TEREN+ DOUA CONFERINTE+…+…= PAUZA DE BLOG

(Rasarit de soare in Baragan, foto:Emilia Corbu)
A venit timpul sa plec si pe teren. La anul, cand sper sa public prima parte a monografiei ,,Vladeni-Popina Blagodeasca-O asezare de acum o mie de ani,, vom fi mai bogati cu istoria unei asezari din campia Baraganului din evul mediu-timpuriu. O asezare despre care izvoarele scrise nu mentioneaza nimic dar pamantul a pastrat tot ce a mai ramas din locuinte, anexe gaspodaresti, gropi de bucate, cuptoare menajere in aer liber.
Tot in aceasta perioada va trebui sa particip la Conferinta Nationala de Comunicari Stiintifice dedicata arheologiei medievale bulgare (Pliska, Bulgaria- 2-3 octombrie) si Conferinta Nationala ,,Pontica,,( Constanta,7-8 octombrie).
Pana atunci pe teren, fara televizor, internet si presa va fi… VIATA!!!

O toamna frumoasa!

1 thought on “TEREN+ DOUA CONFERINTE+…+…= PAUZA DE BLOG

  1. Presupun ca "Vladeni" vine de la faptul ca Popina este pe teritoriul administrativ actual al comunei.E munca,stradania si dreptul dvs sa o numiti cum credeti dar cred ca "ar fi drept" ca pana la publicare sa va mai ganditi putin la titlul monografiei si sa nu uitati ca Blagodeasca a fost mult mai apropiata de satele de pe malul drept al Ialomitei(Chioara,Bobu,Sfantul Vasile si Brailita)desfiintate nu neaparat datorita inundatiilor din 1970 ci nemerniciei unora care au dezbinat locuitorii sa se mute in 4 zari si sa nu mentina unitatea comunei care putea sa existe si astazi asezata putin mai sus catre "puturile Popii".Va multumesc in numele meu si al inaitasilor mei ca scoateti la lumina urmele stramosilor nostri.Traiesc cu speranta ca veti extinde "lucratura" si catre COASTA BELCIUGULUI unde veti avea mari surprize.
    Cu stima,Stefan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.