DE CE NU IMI PLAC CORPORATIILE SI CORPORATISTII

de Ilinca Damian
Joi, sectia CROA si sectia Arta Murala ale Universitatii Nationale de Arte au primit vizita unor investitori straini, mai exact o corporatie straina intinsa pe nustiucate tari care a cumparat Apanova. Iar aceasta corporatie vrea sa investeasca si in cele doua sectii mai sus mentionate, pentru ca.. o peocupa dezvoltarea laturii artistice sau ceva de genul. Asa ca dupa ce au venit pe la noi si s-au uitat la noi cum lucram ca la animalele de la zoo, a avut loc o intalnire la UNAGaleria (galeria universitatii) in care s-au prezentat ei si ne-au mintit despre cum sunt ei ecologisti si au venit aici sa faca lumea un loc mai bun. Apoi au inceput sa abereze despre arta eco (ce sa zic) doar ca nici noi si nici murala nu abordam astfel de curente (noi nu avem cum iar murala are alte preocupari si oricum nu polueaza ei prea mult) si sa ne intrebe diverse chestii interesante (a se citi brainwashing) ca de exemplu:

Ce parere aveti despre ecologie?

nici un student nu a raspuns. Toti au un ras ironic in coltul gurii. Restaurarea lucreaza cat de ecologic poate, nu pentru ca ar afecta mediul, dar pentru ca lucrul in mediu toxic ne afecteaza in principal pe noi, apoi stratul de ozon. Murala face pereti, pavimente si tavane… inafara de var, nisip, apa si pigmenti, nu prea omoara ei balene sau fac gauri in stratul de ozon.

Ce schimbari a produs intrarea in UE pentru Romania?

Iarasi ras ironic printre studenti: nici una. Raspunsul memorabil al lui Cezar: “UE nu ne-a aduse decat deseuri”. Corporatistii fac o grimasa uimita. (cat tupeu)

Cum vedeti Romania in viitor? Aveti inceredere in dezvoltarea ei?

… (rasete cu gura pana la urechi in fundal: NU.. atat timp cat este sistemul actual)

De ce faceti arta?

…..(ca sa nu ajungem corporatisti cu creiere spalate.. eco-logic)

Gunoiul menajer polueaza cel mai mult. Ce faceti voi pentru pastrarea curata a mediului?

….. (gunoi menajer? sa fim seriosi)

In principiu, inafara de 2-3 studenti care mai ziceau ceva ca sa nu parem intru totul necomunicativi, speriati, veniti din obligatie sau muti, nimeni nu raspundea nimic. Insa toti ironizam intrebarile foarte stupide care ni se puneau.

Lovitura sub centura a fost acordata insa de Dl. Mohanu: “Vorbiti despre poluarea cauzata de gunoiul menajer si de activitatea restauratorilor, care pot lucra fara probleme cu materiale 100% naturale, dar ce parere aveti situatia de la Rosia Montana?”

Stupoare. Nimeni nu stia nimic. Nimeni nu auzise nimic. Zumzete si fetze speriate in tabara cealalta. Zumzete si fetze satisfacute in tabara noastra: “V-am prins!! Corporatistilor, nu vreti decat banii care ies din afacere, nu va intereseaza ecologia. HA!!!”

Dl. Mohanu ramane la fel de uimit ca ei nu stiu nimic despre Rosia Montana, asa ca incepe sa explice situatia. La intrebarea: Ce aveti de gand sa faceti in acest scop?, coordonatorul intalnirii, un oarecare jack la costum, venit direct de la New York, anunta ca timpul alocat intalnirii a expirat si ne invita la un fursec, o prajiturica si discutii pe marginea subiectului.

Da… mancarea a fost buna. La un moment-dat, un oarecare Vincent parizian ma intreaba daca sunt timida, pentru ca nu am vorbit deloc. I-am zis ca nu sunt timida. Asa ca ma intreaba daca am venit din obligatie. I-am raspuns: I don’t like corporations… no, i really, REALLY don’t like them. But i came here because i thought this would be interesting. But I don’t like corporations! and I think Romania would evolve beautiful on it’s own if only there would be people capable of using it’s resources.”

Da.. si Matei le-a zis ca vrea sa devina presedinte…

Nu.. nu cred ca vor mai investi in facultatea noastra…

Publicat de ilinca la duminică, ianuarie 31, 2010 0 comentarii
Etichete: arta, consumatorism, corporatii, restaurare, UNArte

1 thought on “DE CE NU IMI PLAC CORPORATIILE SI CORPORATISTII

  1. Erau nişte bani de cheltuit şi de pus la CV-ul corporaţiei… Dă bine… "Uite cât de mult se preocupă compania noastră de ecologie!" se va arăta în comunicate. Campanie de imagine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.