O LANSARE DE CARTE DE LA CARE NU AR TREBUI SA LIPSIM


Joi, 26 noiembrie 2009, in Bucuresti va avea loc o lansare de carte de la care nu ar trebui sa lipsim.
,,A Treia Forta. Romania profunda,, revine in actualitatea romaneasca cu ,,Economia libertatii,, un volum editat de Ovidiu Hurduzeu si John Medaille.
Ce este distributismul? O noua ideologie? Un nou proiect economic? Intrebari la care si eu sper sa gasesc un raspuns.
Ceea ce stiu este ca nici capitalismul, nici comunismul, nici revolutiile ca modalitate de schimbare a raporturilor economico-sociale nu au aparut brusc asa cum gresit intelegem noi, ci au avut o perioada de incubatie, de gestatie lenta, de maturitate ideatica. Aparitia lor in realitatea concreta a fost doar aplicarea in practica a unui proiect politic maturizat.
Jack Monod, laureat al premiului Nobel, ne atragea atentia asupra unui fapt peste care noi trecem cu usurinta. Ideile se comporta ca o structura organica. Adica se nasc, se dezvolta, se maturizeaza, se coreleaza cu alte idei, se divid. Mai mult chiar, ideile pot trai sute de ani. In lumea ideilor se nasc marile proiecte politice, chiar si cele cu aplicabilitate sociala nefasta cum este comunismul. De aceea nu este lipsit de interes ca orice proiect politic sau economic sa fie foarte binecunoscut inainte de a fi aplicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.