare a moralului unei populaţii de către coloana a cincea a unei puteri străine. Reflectaţi!

  2. Pana la anul nu mai e mult si vom vedea daca profetia este adevarata. Dar fii sigur ca la anul, daca lucrurile vor merge tot asa, si dupa o iarna care ne va slei pe toti, oamenii vor iesi in strada. Si atunci vom vedea cine e profet.

    Iti multumesc eu in locul lui. Te-ai linistit?

Leave a Reply

Your email address will not be published.